status: user broj poruka: 417 | Losa baterija, po onome sto si napisao. Napuni ga, pa ga potrosi do 60% (kazes da ti se gasi na 50%), pa ga iskljuci na tih 60%, i put pod noge u servis, pa neka se ugasi pred njihovim ocima. Instaliraj neku zahtevnu igru, da bi mogao brzo da se isprazni u radnji kad hoces da im demonstriras taj problem. U stvari, ne idi odmah u servis, nego idi u radnju u kojoj si ga kupio. Po zakonu o zastiti potrosaca, duzni su oni, radnja, da ti resavaju reklamaciju, a ne moras ti licno da ga nosis u servis. Cak je i vreme za resavanje reklamacije krace ako ides preko radnje, nego da nosis direktno u servis. Proguglas `Zakon o zastiti potrosaca`.
Ako zelite da vam traju Li-Ion baterije, ima pravilo 40%-80%: gledajte da ne pustate da se prazni ispod 40%, i gledajte da, kad ga stavite da se puni, da se ne puni do kraja, nego do 80%. Ako se baterija puni i prazni na taj nacin, onda najduze traje, traje duze nego da se prazni do kraja i puni do kraja. (Li-Ion baterije ne pate od memorijskog efekta, i cesto punjenje im prija, a ne smeta im - ako nije punjenje do kraja)
:: Imam Tgablet L7 i poceo da mi pravi probleme tipa da se gasi na pola baterije. Napunim ga skroz i on radi neki pola sata kad mu baterija padne na pola on ga ugasi. Upalim ga na dugme medjutim odma ga gasi. Kad ga stavim na punjac onda normalno radi. Da li je to definitivno do baterije, meni lici da jeste i da li ima neko resenje. Ima dugme za restart da li nesto bi pomoglo i kako :: Hvala unapre :: |