imam asus f751l koji ima u sebi integrisanu u okviru procesora intelovu hd 5500 grafiku i externu nvidia gt 940m. povezao sam sa hdmi kablomlaptop i tv. preko hdmi kabla sliku na tv baca samo integrisana hd 5500 ! kada nju deinstaliram i aktiviram samo gt 940m, na tv nema slike preko hdmi kabla.
kako da nateram gt 940 m da mi baci sliku na ekran od tv ?
A jel TV ima VGA ulaz? Ako ima VGA ili DVI, onda bez problema mozes sa kablom VGA/DVI, a VGA na HDMI, nisam bas siguran da ces moci bez posebnih adaptera sa elektronikom u sebi.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Instaliras, podesis da li hoces dodatne opcije i ukljucis. Cela njegova funkcija predstavlja da ti na integrusu uvek bude prikacen monitor i da ti integrusa uvek radi osim ukoliko ne pokrenes neku aplikaciju/igru sa spiska Virtu koja pokrene 940m ali i dalje baca sliku preko integruse. Kad ugasis igru, gasi se i 940m i smanjuje ti potrosnju sve dok ne pokrenes igru ponovo.
nemoj koristiti aplikaciju NVidijinu, nego 3th party aplikaciju, jer se zaglupi u dosta slučajeva na najnovijim laptopima. Mislim da je koristio nHancer ili neku drugu, ali sad ne mogu da ga pitam. U servisu mi se niko nije žali na taj problem. Probaj za svaki slučaj i neke druge drajvere za svoj model. Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
ja sam hteo da radi samo nvidia gt 940 m a da ugasim potpuno hd 5500 ali izgleda da to nije moguce nazalost... cim ugasim hd 5500 gubim sliku na tv ali... kad pustim sliku samo na tv i pokrenem bilo koji Rendering kao test, recimo onaj iz GPUZ, normalno pokazuje aktivnost i skok temprature nvidia - e, sto znaci da se ona ukljucuje i radi sasvim normalno.
isto se desava i kad sam preko vga izlaza spojen sa tv - om i kad sam preko hdmi izlaza spojen sa tv- om. moj zakljucak je da izlaz na tv nije moguc bez hd 5500 ali se onda vrv nvidia ukljucuje kod zahtevnih aplikacija i sasvim normalno radi
U NV control panelu imas opciju da dodas aplikacije koje zelis da ti se po default-u pokrecu samo i iskljucivo sa NV kartom. Ne razumem koja je poenta da ti non stop radi nv, kao na primer za film, surf i sam desktop, kad se integrusa manje greje?!
AMD FX-8350 + Noctua NH-D14 MSI 990FXA-GD80 Kingston 16GB 1600MHz Hyper Grey MSI GTX780 Lightning Dell U2412M + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-5500
da shone znam za to. meine je jedino bunilo zasto gubim sliku na tv ako deinstaliram integrisanu hd5500 ???
ja sam zato mislio da su Video izlazi iz laptopa razdvojeni fizicki i da je izlaz za integsianu grafiku HDMI a izlaz za Nvidiu VGA zato sam nabaio i taj vga to hdmi Adapter sa konverterom ali isto se desava. to znaci da nema slike bez integrisane grafike a onda se Nvidia pali po potrebi za aplikacije Koje ja oznacim u Nvidia Controlpanelu jel tako??
Tako bi trebalo. Možeš da proveriš tako što ćeš pustiti na displeju laptopa neki test za nvidia grafiku ili neku igru koja prikazuje performanse karte. Zatim isto to pusti na tv-u, pa vidi da li ima razlike. Naravno, podesi u nvcp da se ta aplikacija pokreće isključivo nvidia adapter.
Pozdrav!
Vlada
:: da shone znam za to :: meine je jedino bunilo zasto gubim sliku na tv ako deinstaliram integrisanu hd5500 ?? :: :: ja sam zato mislio da su Video izlazi iz laptopa razdvojeni fizicki i da je izlaz za integsianu grafiku HDMI a izlaz za Nvidiu VG :: zato sam nabaio i taj vga to hdmi Adapter sa konverterom ali isto se desava :: to znaci da nema slike bez integrisane grafike a onda se Nvidia pali po potrebi za aplikacije Koje ja oznacim u Nvidia Controlpanelu jel tako? :: :: :: ASUS P8Z77V-DELUX :: INTEL I7 3770K 4.9ghz & CORSAIR H10 :: 4x4gb KINGSTON PREDATOR 4X4GB 2400 MH :: MSI GTX970 GAMIN :: INTEL SSD 330 60G :: NZXT PHANTOM NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: ASUS MX27 :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.