Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Baterije za laptopove..
STRANA 1 OD 1
nbkom Baterije za laptopove.. 16.10.2014. 08:48 T59283

status: user
broj poruka: 338
Izvinjavam ako je ta tema vec negde obradjena-ima li neke razlike-prednosti/mane izmedju baterija koje su ugradjene u uredjaje i ovihnormalnih spoljnih.Mislim pre svega na kvalitet,cenu,dostupnost menjanja i uopste.Hvala.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
quna ... 16.10.2014. 09:22 #567680

broj poruka: 1637
Mislis na baterije koje je moguce zameniti i one koje su zatvorene unutra?
Koliko ja znam nema apsolutno nikakve razlike osim sto ih je malo teze skinuti - mora da radi srafciger i obicno imaju malo slobodniji oblik da bi hi bolje smestili unutra.

http://tiny.cc/My500px
i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nbkom Baterije... 16.10.2014. 10:00 #567682

Mislim na baterije koje su zatvorene unutra- s obyirom da im oblik nije toliko bitan-kasnije kad hoces da ih nabavis da li ces ih lakse naci na trzistu...

quna ... 16.10.2014. 12:08 #567689

broj poruka: 1637
Mislim da ti je tu kod dostupnosti najbitniji faktor popularnost uredjaja, ako je popularan model imaces na svakom cosku bateriju.

Ali definitinvno ce spoljne baterije biti dostupnije jer je veca mogucnost da su ugradjivane u vise modela. Mada ako biras laptop, pa gledas za koji ces kasnije lakse da najdes bateriju kada crkne, mislim da nema razloga time da se opterecujes jer otprilike kad mu crkne baterija i on sam ce biti vec skoro neupotrebljiv zbog novog software-a i same skromne pocetne snage laptopa u ondosu na desktop.

http://tiny.cc/My500px
i5 750 : cm 212+ : ga-p55-usb3 : 2x2gb geil black dragon : gainward gts250 512mb : samsung f3 500gb : creative audigy : corsair tx650 : xigmatek asgard : benq g2750 a4tech x7

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Potpuno je ista stvar kao i kod spoljnih baterija 16.10.2014. 12:52 #567694

broj poruka: 9420
Isti model baterija se ugraduje u vise laptopova, razlika je samo u tome sto moras otvarati lap da bi je zamenio.
Custom made baterije za svaki model pojedinacno se nikom ne isplate. Dostupnost na trzistu je/ce biti ista kao i do sada, u slucaju klasicnih (spoljnih) baterija.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

peniko Nikad ne bih unutrasnju... 16.10.2014. 19:44 #567717

broj poruka: 205
Iz 2 razloga: Prospes vodu, klasicnu bateriju samo skines za oko 3 sekunde i molis boga, dok zatvorenu moras da odsrafljujes... Sto znaci, pronadji srafciger, pronadji koje srafove treba da skines itd... 15 min u najboljem slucaju. Drugo, sa standardnim baterijama, tipa mozes da ih imas vise i menjas kada ti se iprazne. Handy ako npr putujes vozom ilibusom. Kod zatvorenih to ti je sto ti je...
nbkom Baterije-laptopovi 22.10.2014. 08:59 #568276

Ok-shvatio sam,nego mi bilo nesto napamet da mozda u unutrasnjosti se ugradjuju neke standardne baterije-elementi koji mogu da rade na vise uredjaja,verovatno je to izvodljivo ali proizvodjaci nece to da rade.Hvala na odgovorima
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs