Kao sto naslov kaze dvoumim se izmedjunekoliko model pa bi mi bio potreban savet.
Bitno mi je da ne secka pri radu , da je pouzdan i DUGOVECAN ,da ce sve hd klipove pustiti bez problema i gubitka frejmova kao i neke manje zahtevne igrice.
Fujitsu bih izabrao zbog procesora(najbolji od svih predloženih)mada novi Lenovo su urađeni do 00,samo ih ne bih zbog AMD cpu-a,jer su lošiji dosta od Imleka...
ja bi da sam na tvom mestu izabrao fujitsu zbog intel core I3 i zbog dva slota za memoriju....a ja da se pitam i kupujem uzeo bi neki dell,asus, ili acer sa intel I3 cpu...nekako nemam poverenja u te marke tipa fujitsu, toshiba...znam da svaka marka ima dobrih i losih modela ali eto..moje misljenje
vrlo je jednostavano. - U startu dolazi sa vise rama. 6gb vs 4gb - Ima AMD A8 APU, a ne Imlek i3. (i3 dual core, A8 quad core - i3 TDP 37W, a8 tdp 15w (ovo potonje ce se odraziti na trajanje baterije posebno)) - grafika na lenovu je po meni bolja. - 2gb rama samo za grafiku, dok na intelovoj integrusi nemas dedicated ram. - 1TB hdd, dok na fujitsu 500gb E sad, ja sam neko ko postuje filozofiju `u desktopu AMD, u laptopu striktno INTEL, zna se zasto`, ali ovo cak nije ni trka. Go with Lenovo.
decko je pitao koji od navedenih, da je pitao koji laptop za 500,600,1000evra onda bi to druga prica bila. druga stvar je ta da taj apu a8 ne moze da se poredi sa i3 u svakodnevnoj upotrebi prvo zato sto i3 ima veci def. clock 2.4gz dok apu8 ima jedva 2ghz...dalje hd grafika intelova je kvalitetnija u ovom slucaju nego ta na apu, dalje tom apu8 laptopu treba jedno 3 minuta da podigne sistem, dalje mnogo vise se greje apu8, dalje to sto ima 2gb vise memorije nece mu nista znaciti jer ovo nije desktop pc pa ce mu zafaliti za igranje cod aw ili bf4 ili sta znam, dalje youtube ce mnogo bolje raditi sa i3,..i jos mnogo toga.
:: vrlo je jednostavano. :: - U startu dolazi sa vise rama. 6gb vs 4g :: - Ima AMD A8 APU, a ne Imlek i3. (i3 dual core, A8 quad core - i3 TDP 37W, a8 tdp 15w (ovo potonje ce se odraziti na trajanje baterije posebno) :: - grafika na lenovu je po meni bolja :: - 2gb rama samo za grafiku, dok na intelovoj integrusi nemas dedicated ram :: - 1TB hdd, dok na fujitsu 500g :: E sad, ja sam neko ko postuje filozofiju `u desktopu AMD, u laptopu striktno INTEL, zna se zasto`, ali ovo cak nije ni trka. Go with Lenovo :: :: ALI, mene da pitas, da imam budzet do 500e (cenim da si taj cenovni rang planirao) ja bih uzeo ovako nesto :: https://www.cyberport.at/acer-aspire-e5-551g-t0kc-notebook-quad-core-a10-matt-full-hd-r7m265-ohne-windows-1C26-97S_1688.htm :: :: A10 AMD, 8gb rama, Full HD 15` ekran, Radeon R7 M265 sa svoja 2gb :: :: (inace od vajkada, ja striktno kupujem MSI laptopove, G i GE serije. od CR serije bezi ko djavo od krsta, trenutno ti kucam sa MSI GE60-2PE)
:: http://www.monitor.rs/laptopovi/hp-250-f7y00e :: :: M verzija i3-ke, nije U(srana) :: GT 820M grafa sa kojom ce moci i malo da se poigra :: Ostalo standardica :: :: SAMDSUNG!! :: :: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA :: ::
Decko je pitao koji od navedenih i dobio moje podrobno objasnjenje zasto jedan od navedenih. ne vidim u cemu je problem??! pride je dobio i moje misljenje sta jos moze sa slicnim parama. opet, ne vidim u cemu je problem ni sa time.
druga stvar je, da taj apu a8 ima da presisa i3 u vecini stvari, kao sto su hd klipovi, i manje zahtevne igrice. Dalje, preusledicu samo jedan link (http://www.game-debate.com/gpu/index.php?gid=1888&gid2=864&compare=radeon-r5-m230-vs-intel-hd-graphics-4000-mobile) koji potvrdjuje moju a demantuje tvoju tvrdnju da je intelova integrusa od grafike bolja. Ni u jednom trenutku ne mozes reci da je intel grafika za bilo sta bolja, osim sa osnovni rad u windowsu (word pasijans mine itd). kao prvo amd ima veci klok, vise dedicated memorije, vise shader unitsa...da ne nabrajam. ta intel grafika nije ni kvalitetnija ni brza ni bolja, mozda za yt video kako si ti naveo, ali ako bude bilo koju igru hteo da potera uplasice se. Dalje, a8 se nece grejati vise od intela, cak sta vise kao neko ko ima intel laptop (gore navedeno) a na poslu radi sa a8, a10, i mnogo cime, mogu iskustveno reci da su temperature slicne, ako ne cak i bolje na AMD-u. (opet navodim da preferiram intel u laptopu) dalje, 2gb rama ce mu veoma znaciti (jer ne pricamo o 16 i 18 pa ajde) nego o 4GB startnih, koje su danas apsolutni minimum za rad. 64bit OS + opera ili firefox ili chrome sa 9-10 tabova, racunas da su bar par yt itd itd, ce te totalirati na 3gb rama kao nista. i onda ostajes sa 1gb koje ce da ti uzme INTEL grafika jer nema svoj ram.... sto dolazi do zakljucka da ce ubrzo gledati da kupi jos jedan modul, da popuni prazan slot. lenovo vec dolazi sa popunjenim... Napisao je da zeli dugovecan i da zeli da igra igrice (manje zahtevne) = vise rama dalje, youtube ce mnogo bolje raditi ??? YOUTUBE moze da radi na digitronu. Ne znam koliko BOLJE moze da radi na i3 koji nema za pocetak ni dovoljno jezgara za danasnjicu.
Dalje, decko je rekao da zeli pouzdan i dugovecan, sto fujitsu laptopovi (iz mog iskustva prodatih tona i hiljada, na koje se pozivam) jednostavno nisu. Ranije smo ih zvali kamenom za kupus. IBM je vazio za kvalitet, lenovo ...pa uprskao je. nije to vise to, no po mom misljenju, je i dalje par klasa iznad.
Klok im se razlikuje u 400mhz, koje amd ima kad uradi turbo boost, kad oseti da je potrebno.
itd itd itd
:: decko je pitao koji od navedenih, da je pitao koji laptop za 500,600,1000evra onda bi to druga prica bila :: druga stvar je ta da taj apu a8 ne moze da se poredi sa i3 u svakodnevnoj upotrebi prvo zato sto i3 ima veci def. clock 2.4gz dok apu8 ima jedva 2ghz...dalje hd grafika intelova je kvalitetnija u ovom slucaju nego ta na apu, dalje tom apu8 laptopu treba jedno 3 minuta da podigne sistem, dalje mnogo vise se greje apu8, dalje to sto ima 2gb vise memorije nece mu nista znaciti jer ovo nije desktop pc pa ce mu zafaliti za igranje cod aw ili bf4 ili sta znam, dalje youtube ce mnogo bolje raditi sa i3,..i jos mnogo toga :: :: :: :: vrlo je jednostavano. :: :: - U startu dolazi sa vise rama. 6gb vs 4g :: :: - Ima AMD A8 APU, a ne Imlek i3. (i3 dual core, A8 quad core - i3 TDP 37W, a8 tdp 15w (ovo potonje ce se odraziti na trajanje baterije posebno) :: :: - grafika na lenovu je po meni bolja :: :: - 2gb rama samo za grafiku, dok na intelovoj integrusi nemas dedicated ram :: :: - 1TB hdd, dok na fujitsu 500g :: :: E sad, ja sam neko ko postuje filozofiju `u desktopu AMD, u laptopu striktno INTEL, zna se zasto`, ali ovo cak nije ni trka. Go with Lenovo :: :: :: :: ALI, mene da pitas, da imam budzet do 500e (cenim da si taj cenovni rang planirao) ja bih uzeo ovako nesto :: :: https://www.cyberport.at/acer-aspire-e5-551g-t0kc-notebook-quad-core-a10-matt-full-hd-r7m265-ohne-windows-1C26-97S_1688.htm :: :: :: :: A10 AMD, 8gb rama, Full HD 15` ekran, Radeon R7 M265 sa svoja 2gb :: :: :: :: (inace od vajkada, ja striktno kupujem MSI laptopove, G i GE serije. od CR serije bezi ko djavo od krsta, trenutno ti kucam sa MSI GE60-2PE)
Kao sto rekoh bitno mi je da je dugovecan i da mi ne koci pri svakodnevnom obicnom radu. Od igrica igram samo Dotu na Desktop-u koju i dalje planiram da igram:)
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.