U pitanju je lap top Asus X551M. Instaliran je na njemu Win 8.1 Pro, ali mu za par dana istice aktivacija. 1. Prvo sam probao da ga aktiviram preko nekog od aktivatora koje sam nasao, medjutim, one koje sam uspeo da otvorim nisu odradili aktivaciju, a jedan nisam uspeo da otvorim jer sistem nije dozvoliio porukom:
Iskljucio sam sve sto sam nasao, ali nece da ga pokrene i dalje. O cemu se radi i da li imate predlog za neki aktivator koji radi?
2. Drugi plan je bio da se umesto Win 8.1 stavi Win 7 ili Win XP. Kada sam probao da instaliram Win 7 dobio sam plav ekran, a nakon ceprkanja po BIOS-u nasao opciju da promenim, sa valjda neke podrske za OS, sa Win 8.x na Win 7, pokrenula se instalacija i stala na sledecoj slici sa porukom:
Slika 1. Od kad je poceo UEFI, pocelo je intezivnije da se koristi GPT tip koji je naslednik MBR. Ovo sam strokavo objasnio, ali da ti pomognem, ili obrisi sve particije ili pokreni USB sa kog instaliras u UEFI modu (imas na pocetku kad pritisnes F10 opciju za normalni USB i UEFI USB). Ovim dobijas mogucnost za Fast Boot.
Slika 2. Ugasi Windows Defender. On ti blokira.
Takodje preporucujem isti Tool ali skini sa zvanicnog sajta mydigitallife.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.