To je i meni upalo u oci, dual core, ali ima ok takt 1.5GHz...1GB RAM, sto je bas malo za jedan tablet...
Ali zato i jeste cena ta koja jeste, 70-ak eur. koliko trazi lik.
Tab. je stvarno ok kad se uzme u ruku, lepo izgleda, ne krcka...kao nov ( sto i jeste, jer ga je lik koristio par puta i odmah u futrolu.. )
Mene samo interesuje, da li je ok kupiti ga ili dodati pa kupiti nesto jace, mada lik koji bi ga koristio nije zahtevan...YT uglavnom bi se gledao, Viber i tako to.
P.S. MeMO Pad 7 ME176CX-1B033A je vec ok. Ne vidim koja mu je cena
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
jos jedan zadovoljan korisnik. Jes da mrzim govno od win10-tke na njemu, ali uz zesce cackanje radi ok. Nikad nije izlazeno sa njim na Internet i nece, tako da ne mogu da posvedocim surf uzitak. Tu je doduse dual droid os, pa cemo se mozda pozabaviti jednog dana. Roknuo sam mu i ovo:
Sve to samo srce struju, ali bas i ne nudi punjenje istovremno. Proceprkas malo po opremi koje ima na sve strane i bez bojazni eureka resenje:
http://tinyurl.com/hg25rkc, eksterno napajanje, bilo koji usb hub + http://tinyurl.com/hf9hrom, zenski zenski, koristi se uglavnom za nadogradnju usb kablova + http://tinyurl.com/jbxgyso, moze se iskoristi bilo koji kabal od npr. transcend eksternih hard diskova, sa slike crni deo napaja i prenosi podatke, a crveni je valjda samo napajanje.
Micro USB kabal ide u tablet, zenski zenski sa jednog kraja ti ide deo kabla `Dual USB A to Micro B` koji prenosi struju i data, a sa druge strane drugi deo mcro usb kabla. Drugi krak Dual USB A to Micro B kabla ti ide u bilo koji port ha hub-u, a `mico B` deo u hub umesto standardnog data kabla.
Long story short, imas usb hub, napaja ti tablet (ne nesto ludjachki), ali bolje ista nego nista.
S obzirom da je namena tableta za citanje knjiga, zadovoljava nekih 10h lezerno u `narodnoj` office 2010 verziji sa sve highlight igrarijama.
p.s.
nus efekat, nisam mu nasao kako da iskljucim da po vracanjau iz `spavanja` moda ne dize osvetljenje ekrana na maksimum vec drzi na nuli (da tablet se moze gledati sasvim ok sa 0% osvetljenja)
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
jesam 1-dnom izasao na net sa tabletom, trebala mi aktivacija za planplus 2010 (pc verzija offline), cime sam uspesno testirao da tp-link 722n usb adapter kroz 10m usb kabla i usb hub sa eksternim napajanjem, radi na istom tabletu u full-u
`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level, to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`
Ja sam uzeo za majku, ona uglavnom koristi tablet za surf i drustvene mreze, YT itd. Koristi Android posto se snalazi tu dok je Win za nju druga problematika.
Koristio sam i Win i Android. Android nije bas najbolje ispeglan kao kod telefona daleko poznatijih marki ali je stock uz mozda par modifikacija. Ono sto je bitno je to da nema bloat-a koji uzimaju resurse bzvz.
Win radi bas dobro, brzo, sve sto sam probao prosto leti. Surf je odlican na oba sistema, nista sporije ne radi od boljih Androida koje sam imao.
Zvucnici su bas glasni, prvi put sam uhvatio sebe da smanjujem zvuk sa YT video materijala. Mp3, Flac itd nisam probao.
Sve u svemu, mislim da trenutno za 100e nema boljeg tableta kod nas. Garancija je dve godine u Handy, odakle sam ga kupio.
ako mislis na VisualStudio i sl., jos nisam imao potrebu da ga testiram, a i vise sam java varijanta nego MS. Jos nisam nasao software koji ne radi pod njim, mada ono sto sam testirao su uglavnom konverteri knjiga i dokumenata, tekst to voice software, pregledaci ovog i onog tipa i sl. Windows nije bas zahvalan za prste, mis je neophodan, narocito za programe koji nisu optimizovani za dodir. Od 32GB(29.11GB) ponudjenjo 17.67GB je za windows od cega, koliko me secanje sluzi nekih 11.2GB je slobodno, kada se odbije sistem, ganc fresh iz radnje. Ostatak je za droid(7.2GB glavna), a 18 particija su resene: 2x64MB, 4x16MB, 64MB, 32MB, 2x16MB, 1GB, 32MB, 2GB, 7.2GB, 100MB, 17.67GB, 800MB recovery Upgrade, kome to jos treba, ovakav kakav je ima da tera narednih 10god. ili manje.
p.s.
za futrolu:
http://tinyurl.com/hcdnnpz, najbolje se pokazala, izbegavati modele koji idu sa tastaturom, uglavnom su kineski krs, mada za zenske prstice mozda i prodju
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.