Uzeo sam za sestru sledeci laptop dell inspirion 3347 (valjda) sa intel celeron 2955u, 2gb rama, 500HD... Posto ste mi preporucili da zaobidjem apu procesore (konkretno dc 6010) i idem na intel...
Imam jedno pitanje. Posto sam citao tekst sa notebookcheck:
` Acer only equipped the E1-532 with one memory bank, and a 2 GB module comes preinstalled. Because the manufacturer chose not to provide the notebook with a second memory bank, one simple means of improving the system`s performance is unavailable. With a second working memory module, the RAM would run in dual-channel mode. Dual-channel mode enables the computer to work the GPU to its full capacity, improving frame rates in video games by up to 20%`
Interesuje me da li je za dual channel na laptopu potrebno da memorije budu skroz identicne kao kod pc-a? U ovom tekstu je opisan laptop sa identicnom konfiguracijom. Vidim da ovaj dell ima 2 sodimm slota, ali ne verujem da cu uspeti da nadjem jos jedan identican modul, ako je bas potreban da bi memorija bila u dual channel-u i grafika to iskoristila,tj radila sa 128bit-a
Pa CL ali i frekvencija rada modula. Takođe i kapacitet. Ako želiš sinhroni dual chanel rad onda ti treba još jedan modul od 2GB. Ili dva ista od 4GB ako je potrebno više od 4GB (stim što bi taj jedan morao da zameniš). Kupi Kingston i 99% nećeš imati problema sa kompatibilnošću a imaš i varijantu da tamo gde kupiš poneseš i laptop da ti to lepo nameste i provere da li radi, naravno u nekoj boljoj radnji gde to nije problem da se odradi, lepo pozoveš pitaš za takvu mogućnost. Bolje je ovako nego da kupuješ i da u slučaju da neće da sarađuje sa starim modulom moliš nekoga da ti menja ili vraća novac.
Zatezes performanse na tom lapu...? U principu moze, ne moraju latencije da budu iste, uzece parametre od sporije memorije. Bitno je samo da kapacitet bude isti. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Pa planirao sam u svakom slucaju da dodam jos 2GB rama.
Naveo sam u gornjem postu,tekst u kome kaze da ako rade u dual channel-u grafika radi sa 128bit-a, i ima bolje performanse, pa kad vec dodajem ram da uzmem u obzir i to.
:: Zatezes performanse na tom lapu... :: U principu moze, ne moraju latencije da budu iste, uzece parametre od sporije memorije. Bitno je samo da kapacitet bude isti :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Da graficka ti radi u opsegu 200-1000mhz ali to ti nije toliko bitno jer ta grafika je toliko slaba da ti je nebitno na koliko radi, tesko koju igru moze da pokrene.
Ja imam laptop sa intel pentium 2117U i slicnu grafiku pa znam.
NIje mi jasno ti si prvo napisao aptop dell inspirion 3347 A posle kazes
Sta znam, koliko sam video moze da se pokrene po koja novija igra, naravno uz min.detalja, a koliko vidim na youtubu igrali su i GTA4,crysis uz neka jadna podesavanja, tako da za lol, dotu,cs ce biti dovoljna
A msm da je haswell grafika jaca od hd2500, bar koliko sam gledao testove.
Imam dell, ali ovaj na koji se pozivam je ACER ali potpuno iste konfiguracije.
Sad razmisljam da zamenim ovaj dell za Hp pavilion 17 sa APU 6010 DC, posto mi nekako izgleda jadno ovaj dell, a ovaj hp imam veci displej,4gb rama, i itekako kvalitetnije kuciste... a sestra nece toliko da primeti razliku u performansama... a da ne pricam sto hdd `krcka`
:: Da graficka ti radi u opsegu 200-1000mhz ali to ti nije toliko bitno jer ta grafika je toliko slaba da ti je nebitno na koliko radi, tesko koju igru moze da pokrene :: :: Ja imam laptop sa intel pentium 2117U i slicnu grafiku pa znam :: :: NIje mi jasno ti si prvo napisao :: aptop dell inspirion 3347 :: A posle kazes :: :: Acer only equipped the E1-532 :: :: Koji laptop tacno imas :: :: :: AMD Phenom II 955 & OCZ Vendeta :: MSI 870-G54 & 8GB DD3 1600Mhz Kingston Hyper :: MSI TWIN FROZR NVIDIA GTX660 2g :: 1TB WD :: Chieftec 700W CFT-14C :: CM-Elite 43 :: http://svepo500.com :: ::
Mislis da ce se videti razlika u svakodnevnom radu? Konkretno laptop ce se koristiti za internet, youtube, HD filmove, muziku, i word,excel, nista vise od toga...
Mislim da sam pogresio, zato sto bi mi u ovom slucaju vise znacio 17` ekran, bolji kvalitet kucista,i 4GB rama...
:: Probao sam neki AMD APU na 1.3ghz ne moze da se uporedu sa mojim 2117U ako verujes razlika je ocigledna. :: :: :: :: AMD Phenom II 955 & OCZ Vendeta :: MSI 870-G54 & 8GB DD3 1600Mhz Kingston Hyper :: MSI TWIN FROZR NVIDIA GTX660 2g :: 1TB WD :: Chieftec 700W CFT-14C :: CM-Elite 43 :: http://svepo500.com :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.