Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Upomoc! Problem sa bios-om Lenovo G570
STRANA 1 OD 1
Rodzer Upomoc! Problem sa bios-om Lenovo G570 27.03.2015. 22:51 T60878

status: user
broj poruka: 7

Molim ljude koji su imali iskustva sa resavanjem problema prostog ulaska u BIOS ovog ##cenzurisano## modela! Nista ne pomaze. Nijedna kombinacija, nema butovanja sa boot cd-a i slicno.
Koja ja svrha imati racunar (laptop) a nemati mogucnost ulaska u BIOS?? Na primer, da se promeni boot sequence, prosto namesti vreme ili slicne, obicne stvari.

Hvala na sugestijama, odgovorima.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC 27.03.2015. 23:15 #588922

broj poruka: 9420
F2 za BIOS
F12 za Boot Order
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Vodos da te ne zeza možda win 8.1 ? 27.03.2015. 23:19 #588925

broj poruka: 864
Ako je to, onda idi pa pregledaj rešenja na ovom linku :

http://support.lenovo.com/en/documents/ht076906

Baš su detaljno objasnili...

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Rodzer Kad bi bilo tako jednostavno :) 29.03.2015. 09:15 #589083

Vmarc, naravno da je to nesto prvo sto covek pokusa, ali nijedna kombinacija ne radi, rekao sam, od F1 do F12, ctrl alt s, B i sto raznih cuda sto znam iz iskustva pa cak i nesto sa interneta.
Znaci jednostavno ne reaguje uopste na bilo sta!?? Koja glupost.

Vodos, meni prvenstveno ne treba da `regulisem` OS, vec maticnu plocu.A na adresi koju si dao (hvala) pise sledece: `Kad udjete u Control panel...` sto je pravi mikrosoftovski odgovor, koji ne govori - nista. Moj problem je sto se OS ne dize, a nema teorije da udjem u BIOS i da kazem da ovo ##cenzurisano## dize OS sa cd-a/dvd-a.

Evo detalja jos, mozda neko pomogne. (Eto razloga sto 99,9999% radim sa PC a 0,0001% sa laptopovima)

1. Problem je uci u BIOS i/ili odrediti boot order, zelim da podize sistem sa cd-a/dvd-a pa tek onda sa HDD i da mogu to posle da menjam/promenim
2. bio je instaliran win7, koji je `pukao`
3. Lenovo G570 sada nece da podize sa optickog medija, jer je verovatno u biosu stavljeno da prvo (ili jedino?) dize sa HDD
4. Kada izvadim hdd i probam bez njega da podignem, nista, trazi boot medij
5. Kada je hdd `unutra` prijavljuje gresku sa windowsom i predlaze tri resenja, koja
dolaze POSLE uspesnog boot-ovanja, ali vracam se opet na isti problem...
6. Probana je varijanta da stoji duze bez baterije i struje - nista se nije promenilo
7. Saveti na internetu su (po obicaju) beskorisni :)

Ima li neko ideju, ili da pocnem da ostrim sekirche lagano? : )

Savet BUDUCIM kupcima laptopova,onima koji se razumeju u hardver ili ne:
PROVERITE OBAVEZNO DA postoji mogucnost ulaska u BIOS.
Mada je i ovo relativno, ako je OS u redu, sve moze da izgleda ok...

Hvala unapred na sugestijama, predlozima, a najbolje bi bilo - na resenju :)
CrowBgd ..... 29.03.2015. 10:05 #589085

broj poruka: 1376
F12 ili pokusaj sa flesha da podignes instalaciju.
citiram te
`meni prvenstveno ne treba da `regulisem` OS, vec maticnu plocu.` Samo da znas da na ozbiljnim masinama ne mozes da udjes u BIOS dok ne uradis Setup Admina prvo u OSu.
http://valid.canardpc.com/7wegij

Rodzer Cirkus Kolorado 29.03.2015. 16:04 #589100

Postovani CrowBgd,
Hvala puno na savetu, upravo sam to uradio pre nego sto sam procitao tvoju poruku, i uspelo je. Naravno, prvo je usb flash poceo da `brljavi` :)) kako to obicno biva kad se jedno nadovezuje na drugo, ali ok.
Hvala na info za setup Admin, ali uglavnom sta radim sa BIOS-om, boot sequence ili eventualno malo snimamo temperaturu procesora ili neke sitnice, tu i nema sta da se cacka.

Naravno, da cirkus ne bude oskudan, sada je problem da se izmene u Biosu snime.

Ono sto je ohrabrujuce je da se sada pojavljuje (gle cuda!) ponudjeno F2 i f12, s tim sto je F12 i dalje mrtav.

U svakom slucaju, idemo dalje, a vidim da je net prepun ljudi koji se muce sa tim modelom/~lima. Ovaj ce izgleda da se `udaje` uskoro.

Pozdrav svima i hvala na pomoci i sugestijama.

Sada je problem da podesim taj redosled, jer `on` hoce da pokrene instalaciju ali kada NEMA hdd. Kada je tu, naravno, prijavljuje da fali ntldr kme kme :)

Treba sve te kvarove odneti kod prodavca i istim slatkorecivim tonom kad oni objasnjavaju da `ovaj bre sve moze :)` reci im, ajd` kad je tako lako.......

Hvala jos jednom!
codeus Re: Cirkus Kolorado 29.03.2015. 16:17 #589102

broj poruka: 4054

moses uci u bios sa f2 ? gari moguce da ti je keyb otisao, ubodi usb tastaturu, upali lapi udji preko nje u bios, tamo ubaci hdd u sekvencu i snimi sa f10.

:: Postovani CrowBgd,
:: Hvala puno na savetu, upravo sam to uradio pre nego sto sam procitao tvoju poruku, i uspelo je. Naravno, prvo je usb flash poceo da `brljavi` :)) kako to obicno biva kad se jedno nadovezuje na drugo, ali ok
:: Hvala na info za setup Admin, ali uglavnom sta radim sa BIOS-om, boot sequence ili eventualno malo snimamo temperaturu procesora ili neke sitnice, tu i nema sta da se cacka
::
:: Naravno, da cirkus ne bude oskudan, sada je problem da se izmene u Biosu snime
:: Ono sto je ohrabrujuce je da se sada pojavljuje (gle cuda!) ponudjeno F2 i f12, s tim sto je F12 i dalje mrtav
:: U svakom slucaju, idemo dalje, a vidim da je net prepun ljudi koji se muce sa tim modelom/~lima. Ovaj ce izgleda da se `udaje` uskoro
:: Pozdrav svima i hvala na pomoci i sugestijama
:: Sada je problem da podesim taj redosled, jer `on` hoce da pokrene instalaciju ali kada NEMA hdd. Kada je tu, naravno, prijavljuje da fali ntldr kme kme :
:: Treba sve te kvarove odneti kod prodavca i istim slatkorecivim tonom kad oni objasnjavaju da `ovaj bre sve moze :)` reci im, ajd` kad je tako lako......
:: Hvala jos jednom!
codeus ... 29.03.2015. 16:20 #589103

broj poruka: 4054

F12 funcionise samo ukoliko imas neki uredjaj stavljen u `include boot sekciju`, lenovo kad se sokira onda mu je sve u `exclude sekciji`

Rodzer R E S E N O ! 29.03.2015. 20:35 #589110

Hvla jos jednom svima, nadam se da ovo moze nekome da pomogne, s obzirom da sam video da se ljudi pate po netu. Mozda mi je pomoglo sto sam problem izneo ovde, jer odmah i `sam` nadjem resenje :)

Da, upravo se to desilo. Prvo sam resio `pojavljivanje` opcija za boot i BIOS tako sto sam obrisao particiju na hard disku (dobri stari format :) ) i onda je tu bio boot-abilni USB flash.

Problem sa F12 i nemogucnoscu promene opcija biosa je, gle cuda (Codeus-e) bas ono sto sam rekao, proverivsi sve ostalo i ne sumnjajuci, po sistemu, `ma nije to sigurno`, a ono bas to - Enter, i jedan i drugi i F12 - ne rade. Laptop nije moj, i izgleda da su mu igrice dosle glave.

Dakle, format particije, podizanje sistema sa USB flash-a (jer DVD ili ne moze da cita, ali trazi svoj red kod boot-ovanja) i naravno...USB tastatura...

CASE CLOSED. .) (Hvala svima)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs