Bruka je ali mi je 12 inča za taj novac previše, čak i sa tom rezolucijom. Ne razumem koji im je target audience za mašinu sa tako slabim procesorom a tako jakom rezolucijom ekrana?
Mnogo je ovde uloženo, zato košta toliko, pre svega:
- Butterfly mehanizam plići i precizni osvetljeni tasteri, znači tastatura nova od nule - Neverovatan trackpad, sa ravnomernim klikok i senzorom pritiska - Asimetrična baterija koja iskorišćava svaki mm unutrašnjosti - 8GB RAM-a, PCIe 256GB SSD, Intel Core M (5W Dual Core CPU sa 4MB keša i turbo do 2.9 GHz) i HD5300 grafikom....nije to uopšte loše za neku obradu fotki što ide sjajno u kombinaciji sa 2304x1440 ekranom - I sve ovo na minjaturizovanoj štampi koja se hladi bez ventilatora - USB C koji može da se adaptira na VGA, HDMI, DisplayPort, USB, Lightning... - Težina od oko 900 grama....
Dok je plastični MacBook bio aktuelan bio je 999$...tako da me ova cena nije iznenadila, ono što me iznenadilo je što ovo nije novi Air.
:: Bruka je ali mi je 12 inča za taj novac previše, čak i sa tom rezolucijom. Ne razumem koji im je target audience za mašinu sa tako slabim procesorom a tako jakom rezolucijom ekrana Mac OS X, a i Windows 8 i noviji, imaju vektorski iscrtane GUI-je i skaliranje ekrana. Podesiš skaliranje na 200% i sve bude dovoljno veliko, a pri tom savršeno bistro. Naravno, mana je da ti manje stvari staje na ekran nego što bi pri punoj rezoluciji.
:: Mnogo je ovde uloženo, zato košta toliko, pre svega: .. Košta i R/D i marketing, ali i Apple ima najveće marže u celoj industriji. Iz svih tih razloga zajedno košta koliko košta.
Sta EPL od 2000$ -3000$ znaci nekom prosecnom amerikancu koji godisnje zaradjuje minimum 20000$ ?
Onaj ko kupi ovde znaci da je ili okoreo fanboy i bukvalno ne jede hleb danima,nedeljama,zivi na casi vode ili neko ko ima platu istu ko neki prosecan Amer...
Brate, nekome ko zarađuje 000 godišnje je 00-3000 10-15 posto godišnje plate, tj ugrubo jedna do skoro dve mesečne.
No to su jako niska primanja za Ameriku. Osobe sa završenom srednjom školom u proseku godišnje zarađuju oko -30000, a i ovaj laptop će tamo koštati 00-1600, tako da stoji da ovo njima nije posebno skupo.
Jedino što ovaj uređaj nije - nije za obradu fotografije i slične stvari. Em ima ekran od 12` em ima najslabiji hardware od svih Macova, pošto je skuplja varijanta slabija i od najslabijeg Aira. Ovo je laptop za Safari, Mail, Facetime, Photos, za kuckanje sa kauča ili u pokretu. I naravno za poziranje.
dozivljaj je difinitvno zaokruzen i upotpunjen :)...
p.s.
fale samo bale da cure niz levu ili desnu nozdrvu sa blago nakrivljenim usnama i ostacima jucerasnjeg vegetarijansko/veagansko obilnog obroka !!! ________________________ Fiat justitia ruat caelum
:: Ovo je za gejeve. Hackintosh je za prave muškarce! :))
:: ma nije to taj `filing` da se mlatis sa improvizacijom tipa `hakintosh` vec pravom stvari od skromnih 1300 jura :: :: Mada, da bi dozivljaj bio potupun i komplementaran, ovo je definitivno prateci rekvizit `pravih mushkarcina` :: :: http://tinyurl.com/mvknos2, druga slika odozd :: :: i jos kad se gledi nesto tipa ovoga :: :: http://tinyurl.com/o6u9kr :: :: dozivljaj je difinitvno zaokruzen i upotpunjen :).. :: :: p.s :: :: fale samo bale da cure niz levu ili desnu nozdrvu sa blago nakrivljenim usnama i ostacima jucerasnjeg vegetarijansko/veagansko obilnog obroka !! :: _______________________ :: Fiat justitia ruat caelum :: :: :: Ovo je za gejeve. Hackintosh je za prave muškarce! :))
Upravo tako zato sam rekao `minimum` a sigurno se zaradjuje vise,ja kada bi sada pozajmio od nekoga 3000$ da kupim taj epl morao bi celu platu da odvajam sa strane oko 15 meseci da bi vratio pozajmicu bez kamate.. Ljudi to ovde ne svataju a to je sustina tamo ja da radim ovaj moji posao imao bi sugurno oko 150000 - 200000 $ Tako da kada bi video tamo taj epl od 1300 $ - 2000$smejao bi se kako je jeftino... :: Brate, nekome ko zarađuje 000 godišnje je 00-3000 10-15 posto godišnje plate, tj ugrubo jedna do skoro dve mesečne. :: :: No to su jako niska primanja za Ameriku. Osobe sa završenom srednjom školom u proseku godišnje zarađuju oko -30000, a i ovaj laptop će tamo koštati 00-1600, tako da stoji da ovo njima nije posebno skupo :: :: Jedino što ovaj uređaj nije - nije za obradu fotografije i slične stvari. Em ima ekran od 12` em ima najslabiji hardware od svih Macova, pošto je skuplja varijanta slabija i od najslabijeg Aira. Ovo je laptop za Safari, Mail, Facetime, Photos, za kuckanje sa kauča ili u pokretu. I naravno za poziranje.
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
:: Nadam se da ce sledeca serija imati apple tocak ovo je bilo predstavljeno jos dok je JOBS bio ziv... :: :: https://www.youtube.com/watch?v=9BnLbv6QYc :: :: Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS :: GPU:GTX 970 Gigabyte G :: Ram:10 Gb Kingsto :: SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 g :: MBO:Asus M5A9 :: Case:Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650 :: Keyboard: Logi iluminate :: Mouse:Mx 518+v7 blood :: Screen: ViewSonic 27 :: ::
@imarkovic Đe da Brazilke imaju male sise i masna dupeta(mislim da si mislio na žene iz Argentine i Trinidada i Tobaga) !? Brate moj, pa ti stvarno nemaš pojma kako je u BRazilu. Da si rekao da Francuskinje su ružne i da od grada ljubavi nema ni q, povjerovao bih ti, ali za Brazil očigledno nemaš predstavu. Žene sa ovih prostora, Čehinje, Ukrajinke i Brazilke su najljepše žene na svijetu. Ako odete do Austrije, Njemačke ili Francuske, samo ćete gledati meleskinje, jer od bijelih kmica, nema puno vajde, osim ako baš nemaš fetiš prema ružnim facama. Nisam govorio o ljepoti duše, nego samo fizika.
Ako je neko nedovoljno stručan, ne bi trebalo da prodaje hw, nego pljeskavice.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.