Pozdrav svima, imam problema sa laptop racunarom Toshiba satelite L870 Ne mogu da pristupim BIOSu i samim tim da reinstaliram sistem. Kako resetovati BIOS ovom racunaru?
HIrens nosi svoje alate za tu problematiku imas samo problem oko redosleda butabilnosti a po tvom postu se moze zakljuciti da je hard first (resenje izvadi ga napolje ocetkaj hirensom i posle vrati )
Ispod slotova za RAM memoriju imas crnu foliju. Izvadi bateriju, iskljuci punjac. Ukloni foliju i pronadji dva lemna mesta od kondenzatora. Spoj ih kratko safcigerom na par sekundi i to bi trebalobda ti resetuje sifru na BIOSu, kao i sifru za pokretanje racunara pre boota. Kod nekih modela, konektori se nalaze ispod WLAN kartice.
Mada mi i dalje nije jasno kako to ne mozes da mu pristupis? Ne reaguje na F2?
Moguce, moguce :) @ice Nema ovo veze sa baterijom BIOSa. Ovako se resetuje sifra. Sifra ostaje i zamenom baterije (resetom BIOSa) Ako je laptop zakljucan, vadjenje baterije ne pomaze. Zato sam ga i pitao kako to ne moze da pristupi BIOSu...
E vako, laptop sam kupio od lika koji stalno dovlaci neku robu od preko :) Obrisao sam HDD i probao cistu instalaciju i nista, (to je uspevalo par puta na drugim laptopovima) Ovde je problem taj da kad upalim laptop on odmah trazi password, vadio sam bateriju i sada trazi da nastelujem vreme i da stistem taster F2....cim to uradim trazi password Znaci cim upalim lap trazi password, nepostoji mogucnost da se pristupi ama bas nikako... neznam stvarno kako da to resim
Onda potrazi one dzampere, konektore, sto sam ti rekao.
:: E vako, laptop sam kupio od lika koji stalno dovlaci neku robu od preko : :: Obrisao sam HDD i probao cistu instalaciju i nista, (to je uspevalo par puta na drugim laptopovima :: Ovde je problem taj da kad upalim laptop on odmah trazi password, vadio sam bateriju i sada trazi da nastelujem vreme i da stistem taster F2....cim to uradim trazi passwor :: Znaci cim upalim lap trazi password, nepostoji mogucnost da se pristupi ama bas nikako... neznam stvarno kako da to resi :: :: Asus Z87-K :: Intel ® Core™ i7 4770 Noctua NH-C1 :: Kingston Beast 2x4gb 2400MH :: MSI GTX770 LIGHTNIN :: SSD Samsung 840 EVO 250GB :: Seasonic X-760 xp2 Platinu :: Fractal Design ARC Midi mode :: Dell S2440 :: ::
skini batterju, raskaci dc napajanje , skini poklopce sa donje strane
kod cmos baterje sa desne strane , kod minus pola , odma uz batt ima jumper sa oznakom JRST2501 , krtako ga spoj pincetom jedno minut , nemoj skidati cmos baterju , makni pincetu posle minut vremena
Heh mani se vadjenja i klirovanja. Ta Toshiba ima poseban EPROM koji skladisti to sto ti hosec da obrises. Jako tesko (gotovo nemoguce) je to odraditi tek tako. Pitanje je i da li mozes da nadjes nekoga da ti to uradi. Ja sam imao 2 kom koje sam probao da flesujem,tj da obrises kod pa preflesujes drugi. Elem problematika je u tome sto EPROM mozes da ocitas ali dalje .................... Tako da to prespoj ovo ,pa poskoci na levoj nozi 3 puta ,a u isto vreme se drzis za nos ne pije vodu. Legalna procedura je slanje produkt broja Toshibi koja onda proveri da li je lap top slucajno nekom Nemcu nestao,posto utvrdi da je to OK dobijes kod ......... Znaci jako tesko da se odradi,ja nisam imao zivaca da se bakcem i5 je bio u pitanju http://valid.canardpc.com/7wegij
Short the pads at JRST2501. While maintaining the short, press the power button. When the Toshiba splash screen appears, power off the system and remove the short. Reinstall the memory / HDD cover then boot the system. The BIOS password will now be reset.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.