Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Preporuka za tablet
STRANA 1 OD 1
Zdebeli Preporuka za tablet 23.12.2014. 02:00 T59943

status: user
broj poruka: 1380
Molio bih za predlog za tablete koji će se uglavnom koristiti za sledeće stvari.

Zahtevi za prvi tablet (koristiće ga ženska osoba kao telefon, za filmove itd.):
-7-8`
-dobri uglovi gledanja (IPS verovatno)
-sim kartica,
-wi-fi,
-dobra kamera (totalno sujektivno, ali pogledaću uzorke fotografija kada vidim predloge).
cena: 100-150

Drugi tablet:
-7-8`
-dobri uglovi gledanja (IPS verovatno)
-može sim kartica ali ne mora,
-wi-fi,
-da bez prolema radi office, neki jednostavni programi za obradu fotografija, i ti elementarni programi,
-da radi Autocad 360 ili bar neki drugi program za gledanje dwg fajlova,
-što duže trajanje baterije
cena: 100-150

Pretpostavljam da će ovaj drugi biti skuplji jer će verovatno biti poželjno 2 gb rama zbog programa i moraće da ima jači cpu i gpu deo. Naglasiću da nikada nisam imao kontakt sa tabletom niti sam ikada koristio bilo kakav android uređaj tako da nemojte da se čudite ako u daljim postovima postavim neko banalno pitanje ili tome slično.
Može i predlog za polovne modele, ali onda morate da mi pojasnite na šta da obratim pažnju kada proveravam ispravnost.

Hvala unapred na predlozima.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Za taj cenovni opseg 23.12.2014. 02:03 #575884

broj poruka: 1400
zaboravi na SIM karticu...

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Zdebeli Re: Za taj cenovni opseg 23.12.2014. 02:06 #575885

Što? Koliko vidim postoji onaj Asus fonepad koji košta ~130 e.

:: zaboravi na SIM karticu..
::
:: Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570
:: 3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win X
:: Frontier DIV
JovanZ re 23.12.2014. 02:54 #575888

broj poruka: 3008
Misljenja sam da neces pogresiti sa fonepadom. Mislim da je gpu solidan i da mu nece biti slaba tacka za to sto tebi treba. Ako te zanima kako se dwg fajlovi ponasaju sa giga rama, mogu da otvorim neki pa da ti prenesem utiske ako mi ostavis link sa kojeg da skinem jer i moj tablet ima 1gb.

Za ovih godinu dana nisam naisao ni na jednu igru ili aplikaciju koju nisam mogao da pokrenem.

I photoshop touch nece da ti stucne sa fonepad-om.

Samo sto mislim da od kamere ne mozes da ocekujes mnogo.

Dakle 2 komada i ostane ti kusur da kupis dve kartice od 32 giga.
caranovic Vivax da ne poverujes 23.12.2014. 08:09 #575894

broj poruka: 434
7` jeftin i neunistiv,prikacis na hdmi slika da se ukakash, deca ga siluju vec godinu dana....

Zdebeli 23.12.2014. 12:39 #575920

@Jovan
Jel ti imaš fonepad ili neki drugi sa sličnim karakteristikama?
Evo ti neki crtež pa javi kako se ponaša tablet i da li štuca http://skr.rs/2Ea
To za kameru ću videti kad nađem neki određen model. Kriterijum koji sam ja dobio za prvi je 5+ mpx, mada to ograničavanje na mpx je meni potpuno glupo (o tome vode računa ljudi koji se ne razumeju o fotografiji), može da ima i 100+ a da opet ima šum, izobličenja, da `boji` fotografiju itd.

@Caranovic
Pa malo sam skeptičan po pitanju tih nižih marki, u smislu da mislim da zavisi od toga kakav ti primerak zapadne, a i podrška je opet veliki znak pitanja.
Koji model je u pitanju?
JovanZ re 23.12.2014. 15:23 #575933

Imam acer a1 810, koji je tu negde, i takodje ima 1gb rama. Sada sam otvorio fajl uz autocad 360 i prvo otvaranje je trajalo 10ak sekundi, posle je bilo gotovo trenutno. Tek sam video kada sam instalirao, uz program dolaze i neki demo 3d modeli, njih je iz prve otvorio za sekundu dve i rotiranje, zumiranje i sve to radi potpuno fluidno bez ikakvih usporavanja.

Inace, ako se ne varam, mislim da taj fonepad ima i malo jaci gpu deo.
Zdebeli Re: re 23.12.2014. 17:20 #575940

Hvala ti mnogo, to iz prve ruke mi mnogo znači.
Baš sam tu Iconiu gledao kada je bila aktuelna, kada sam prvi put razmišljao o tabletu, prvenstveno zbog 4:3 odnosa. Оnda sam odustao od tableta potpuno, a sada koliko vidim i postoje i neki zamenski modeli. Možda uzmem i taj (ili sličan) Acer za ovaj drugi, pošto za taj sim kartica nije bitna.
Koliko odprilike traje baterija kod tebe (znam koliko je deklarisano, ali me zanima realno stanje)?

:: Imam acer a1 810, koji je tu negde, i takodje ima 1gb rama. Sada sam otvorio fajl uz autocad 360 i prvo otvaranje je trajalo 10ak sekundi, posle je bilo gotovo trenutno. Tek sam video kada sam instalirao, uz program dolaze i neki demo 3d modeli, njih je iz prve otvorio za sekundu dve i rotiranje, zumiranje i sve to radi potpuno fluidno bez ikakvih usporavanja.
:: Inace, ako se ne varam, mislim da taj fonepad ima i malo jaci gpu deo.
operator re 23.12.2014. 17:23 #575941

broj poruka: 4262
@JovanZ
offtopic.
Da li koristiš cyanogenmod i koja ti je verzija firmware-a za dati model ?
Ja sam probao da otvorim određene fajlove i trebalo mu je skoro minut da mogu da ih vidim i da pristupim izmjeni fajla. Više kao slideshow.

Cpu: AMD Phenom II X4 955
Cooler: Omicron HG-232
Mbo: Gigabyte GA-770T-D3L
GPU: AMD Sapphire Radeon HD 6770 1 GB GDDR5 Flex
Ram:4 GB 1333 Kingshit
Case:Olimpia Midi tower
PSU:Corsair 520 w
Mouse: Logitech EX100
Screen: 20 inch

JovanZ Nista kolega, kada god mogu da pomognem - pomognem 23.12.2014. 18:52 #575948

Ja sam 4:3 odnos i hteo zbog knjiga najvise, iako je pre godinu dana taj odnos nije bio najzastupljeniji na androidu, ali vidim google se opet orijentise na 4:3. Elem, sa ovim acerom sam imam sjajno iskustvo do sada. Kada sam ga kupio imao je 4.2 i radio je nenormalno dobro, onda je izasao update na 4.4 i pojavilo se malo lagova, koji vecini ljudi ne bi smetalo ali kada se covek navikne na os bez seckanja, sve se primeti. I onda je izasao jos jedan update i sve boljke su ispravljene. Tako da sam i acerovom podrskom zadovoljan iako vecina nije. Noviji modeli su ako se dobro secam bazirani na atom-u i trebalo bi da dobri. Samo mislim da nemaju hdmi izlaz akoti je to bitno. Ja planiram da ga uzmem kada recimo hocu da pustim popcorn time da ne moram da palim komp. Sve u svemu, tablet stvarno ume da bude mocna spravica a ne samo igracka.

A sto se baterije tice - wifi mi je gotovo uvek ukljucen, tako da kada citam/surfujem izvucem nekada i preko 8 sati screen on time, bez wifija ume da bude i vise. A recimo kada je u pitanje neka mesavina igranja, citanja, surfa, videa i muzike to je malo manje - danas kada sam ga stavljao na punjac screen on time je bio 6 sati i par minuta, inace sada ce biti godinu dana od kupovine za koji dan i baterija drzi kao kada sam ga pazario - da li su svi takvi ili sam ja ubo dobar model - pojma nemam.

@Operator - cyanogenmod ne postoji za 810, barem ne zvanicno koliko sam ja upucen, imas neki link?
A i da postoji ne bih se petljao sa njim jer tablet koristim i na poslu tako da mi ne bi bilo bas zanimljivo da pocne da se zaglupljuje kada ne treba. Cak nisam imao potrebe ni da ga rutujem
Zdebeli 24.12.2014. 22:35 #576073

@Jovan
Pa meni je isto 4:3 odnos privlačniji, ja sam prvenstveno gledao zbog čitanja stripova i knjiga.
Što se specifikacija tiče između 810 i 830, to izgleda ovako:
-810 ima quad od 1.2, dok 830 ima dual od 1.6. Gpu deo im je identičan
-novi ima slabiju bateriju i kraće definisano trajanje baterije.
-novijem su skinute neke funkcije (hdmi, gyro...)
Po ovome je 810 bolja kupovina, što znači da sam manje više odlučio što se ovog drugog tableta tiče, osim ako se ne pojavi neki sa dužom baterijom i sličnim karakteristikama u sličnom cenovnom rangu.

Što se ovg sa 3g tiče, naleteo sam na http://skr.rs/2ED
Specifikacije su slične fonepadu (bar one koje su u ovom slučaju bitne) dok je kamera 5 i 2 mpx umesto 2 i 0.3.
Jel neko ima iskustva sa njim, ili predlog za neki drugi?

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs