Koji player, OS... Probaj kodi (kodi.tv) bivsi xbmc. NE bi trebalo da secka ako koristi h264 dekoder u CPU. Ako se oslanja samo na snagu CPU preko 720p moze da secka. Koliko ti je zauzece procesora kad pustas mkv.
I jos jedna stvar - skini program mediainfo kako bi vodeo sta je u stbari u tom mkv fajlu zapakovano - koji kodek za video, a koji za zvuk.
Elem - ako je atom n330 uz Nvidia ION mogao da pusta 1080p pre dosta godina, ne vidim razlog da ovaj novi atom to ne moze. Najverovatnije player ne koristi ubrzanje koje daje GPU ugradjena u atom.
Ako si skinuo HEVC verziju (tzv h265) onda definitivno ne moze da pusta nijedan player posto za taj kodek nema podrske u GPU. Samo sirova snaga CPU, a tu se davi i G1620, a kamoli nece atom.
Ako je H265 u pitanju u FHD to itekako zna da secka i veoma je procesorski zahtevno. Ja sam gledao neku seriju (rip by JoyBell) u tom kvalitetu (zanimljivo je sto jako malo prostora zauzima a vrhunska slika stvarno i zvuk) na kompu i kad sam prebacio na fon da gledam iz kreveta nisam se lepo proveo od laga.. :D
Intel Pentium G3258+CM Seidon 120V R2|ASRock Z97M Pro4|MSI GTX460 TFII SOC|Kingston HyperX Fury Blue 8GB DDR3|Samsung 850 EVO 250GB|WD Green 1.5TB|Raidmax RX-535AP|Raidmax Hyperion|Samsung 2233|CM Devastatorhttp://valid.x86.fr/xh2zxz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.