Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Zamena procesora na laptopu
STRANA 1 OD 1
Tr0pIcAn0 Zamena procesora na laptopu 03.06.2015. 14:41 T61421

status: user
broj poruka: 633
Pozdrav svima!

Videh na benchmark forumu oglas za Intel i3-2350M, cena 30e, pa me interesuje da li vredi zameniti postojeći B940? I da li je to uopšte izvodljivo zbog socket-a, za B940 piše PGA988, a za i3-2350M piše PPGA988?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus ... 03.06.2015. 18:57 #595641

broj poruka: 4054

lose pise , najverovqatnije moze bez problema , samo i3 ima malo bolju hd grafiku , u ostalom su isti , neces dobiti nista od brzine

to su mobilni cipovi a ne desktop , recimo mobile i7 je u stvari core duo sa HTom pa ima toboz 4 jezgra :)

proveri dali tvoj lap ima h67 cipset , ako ima onda moze i3

dautovic ... 03.06.2015. 20:29 #595643

broj poruka: 2855
@codeus

Izlupetao si se i ostao ziv, al` desava se...

i7 na laptopu je uvek bio 4 fizicka plus 4 logicka jezgra, dakle okta...

razlika izmedju i3 i i5 mobile je u `turbo bustu`. Oba su 2 jezgra +HT, s tim da i5 ima turbo boost, a i3 nema. i7 je druga prica...

i7 iz poslednje dve generacije mobile procesora je jak skoro kao i desktop verzija, razlika je u frekvenciji. Mobilni i7 rade na manjoj frekvenciji nego desktop varijante, `klok za klok` poprilicno su izjednaceni...

Nemoj menjati taj CPU, neces dobiti nista...

Skyfire: ...frekfencija...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Mortificat Re: 03.06.2015. 20:55 #595644

broj poruka: 3519
Značajan deo Intelovog i7 mobile segmenta sa sufiksima U, UM, Y, itd, sadrži dva fizička i dva logička jezgra, koji su optimizovani prema rigoroznim zahtevima u pogledu potrošnje/performansi/instrukcija (low power, ultra low power, embedded, itd). Ostatak segmenta čine `standardni` i7 mobilni procesori sa 4C/8T.

Vezano za temu:

Mišljenja sam, kao i kolege iznad, da nećeš iskusiti ikakavu promenu, osim u finansijskom smislu.

Intel® i7 4820K | Corsair H55 | Asus X79 Sabertooth | Gigabyte R9 280X & Sapphire 7970 Dual-X | 4x4GB Crucial Ballistix Tactical Tracer | Philips 32PFL3017 32`` | Corsair 600T | Enermax Revolution87+ 850W

mighty Re: ... 03.06.2015. 21:42 #595648

broj poruka: 1670
Nije, samo i7 modeli koji se završavaju na QM ili MQ ili HQ imaju 4 fizička jezgra / 8 logičkih.

Oni sa U ili sa M na kraju oznake su sa 2 fizička jezgra / 4 logička preko HT.

Primer za mobilni quad core je i7-47xxMQ serija.

Večina ultrabook-ova i manjih laptopova sadrži dual core varijante tipa i7-45xxU.

I nije to 4 fizičkih + 4 logičkih jezgara, to su 8 logičkih jezgara realizovanih kroz 4 fizička jezgra putem Hyper-threadinga ( u suštini duplirani registri koji dele iste izvršne jedinice).

:: @codeu
::
:: Izlupetao si se i ostao ziv, al` desava se..
:: i7 na laptopu je uvek bio 4 fizicka plus 4 logicka jezgra, dakle okta..
Tr0pIcAn0 ... 04.06.2015. 01:22 #595666

broj poruka: 633
Hvala svima na savetima! Necu menjati procesor :)
operator re 04.06.2015. 08:39 #595671

broj poruka: 4262
Ja više gluposti na jednom mjestu nisam čuo.
Ako nešto ne znate, onda o tome i ne pišete.
Između B940 i i3 2350M je razlika oko 20 % u zahtjevnijim aplikacijama, a i sam je odziv brži čitavog sistema.
Nema baš neke određene razlike u samo jednom programu(office npr), ali kada koristiš Office+Opera+aplikacija, razike idu i preko 30% u brzini izvršavanja aplikacija.
Čisto sumnjam da na laptopu imaš 8 GB, pa da razlika bude manja.
Bitno je da samo kao svi seljaci CPU ne ostavljaš u Balance modu nego staviš na high performance i stavio da na bateriji radi na 100%, ako su ti bitne performanse.
Nema na čemu.
Za i7 nisi pisao, pa nisam ni komentarisao.

Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Sub-Z Da se ubacim u temu 04.06.2015. 11:14 #595677

broj poruka: 1620
Imam Dell 1545 sa sugavim Celeronom 900 2.2Ghz, sa 2G rama, užasno sporo radi. Mislio sam da uzmem neki C2D, npr. http://ebay.eu/1APhB36 Šta mislite?
GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L...
Fiat iustitia, et pereat mundus

Error Re: ... 04.06.2015. 20:17 #595716

broj poruka: 133
imas bre i7 i sa dva jezgra, deza freq od 1.7 do 3.5 GHz za ostale podatke ne znam, a pravi punokrvni i7 mobilni procesor stvarno ima 4 fizicka i 8 logickih jezgara, dakle 8 threadova, vise cachea i od i3 i od i5 i naravno da ne zaboravimo GREJE SE KO JEBENA RERNA

:: @codeu
:: Izlupetao si se i ostao ziv, al` desava se..
:: i7 na laptopu je uvek bio 4 fizicka plus 4 logicka jezgra, dakle okta..
:: razlika izmedju i3 i i5 mobile je u `turbo bustu`. Oba su 2 jezgra +HT, s tim da i5 ima turbo boost, a i3 nema. i7 je druga prica..
:: i7 iz poslednje dve generacije mobile procesora je jak skoro kao i desktop verzija, razlika je u frekvenciji. Mobilni i7 rade na manjoj frekvenciji nego desktop varijante, `klok za klok` poprilicno su izjednaceni..
:: Nemoj menjati taj CPU, neces dobiti nista..
:: Skyfire: ...frekfencija..
Error Re: Re: ... 04.06.2015. 20:18 #595717

broj poruka: 133
Upravo to i imam. Al nekad radi ko i3 jebes mi mater i to ko mobini i3 jer sam imao mobilni i3 prosle generacije (Ivy) a sada `vozim` i7-4700MQ, koji je po meni najgore govno od procesora ikad napravljeno jer se greje abnormalno a performanse su ko neka budjava i3-i5

:: Nije, samo i7 modeli koji se završavaju na QM ili MQ ili HQ imaju 4 fizička jezgra / 8 logičkih
:: Oni sa U ili sa M na kraju oznake su sa 2 fizička jezgra / 4 logička preko HT
:: Primer za mobilni quad core je i7-47xxMQ serija
:: Večina ultrabook-ova i manjih laptopova sadrži dual core varijante tipa i7-45xxU
:: I nije to 4 fizičkih + 4 logičkih jezgara, to su 8 logičkih jezgara realizovanih kroz 4 fizička jezgra putem Hyper-threadinga ( u suštini duplirani registri koji dele iste izvršne jedinice)
:: :: @codeu
:: ::
:: :: Izlupetao si se i ostao ziv, al` desava se..
:: :: i7 na laptopu je uvek bio 4 fizicka plus 4 logicka jezgra, dakle okta..
dautovic Re: Re: Re: ... 05.06.2015. 10:24 #595739

broj poruka: 2855
U mom laptopu je i7 4710HQ i nemam zamerki, laptop se ne cuje, a zagrevanje je minimalno.

Zavisi koji laptop imas, ne mozes i7 da stavis u neko DELL smece od 400e.

Skyfire: ...frekfencija...

:: Upravo to i imam. Al nekad radi ko i3 jebes mi mater i to ko mobini i3 jer sam imao mobilni i3 prosle generacije (Ivy) a sada `vozim` i7-4700MQ, koji je po meni najgore govno od procesora ikad napravljeno jer se greje abnormalno a performanse su ko neka budjava i3-i
:: :: Nije, samo i7 modeli koji se završavaju na QM ili MQ ili HQ imaju 4 fizička jezgra / 8 logičkih
:: :: Oni sa U ili sa M na kraju oznake su sa 2 fizička jezgra / 4 logička preko HT
:: :: Primer za mobilni quad core je i7-47xxMQ serija
:: :: Večina ultrabook-ova i manjih laptopova sadrži dual core varijante tipa i7-45xxU
:: :: I nije to 4 fizičkih + 4 logičkih jezgara, to su 8 logičkih jezgara realizovanih kroz 4 fizička jezgra putem Hyper-threadinga ( u suštini duplirani registri koji dele iste izvršne jedinice)
:: :: :: @codeu
:: :: ::
:: :: :: Izlupetao si se i ostao ziv, al` desava se..
:: :: ::
:: :: :: i7 na laptopu je uvek bio 4 fizicka plus 4 logicka jezgra, dakle okta..
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs