U pitanju je toshiba l300 ,vec tri puta za godinu dana menjam hard disk i svaki hard disk dovede do 0 % healt za tri cetri meseca ,zna li neko zbog cega ?
:VMARC Stavljao je nove diskove kupljene od lika sa foruma sa najvise banova i nickova.
:alexakralj Ja imam L300-1AK i otkad sam promenio originalni Toshiba disk za WD, disk se ukljucuje i iskljucuje nekoliko desetina puta dnevno. Kada pogledam u HD Sentinel vidim da za nekoliko godina rada ima blizu 100.000 ukljucivanja/iskljucivanja. Health je 100%, ali kad se cuje CAK, pomislim - ode sve... Srecom, pravim kopije na dva mesta, pa ne brinem puno.
Pa na nove imas garanciju, zasto ih nisi zamenio? Zasto si treci put ugradio polovan? Laptop moze da osteti diskove samo ako se pregreva, pa pregreva i HDD. U svakom drugom slucaju, imao si tri felericna hard diska.
U epilogu, stavi SSD iz razloga sto je SSD iz jednog dela i odlicno podnosi pomeranje, cupkanje i slicno prilkom prenosenja lap topa. A, i manje trosi bateriju.
juzni mostic u tosh L300 je prva revizija ICH8 cipa koji ima gresku na sata portu , zamena juznog bi resila problem , ne ulazim u isplativost / neisplativost itd .
menjao sam prvi u garanciji ,nista hvala svima na odgovorima doslo je vreme da se menja laptop ne mogu da se bakcem vise snjim TMI = Too Much Information
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.