Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Pomoc ! Win7 drajveri za prastari komp
STRANA 1 OD 1
Ispicutura Pomoc ! Win7 drajveri za prastari komp 26.01.2015. 01:03 T60290

status: user
broj poruka: 268
U pitanju je laptop Toshiba Satellite 1410 802, sedmica radi sasvim lepo na njemu, samo nikako ne mogu da nadjem drajvere za zvucnu karticu - Toshiba Bass Enhanced Sound System ( Yamaha cip ). Probao Toshibin sajt i pretragu modela, ali nema nista.

Ako neko zna da li postoje mozda neki genericki drajveri, i i gde bih mogao da ih nadjem, znacilo bi mi jako puno. Unapred hvala na odgovorima
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tata02 DriverPack Solution 26.01.2015. 01:59 #580305

broj poruka: 845
Скини овај програм са интернета, нарежи га на диск или пребаци на флеш, мислим да и на њега може, и он ће ти пронаћи драјвер који фали и инсталирати га. Обележи само драјвер, не и програме које нуди. До сада, а користио сам га много пута, није постојао драјвер који није имао у својој бази. Било је пар проблема око дуплираних драјвера али ништа што није решило проблем. Поздрав!

gilopile ... 26.01.2015. 02:13 #580307

broj poruka: 9459
Copy/paste nam HW IDS ( device manager > desni klik na zvucnu > properties > Details > Hardware IDS i kopiraj te brojke ovde) da vidimo koja je tacno zvucna u pitanju.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Ispicutura @tata02 26.01.2015. 02:23 #580308

Hvala druze, probacu tu opciju, pa javljam sta sam uradio.

@gilopile

Laptop nije trenutno kod mene, javljam za jedno sat vremena koji je HW IDS.

Ispicutura @gilopile 26.01.2015. 03:22 #580311

Evo ga HW IDS :

PCI\VEN_8086&DEV_2485&SUBSYS_00011179&REV_02
PCI\VEN_8086&DEV_2485&SUBSYS_00011179
PCI\VEN_8086&DEV_2485&CC_040100
PCI\VEN_8086&DEV_2485&CC_0401

gilopile ... 26.01.2015. 03:41 #580313

NAsao sam neki pa probaj. Prilicno je konfuzno, jer mi izbacuje vise mogucih drajvera sa ovim HW IDS, realtek AC97 isl. Evo neki yamaha

http://www.filedropper.com/driver_5

gatekeeper probaj ovako 26.01.2015. 03:43 #580314

broj poruka: 510

skini odavde http://tinyurl.com/muep38w i otpakuj, onda iz device manager-a idi update driver pa browse opcija i pokazi mu taj folder i ok

gilopile ... 26.01.2015. 03:44 #580315

Nisam stigao EDIT.

Sto se mog yamahinog drajvera tice:

Ako nece da se instalira sa `setup.exe`, pokusaj onu varijantu iz device manager-a, desni klik, update dtiver....have disk i navedes na otpakovani drajver i potvrdis ako izbaci da nije pisan za ovaj OS ili ako ne odgovara. Ako popijes BSOD, statuj laptop u SAFE MODE i uninstaliraj drajver iz device nmanager-a, desni klik i uninstal, pa cemo dalje.

Jes, i ovaj gatekeeperov bi mogao da radi. Obavezno iz device managera, pa na silu, jer je pisan za XP, a vecina ce raditi na Win7ako ga preko device manager-a instaliras.

Ispicutura Probao 26.01.2015. 04:17 #580318

i jedan i drugi, nece. Probao sam jos jedan Realtek - ov za Vistu, nece ni on. Krene da instalira, i na pola izbaci error. Jako me ovo iritira, ako imate jos ideja, pomagajte. Odoh na spavanje, pa se kucamo sutra, hvala vam ljudi sto se cimate.

gilopile ... 26.01.2015. 04:28 #580319

Hmmm, evo sad nadjoh sajt sa svim drajverima. Ipak je taj drajver sto sam postavio u prethodnom postu. Tesko da ima za win7. Ako ne radi kada ides instalaciju preko device managera....obavezno ona rucna opcija `have disk`, i navedes na folder na 1. .inf OK - OK i instalirace ga. Pitanje je da li ce raditi, ali su velike sanse da hoce.
http://download-drivers-laptop.blogspot.com/2011/05/toshiba-satellite-1410-802-drivers-for.html

Koju gresku ti izbaci kada ides tako? Device canot start code 10 ili?

Ako ovo ne pomogne, onda poslusaj @caleta i skini DriverPack Solution, montujes njegov .ISO i pokrenes skan i vidi da li ce iskopati neki, mada cisto sumnjam, ali valja probati.

Ako ni to ne pomogne, onda jbg, uzmes USB sound karticu za 250 din. i to je to. Pogotovo ako ne koristite njegove interne zvucnike.

Skoro drugaru crkla zvucna na ploci i imali samo neku ubogu matoru yamah PCI stara 100g. Radi drajver pisan za XP jedino kada se ide na rucno - have disk...Win7 32. bit. A na win7 64bit nismo uspeli da je nateramo da radi, jednostavno nema teoretske sanse :D

Ispicutura Uspeo !!! 26.01.2015. 14:14 #580357

Upalili na kraju drajveri za Sony laptopove, i to na samom kraju mog stpljenja. Hvala vam beskrajno ljudi na sugestijama !

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs