koliko ja znam Dell je uspeo na trzistu zbog vanrednog customer-support-a (godinu dana ti dolaze na gajbu i resavaju sve probleme, ali nakon toga.... bar je tako u USA)
svabe i japanjeri su mozda izgubili II sv. rat, ali definitivno se razumeju u tehniku :)
Posto i ja razmatram kupovinu laptopa evo i mog komentara, Toshiba mi je u srcu jer sam vec imao jednu i bio sam super zadovoljan, Dell vazi za odlicnog ali pomalo skupog, FCS je po specifikaciji super za cenu ali garancija od 6 meseci za bateriju mi deluje kao odbojni faktor. Tako je bar u Pa*om-u i to mi se nikako ne dopada. Moja dilema jos traje. Negde sam usput procitao da su ASUS laptopovi prvi na listi u servisima, da li jos neko ima takvo saznanje i kakvi su MSI po tom pitanju.
sto se tice kvaliteta izrade DELL D510 je 3x kvalitetniji, to ce ti reci svaki covek koji je otvorio ova dva navedena laptopa. Sto se tice konfiguracije, fujitsu izmedju ostalog prednjaci zbog grafike, ali dell latitude nije napravljen za igranje vec za posao...inace, for the record, ne bi dzabe jake evropske firme i fabrike i sire koristile i kupovale latitude seriju za zaposlene.
Uglavnom svi proizviodjaci (ili nasi distributeri istih :))) daju 6 meseci garancije na bateriju. Toshiba ima dobru zavrsnu izradu, ali uzasno su nepouzdani. Moze ti se desiti da ti na laptopu od 2K evra rikne napajanje na MB i moras da cekas 6 (SEST) meseci da ti zamene MB. Jedina dobra stvar je to sto se kvar desio posle godinu dana a garancija je dve. - iz iskustva Dell je znacajno pao u kvalitetu i zavrsne izrade i na zalost kvalitetu ugradjenih komponenti FSC ima losu zavrsnu izradu, ali kada kupite laptop koji vam ne uliva neko poverenje o dugotrajnosti, uvek se iznenadite posle 5-6 godina kako i dalje... radi :)
Dakle, FSC jer nudi vise. Kupovinom Dell a, pogotovo Della (ili generalnno bilo kog 15` laptopa) ispod 1K evra, budi siguran da ne kupujes i kvalitet. 3 naj proizvodjaca - serija
1. Sony VAIO 2. Lenovo titanium serija 3. HP Compaq brand
Eh da, sve sto si cuo za vecinu do skorasnjih proizvodjaca iskljucivo komponenti za PC a sada i laptopova (Asus, Gigabyte etc) je tacno. Oni prodaju najjeftinije i najnekvalitetnije laptopove. To jedino ne vazi za MSI, jer za njega sve ruzno sto si cuo, iako zvuci neverovatno ipak nije sasvim tacno... Gori je jos 10 puta!
:: Posto i ja razmatram kupovinu laptopa evo i mog komentara, Toshiba mi je u srcu jer sam vec imao jednu i bio sam super zadovoljan, Dell vazi za odlicnog ali pomalo skupog, FCS je po specifikaciji super za cenu ali garancija od 6 meseci za bateriju mi deluje kao odbojni faktor. Tako je bar u Pa*om-u i to mi se nikako ne dopada. Moja dilema jos traje :: Negde sam usput procitao da su ASUS laptopovi prvi na listi u servisima, da li jos neko ima takvo saznanje i kakvi su MSI po tom pitanju :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.