posedujem FS amilo m 1425 koji trenutno ima neke tripove sa baterijom pre nekih mozda 3 meseca radio sam na njemu neverovatnih 3 sata sto nikad do tad nije izdrzao sa bateriom o 6 celija (prvih sat vremena na onom budjavom meracu za bateriju vrednost nije pala ni za 1% posle sat vremena pocelo je polako da opada i na kraju sve se normalno ugasilo) od tada vise nije mogao da izdrzi vise od pola sata (da se nista spec ne radi na njemu recimo da ide film) ubrzo ni 30 sec znaci kako izvadim punjac posle 30 sec samo zvekne kao kad se gasi na dugme kad se stavi na punjenje baterija prestane da se puni posle par minuta i tako se ja lepo pozdravio sa baterijom u smislu nema je vise super radila je posao skoro 3 godine kad ono malopre uzvukoh punjac a baterija ponovo ni da mrdne sa 99% i ja cekao cekao nista
restatujem komp ono opet 99% onda ga ugasim izvadim bateriju na neko vreme vratim ono pade na 98% ja sav ?!?!?!?! pustim ja Half life 1 reko aj nije zahtevna igrica da se malo igram posle 10 min pogledam bateriju ona i dalje na 98%
e sad ja ne znam sta mi je raditi sta se ovde vopste desava dal smem da je maltretiram dok komp opet samo ne zvekne?? koliko je to kriticno za njega??? i dal vopste to da radim posto znam da je bolje da ima bateriju koja drzi bar tih 30 sec nego da je nema vopste
vrlo verovatno ti baterija ne lezi dobro u lezistu. posto kazes da je ranije radila 3 sata (pretpostavljam neka centrino konfiguracija), onda pala, nije htela da se puni, pa o5 proradila...
Slobodno izvadi bateriju van pa je vrati. mislim da ce ti sve raditi jos poprilicno srecno i dugovecno, kao u najlepsim bajkama :)
pa ne znam bas baterija je stara skoro 3 god i jeste da se centrino1600 voza na njoj ali nikad nije drzala toliko znaci kad sam pazario masinu mogao je da se odgleda film i da ostane 40% vremenom posle oko god dana mogao je samo prosecan film da se odgleda a tek onda mi se ono desilo sa 3 sata i kojekakvim cudesima
znaci i kad je bila nova bilo je nezamislivo da se igra nesto 10 min i da se baterija ne pomeri ni za 1%
koliko je kriticno da ja tako pustam da se komp sam ugasi kad ko zna kakvi naponi krenu da mu dolaze
:: :: pa ne znam bas baterija je stara skoro 3 god i jeste da se centrino1600 voza na njoj ali nikad nije drzala toliko :: znaci kad sam pazario masinu mogao je da se odgleda film i da ostane 40% vremenom posle oko god dana mogao je samo prosecan film da se odgleda :: a tek onda mi se ono desilo sa 3 sata i kojekakvim cudesim :: :: znaci i kad je bila nova bilo je nezamislivo da se igra nesto 10 min i da se baterija ne pomeri ni za 1 :: :: koliko je kriticno da ja tako pustam da se komp sam ugasi kad ko zna kakvi naponi krenu da mu dolaze ::
Samo opusteno. Ne mogu imati bilo kakve posledice ni sistem a ni masina.
do sad sam je ispraznio samo jednom i radila je sve ukupno dva ipo sata ali se ponasala cudno 2 sata je silazila sa 99%na 95% i onda je samo odjednom pala na 7 % i tako je radila jos pola sata i onda je samo pukao (ugasio se znaci ne normalno) za sad ne odbija da se puni ali slogirano i to radi evo vec pola sata stoji isto na onih 7 posto
meni ovo izgleda kao da je baterija citava a da je pobrljavilo ono cudo sto meri u samoj bateriji ko zna
Kazes ima oko tri godine, dal si menjao bateriju kod dobavljaca kada je to bilo oglaseno po casopisima, imali su neku seriju koje se u nekoliko slucajeva zapalila, pa su besplatno menjali sve baterije svima koji su se prijavili (mozda imas jos uvek sanse). Ne secam se tacno oznake na baterije, nesto kao L1H1 (losa serija), a meni su zamenili za S1S1 (dobra serija)...
znam cuo sam za to cudo to se desilo neposredno nakon sto sam pazario svoj a onda nakon godinu dana je isao na reklamasiju zbod seriske greske sa DVD rezacima pa nije iskljuceno da su mi tad zamenili i bateriju jer je slan direkt u nemacki bas u tom periodi ova baterija koja je kod mene zavrsila je panasonicova a te sto su se zapaljivale su bile sonijeve tako da nije to preblem
no sigurno nesto nije bas uredu sa ovom mojom cija god da je za nekih 5 sati se napunila citavih 11% :)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.