Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
kupovina laptopa u dablinu
STRANA 1 OD 1
kefalo81 kupovina laptopa u dablinu 05.08.2015. 15:51 T61846

status: user
broj poruka: 775

sestri treba hitno i po onom što sam vidio prilično je skuplje nego kod nas ali dobro.

Sad mene interesuje šta je bolje uzeti intel ili amd u rangu 350-400 eur-a.
Namjena je kancelarijska upotreba, office prevashodno ali i da traje, tj .. da je kvalitetno odradjen.
Ovo su linkovi radnji koje mi je poslala.
JEdna je prodavnica druga online radnja.

http://www.pcworld.ie/category/windows-laptops/396.0.0

i

http://www.komplett.ie/laptops

Unapred se zahvaljujem na odgovoru.
Pozdrav
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
micika988 ... 05.08.2015. 16:34 #600432

broj poruka: 2052
AMD je za profesionalce, jer znaju da ga podese/optimizuju/iskoriste, a Intel je za svakodnevnog korisnika. Tako da ti ga od srca preporucujem !!!

Pazi ako moze neki polovni Apple da uleti, to ti je ubedljivo najbolje, nece nita da misli, samo da klikce i puf, puf sve radi ki podmazano :)...

p.s.
upravo dodjoh sa prezentacije Windows 10-tke u Ushcu, auuuu sine kako mocan OS, a jos mocnije detence koje je drzalo prezentaciju (zensko of course) :)...

moondoggie hmmm 05.08.2015. 17:30 #600434

broj poruka: 111
Lenovo Essential G50-80 bi bio moj prvi izbor, a taman je ispod 400e.
a srebro ide na HP Probook 255 G3.

Intel vs AMD, iskreno tvoj izbor.
kefalo81 jel glupo pitanje 06.08.2015. 00:45 #600457

koji je brži.
Malo sam upućen u laptopove,da je desktop cpu lako bi našao testove i sam joj rekao šta da uzme, medjutim, ovako ....

Gledao sam kod nas isti laptop je 39.900 a tamo 399 EUR-a , još naš ima 1tb disk.

Jedino što naš nema legalan OS.

Koliko je riskantno da joj ja ovde uzmem isti laptop i da joj ga pošaljem sa narodnom verzijom os-a?

Gleda li to tamo neko ?

SaskaTelek ::::: 06.08.2015. 06:42 #600463

broj poruka: 101
Pa ako ce sveca sa lapom da radi od kuce moze.U firmi nekoj treba licenca za rad.Isto kao kod nas.

VOLIM APPLE

MaliAbner Eh ta irska... 06.08.2015. 13:25 #600475

broj poruka: 7769
A tek taj Dublin pa on je meka za IT prozivode...

Sine ne zuljaj mozak oko toga neka plati 400E i gotovo...

Zamisli samo sledecu situaciju ti ga kupis ovde i nesto gekne tamo dok ga ona koristi...
Buduci da si ti onaj koji ume oko racunara ALI si ovde, a ona tamo nesto iscacka i ti odavde ne mozes da joj pomognes pa je ona prinudjena da ga odnese u servis TAMO sa sve tim narodnim OS-om...

Razlika u ceni je samo za taj OS... i jos sto sta drugoga sto ce tvoj zivot uciniti laksim a njen ugodnijim...

Citat:
`Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`

moondoggie tu i tamo 06.08.2015. 18:16 #600506

broj poruka: 111
narodni os jos djene djene... ali kao neko ko je imao laptop iz srb, i sad kupio laptop od preko, moj savet? neka ga kupi ona tamo.... malo manje crkavaju, jer se ne uvozi toliki skart kao kod nas kuci.Nije zapad sveti gral, daleko od toga, ali brate, kvalitetnije je trunku, vodim-mu-ljubav sa majkom.

pride, lakse ce tamo da se ganja sa reklamacijom, u radnji de je kupila (ako nesto rikne) nego da ti ga salje nazad za srb, ili da pokusava internacionalnu garanciju da koristi.

sta znam. ja bi pre uzo amd-a. ali ... to je zato sto volim amd u tom cenovnom rangu. (pisem ovo sa intel i7 laptopa btw)

kefalo81 pošto lično ne koristim laptopove iako mi ih imaju ukućani, 06.08.2015. 20:46 #600509

nisam upućen u performanse istih.
E sad mene interesuje da li postoji neki sajt kao što je anandtech na kome su testirani procesori.
Npr za desktpe postoje rezultati benchmark testova , broj frejmova ali i realni rezultati u sekundama za neke operacije.

Za laptop cpu to ne vidim.

Htjeo bi da uporedim intel vs amd.
PS: I ja sam fan AMD-a iako sad ovo gucam sa intel pentium G530 cpu-a

imarkovic Re: pošto lično ne koristim laptopove iako mi ih imaju ukućani, 06.08.2015. 22:14 #600514

broj poruka: 18996
Po pitanju laptopova, ja bih preporucio samo i samo Intel, pa nek kosta koliko kosta, ali ne AMD, to je moj savet, desktop je druga prica. Naravno, nije da su krs sa AMD-om, ali ako se kupuje AMD, tu treba dooobro probrati i naici na proveren model.

::
:: nisam upućen u performanse istih
:: E sad mene interesuje da li postoji neki sajt kao što je anandtech na kome su testirani procesori
:: Npr za desktpe postoje rezultati benchmark testova , broj frejmova ali i realni rezultati u sekundama za neke operacije
:: Za laptop cpu to ne vidim
:: Htjeo bi da uporedim intel vs amd
:: PS: I ja sam fan AMD-a iako sad ovo gucam sa intel pentium G530 cpu-
kefalo81 evo gledam intela intezivno 10.08.2015. 22:20 #600789

našao sam dobru ponudu intela samo što nije i3 već pentium n3540.

Ovo je taj laptop
http://www.currys.ie/Product/lenovo-g50-156-laptop-black/331592/401.0.0

kakav je u poredjenju sa ovim

http://www.komplett.ie/product/zkb-01lap/20517872/lenovo-essential-g50-80/details.aspx

vidim da prvi ima 4 jezgra a drugi dva ali ima više keša.
Nije mi jasno , što je tu bitnije za office i surf .

Kojem brendu da se priklonim ?

Vrijedi li ovo šta za izvlačenje zaključaka ?
http://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-intel_pentium_n3540-516-vs-intel_core_i3_4005u-16

Hvala svima na dosadašnjoj pomoći.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs