Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
CASIO
STRANA 1 OD 1
dbqp CASIO 25.10.2007. 18:02 T6170

status: user
broj poruka: 1368
U pitanju je Casio digitalni adresar SF-8300 sa 64KB memorije. Spravica je stara 14 godina i perfektno radi samo me zezaju dugmići (poslednja 4 ispod displeja - cal, secret i skrolovi), ne rade uopšte, SPACE taster je malo teže pritisnuti jer se zaglavljuje. Interesuje me gde da nađem servis na njega u Beogradu, kome da ga nosim, na pameti mi je samo BG elektronik.
Unapred hvala svima na odgovorima
Slika uređaja: http://img223.imageshack.us/img223/5995/asf8300hc9.jpg
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp BG elektronik ne radi ove uredjaje 25.10.2007. 18:24 #31210

Pomozite, malo pre su mi rekli da zaboravim na njih...
servispc, Machine, na vas računam :D
100noga Probaj sam 25.10.2007. 19:22 #31213

broj poruka: 188
Imam Casio fx-7000GA već nekih 18 godina i radi perfektno još uvek, ali sam ga otvarao par puta da mu očistim kontakt prekidača.
Ako imaš živaca (hrabrosti) probaj sam, samo pažljivo pogledaj štampu folije tastature ako se pojela mrka kapa, nekada davno su postojali repair kit-ovi za Spectrum-ovu foliju, ali sada se to nepopravlja, ali ako su kontakti na štampanoj ploči `prodžaraj` ih štapićima za uši umeju da se zaprljaju.
Uostalom uvek možeš da se raspitaš ako neko ima isti takav upokojen da ga uzmeš za `rezevne delove`.
Nije neki savet, ali je savet.

dbqp Re: Probaj sam 25.10.2007. 19:37 #31216

:: Imam Casio fx-7000GA već nekih 18 godina i radi perfektno još uvek, ali sam ga otvarao par puta da mu očistim kontakt prekidača
:: Ako imaš živaca (hrabrosti) probaj sam, samo pažljivo pogledaj štampu folije tastature ako se pojela mrka kapa, nekada davno su postojali repair kit-ovi za Spectrum-ovu foliju, ali sada se to nepopravlja, ali ako su kontakti na štampanoj ploči `prodžaraj` ih štapićima za uši umeju da se zaprljaju
:: Uostalom uvek možeš da se raspitaš ako neko ima isti takav upokojen da ga uzmeš za `rezevne delove`
:: Nije neki savet, ali je savet.

Ma otvarao sam ga i čistio, ali ne znam šta da radim sa gornjom polovinom na kojoj `visi` displej, nema šrafčića gore a ja ne bih da ga polomim zato što mi ne rade 4 dugmeta od 100 i više. A kako ne postoji ovlašćeni servis za takve aparate nije mi jasno, u svakom slučaju, baciti niti prodati ga neću nikad, jer me vežu uspomene i detinjstvo za njega...
MACHINE I ja imam kao i stonoga Casio fx-7000G 25.10.2007. 19:51 #31217

broj poruka: 5704
japanski extra, bolji od serije 9000 koja je kineska.

Ja bih ga celog isprskao sa WD-40, ali pazi da ti ne udje u display pa da ti promeni tecni kristal (zastiti ga dobro!) pa posle dan-dva dobro ocedio i obrisao. Ne znam kako izgleda unutra i kako `visi` displej, sigurno se moze bezbedno ukloniti, ako je vezan preko flat kabla ili je lemljen. Bitno je da nista ne ostetis i radi pazljivo. Ako neces probaj pitati Japan Elektronik (jep.co.yu), Radio Klub ili za preporuku imam jos lika koji je radio mobilne i u TV servisu a dobar je za otvaranje sitnih stvari i manji servis:

Kasalica, Milos
E-mail Address(es):
kasalicamilos@Gmail.com
Personal Information:
Phone: 0114-8271
Mobile: 0644-9891

Samo reci da je preporucio MiG. Ili pitaj Nemanju (servispc) ili Vaskeva:Ako ne uspes mozemo zajedno to da rascivijamo...

- R a v e n L o r d -

dbqp Re: I ja imam kao i stonoga Casio fx-7000G 25.10.2007. 19:58 #31219

:: japanski extra, bolji od serije 9000 koja je kineska
::
:: Ja bih ga celog isprskao sa WD-40, ali pazi da ti ne udje u display pa da ti promeni tecni kristal (zastiti ga dobro!) pa posle dan-dva dobro ocedio i obrisao. Ne znam kako izgleda unutra i kako `visi` displej, sigurno se moze bezbedno ukloniti, ako je vezan preko flat kabla ili je lemljen. Bitno je da nista ne ostetis i radi pazljivo. Ako neces probaj pitati Japan Elektronik (jep.co.yu), Radio Klub ili za preporuku imam jos lika koji je radio mobilne i u TV servisu a dobar je za otvaranje sitnih stvari i manji servis
:: Kasalica, Milo
:: E-mail Address(es)
:: kasalicamilos@Gmail.co
:: Personal Information
:: Phone: 0114-827
:: Mobile: 0644-989
:: Samo reci da je preporucio MiG. Ili pitaj Nemanju (servispc) ili Vaskeva:Ako ne uspes mozemo zajedno to da rascivijamo..
:: - R a v e n L o r d -

Sa osmehom na licu unosim podatke u Casio-ja. Ne smem ja to sam brale, debeli i nespretni su moji prsti, sećam se poslednji put kada sam ga otvorio (ujedno je bio i prvi put) skupljao sam hrabrost za to dosta dugo. I naravno ništa nisam uradio. A što se aparata tiče dobar je, nije polomljen, ispadao mi jeste ali JAPAN je to, nije njemu ništa... PA i originalnu kutiju čuvam, fanatik sam ja :D Cena je bila 500 dema davne 1994.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647000.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs