Probao sam da izaberem laptop za sebe bez icije pomoci osim svojeg znanja, ali ne ide. Ono na sta sam se najvise odlucio je procesor i5 4200M (ima i jeftinije U verzije ali preskacem zbog http://ark.intel.com/compare/76348,75459,76346,75110,75105 ).
Trenutno na nasem trzistu kako pcberza i itsvet kazu je Tosibin model koji mi se estetski ne dopada ali zadovoljava sve funkcije koje meni trebaju. Cena mu je surova 60000din. http://tinyurl.com/oz3tzo2
E sad, ono sto ne znam je stanje procesora u AMDu. Moze li neko da da neki link za njih?
Dovoljno za meni sto treba. Cenim da cu laptop koristiti office+random igre. Igrao sam se ja godinu na integrusi od mojeg i5 3570k dok nisam kupio graficku, zadovoljan sam integrusom HD4000. Cenim da ce ova na i5 4200M biti barem ista ako ne i bolja.
Inace jurim samo bateriju da mi izdrzi celo radno vreme a ne samo 4h. 4200U bi dodao jos 1 sat na bateriju ali losije performance po toj `ceni` tako ne bih njega.
Da skratim, Laptop ce se koristiti na poslu i nosice se kuci (licni). Voleo bih sto laksi da bude, da ima mogucnost da koristi 8GB (moze da kupim 4 sad i 4 kasnije), minimum 3x USB slota od kojeg barem jedan 3.0 ili 3.1, u njega ce odmah da se upasuje SSD umesto HDD koji ide u fioku, na ekranu pet ikonica Word, Winamp, Firefox, Skype, HOMM3, mogucnost jos igara zahtevnijih poput SC2 na low, i naravno baterija da drzi celu smenu da mi ne skinu od plate za struju.
Problem mi je sto na poslu imamo P3 na kome otprilike 3 dokumenta napisemo dnevno a ostali deo dana smo na `stand by`. Krsina je toliko stara i ubagovana i izmucena da mu treba 4 minuta da se ukljuci (merili smo bilo nam dosadno:P ) i cuje se kao usisivac. Naravno net nema, karte nema, word kaki. Te zbog toga sam hteo da nabavim licni LT koji donesem i odradimo na njemu sta treba da ne mucimo sebe sa starim kompom. A usput i sebe da zabavimo.
Ja sam do nedavno imao Sony Vaio T ultrabook sa nekim i5 sa U oznakom, mogla je baterija da izdrži 7 sati browsinga. Verovatno bi izgurao toliko radeći Office ali nešto drugo bi mu skratilo bateriju sigurno.
Ne uzdaj se mnogo u bateriju ako ćeš da radiš išta drugo sem browsinga i office-a.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647013. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.