Zdravo kolege kompjuterasi, treba da kupim cerki lap i izabrao sam: Acer E5-511-CP53Y, nemojte me ubedjivati kako ima bolji jeftiniji i sl. ja sam se odlucio za ovaj jer ce njoj biti sasvim OK. E sad na sajtu Acera nikako ne mogu da nadjem ovaj model cak ni drajvere za njega pa me interesuje zasto, jel ovo neka kineska kopija posto oni sve falsifikuju ili sta? Kao drugo molim bolje poznavaoce ovih skalamerija jer ja ih time smatram posto evo za ovih 20ak godina koliko se bavim racunarima nisam ni jednom posedovao laptop, imao sam kontakte sa njima u vidu instaliranja windoze i programa, odrzavanja odnosno ciscenja rashladnog sistema i zamene nekih delova( DVD i hardovi) i iz toga sam izvukao pouku da nikad ali nikad ne mogu stati na crtu mojim konfiguracijama a imao sam ih 10ak i sve su bile pri vrhu u njihovo doba. Koliko znam Acer nije losa marka ili? Znam da je mana laptopovima generalno pregrevanje i da im obicno ode cipset u kome je izmedju ostalog smestena grafika, bas imam jednog ASUSa koji radi odnosno ukljuci se ali niti daje sliku niti se cuje da je podigao sistem, probao sam sa prikljucenjem na monitor ali ne pomaze a hard mu je ispravan isprobao sam u 2,5` fijoci, memorija je takodje ispravna sto ce reci ili procesor ili cipset. E sad da li se ovo uopste isplati popravljati, koristila ga je prijateljicina cerka samo za kucanje tekstova i internet sto ce reci nije arcen. Model je K50AD nije losa konfiguracija ali da li to vredi uopste popravljati i da li je uopste moguce?
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black
Acer E5-511-CP53Y , nema na zvanicnom sajtu , ali ima http://us.acer.com/ac/en/US/content/model/NX.MPKAA.005 to je taj Aspire E5-511-P0GC , ta sifra na kraju CP53Y to je neka sifra za uvoz ili nesto slicno ne opterecuj se to je taj model isti! Deluje dobro taj procesor ima 4 jezgra u rangu je sa Celeron b840 otprilike za surf odlican!
Acer generalno vazi za jednog od najnekvalitetnijih proizvodjaca plastikanera, stedi na izradi ali daje brze komponente za konkurentnu cenu.
Koji je Asus u pitanju, ako je neki low end model i star je dovoljno da mu je istekla garancija tesko da je isplativo menjati ili popravljati mu plocu (osim ako nije neka sitnica koju vican majstor moze da ti prelemi).
Generalno ti laptopovi do 40k za decicu i face ili brzo umru ili budu poliveni ili na neki drugi nacin fizicki upropasceni (jer su plastikaneri) ili im naraste rupa na mestu gde je bila baterija :) ili ih vrlo brzo na istoriju baci zahtevnost software-a isto kao i jeftini smart telefoni.
Ovde je najpovoljniji: http://www.ekupi.rs/Notebook-Acer-E5-511-CP53Y-270159.aspx I znam bre sta je u njemu zato sam ga i odabrao, e sad koliko ce sluziti to je vec nesto drugo. Za office i internet ce biti OK a moci ce i fb igre da se igraju a i skype ce raditi kako tako s obzirom da ima malo kvalitetniju kamericu. JBG da imam para uzeo bih joj ja nekog do 60-70K ali sa platom od 22K i to u sred zime ne mogu. :-(
Asus P5Q3DeLuxe Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4GB Asus ENGTX570 DCII Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx2 Leadtek WinFast PxDTV2300H CoolerMaster Stacker 832 Black
Sad kad procitam ispadoh neki purista, ali generalno imam filozofiju da je bolja i na kraju jeftinija investicija krsteni laptop ili jos bolje desktop. Svaki dan neko od radbine i prijatelja pita sto laptop radi sporo ili sto uopste nece da se upali. Moja neka logika je da ko ne moze da priusti takav laptop da mu ustvari nije ni potreban, ali nazalost moda diktira drugacije i ne moze se protiv dece.
:: Ovde je najpovoljniji: http://www.ekupi.rs/Notebook-Acer-E5-511-CP53Y-270159.asp :: I znam bre sta je u njemu zato sam ga i odabrao, e sad koliko ce sluziti to je vec nesto drugo. Za office i internet ce biti OK a moci ce i fb igre da se igraju a i skype ce raditi kako tako s obzirom da ima malo kvalitetniju kamericu. JBG da imam para uzeo bih joj ja nekog do 60-70K ali sa platom od 22K i to u sred zime ne mogu. :- :: :: Asus P5Q3DeLux :: Intel Q9550@3.8+CoolerMaster Hyper 212EVO Dual :: Kingston Predator KHX24C11T2K2/8X 4x4G :: Asus ENGTX570 DCI :: Seagate ST3250318AS+ST3500418ASx :: Leadtek WinFast PxDTV2300 :: CoolerMaster Stacker 832 Blac :: ::
Ma ima ona svoj komp, C2D E7300 OC3,4 2x2GB DDR3 HD 6570 1GB 160GB SATA sve to u Chieftec Dragon DX 01 kucistu SAMSUNG 2253BW 2.1 zvucnici ali je problem sto u domu ne dozvoljavaju posedovanje desktop racunara, moze samo laptop. :-/ Lepo napisah `JBG da imam para uzeo bih joj ja nekog do 60-70K ali sa platom od 22K i to u sred zime ne mogu. :-(`
Ako za isti novac mozes da dobijes novi HP sa vecim hardom, od 500gb, QuadCore Pentium procesorom, 4gb RAM, ne razumem zasto bi uzeo Aser. Mesta nikad dosta
Sto kazu ljudi u prethodnim postovima-sto si vezan bas za taj model osim ako tolko cenis prodavnicu gde si ga video..Bolje reci koliko bi para maksimalno dao,sta bi se radilo najvise ali precizno,sad mnogi prodaju robu na rate-svakakve kombinacije su moguce,nemoj da zuris,kajaces se,masina ce ti mozda da ne ureknem pola vremena provesti u servisu,jer su oni tacno izracunali po komponentama da traje jedno dve godine i to je to.Sto kaze kuna ako ikako mozes izbegni ga mislim jeftiniji laptop,zalili se ljudi da im otkaze nov posle obicnog surfa ili gledanja filma,kao da su unutra ugradili polucrkle delove ali sve je moguce.Acer nekako generalno ima losa plasticna kucista- bez cvrstine pa je verovatno i hladjenje relativno lose.Po meni nista od laptopova ispod 40/45 hiljada i to licno da ga vidis -opipas,cuknes prstima... Ja bih ako je omladina u pitanju uzeo neli polovni-ocuvani netbuk od 10 inca,za 8 do 10 hiljada,ima puno toga ljudi prelaze na tablete i ima delova a s njim mozes sve da radis sto i sa jeftinijem lapom a i laksi je=1.kg....
A da obavezno obavezno kad budes trazio-gledao- olovku u ruke i pisi punu sifru ili vise njih nekog konkretnog modela,da bi dobio model koji bas hoces,sto rece covek u prethodnom postu- u jednom modelu imas vise hardverskih verzija,kako zbog samog racunara tako i zbog drajvera- npr. acer 532 i ma 5 razlicitih racunara koji se razlikuju u svemu unutra pa i po ceni a spolja nema nikakve razlike,zato probaj ako ikako mozes da ne brzas.....
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.