:: Pokvario mi se laptop sa instaliranim win :: ima li neke sanse da uzmem kljuc iz tog windows-a ili da popravim taj win nekako i ubacim ga u desktop?
Ako je registracija vezana za hardver, onda nikako. Ako nije,
09.12.2014. 21:34
status: user broj poruka: 10997
onda mozes da pokusas da ubacis disk u novi komp (pa i desktop), i poteras ga u okviru nove konfiguracije (pod uslovom da hardver nije toliko razlicit da onemogucava jednostavan ``oporavak``, to jest reinstalaciju drajvera za plocu i gr. kartu)...
Menjao sam racunara do sada koliko volite legalan imam W7 PRO promenio sam 3 maticne kao i ostatak konfiguracije od kada imam licencu (2009) samo ih pozovem i bez problema mi aktiviraju WIN zaista sam PREZADOVOLJAN kako MS srbija funkcionise. Sve pohvale... dakle ako je kupljen SN samo ih zvrcni i nemas frke SN mozes na bilo koji uredjaj da instaliras, cak sta vise meni su rekli da mogu na 3 masine u isto vreme da mi nece blacklistovati SN. Sto je do bola. Ako mi je ikad iko izasao u susret to je MS srbija .-) A sto se tice Brand name SN tj vezan uz Lap sn nema nista od toga to je oem SN i vazi samo za taj HW.
Kljuc je u UEFI BIOSu laptopa. Cak kada bi ga saznao, a da bi to uradio moras imati ispravan laptop da bi ga ociitao, opet bi ti bio neupotrebljiv, jer je taj kljuc samo za taj laptop i ne moze se aktivirati na drugoj maticnoj ploci, sto u slucaju laptopova znaci i drugoj masini.
:: A sto se tice Brand name SN tj vezan uz Lap sn nema nista od toga to je oem SN i vazi samo za taj HW :: :: Intel i5 3570 :: Intel DZ77BH-55 :: 16GB Hyperx @160 :: 120GB SS :: :: ::
mislis da w8 intaliras na desktop i da bude LEGALAN ?
mozes samo ako doplatis 100e microsoftu ! uz lap neide retail OS vec samo licenciran oem vezan za serijski broj maticne ploce. Prakticno nisi nikad ni kupio legalan OS sa laptopom, tj nisi kupio sa lapom retail ili box verziju OS-a koji je nezavisan od maticne ploce i moze da se aktivira 5 puta.
Stavi hard na drugi laptop/komp moze da se desi da ti cisti hard disk i da ti pise `Scanning and repairing drive (C:) par puta i da restartuje pa da ti izadje neka greska da fali neki fajl , posle toga restartuj i bootovace ti windows , posle skini Product KeyFinder https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/ tu mozes videti svoj key!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.