Imam pitanje u vezi drajvera za laptopove i.Novi laptopovi vidim da imaju podrsku uglavnom i samo za win 8 na maticnim sajtovima.Da li to znaci da je korisnik osudjen samo na taj os ili ce kasnije biti podrske i za druge os-ove.Da li se mogu kombinovati i drajveri drugih modela medjusobno ili je to tako upakovano za samo podrsku proizvodjaca za odredjeni os i to je to.Ako je podrska tako fiksirana za samo jedan model,onda je to nevidjeno ..... Niisam bio korisnik novijih modela.Hvala.
Znacitakva je situacija sa os na laptopu-postaju slicni tabletima.Prvo znaci kod kupovine videti podtsku pa sve ostalo-nema igranja sa osovima.A na koji nacin bios neda instalaciju os po zelji?
Ako pokusas da instaliras ne podrsani OS, pukne ti plavi ekran I sve ti je jasno. Neki imaju u BIOS-u mogucnost podesavanja da li instaliras WIN7 ili WIN8.X. Ako ne podesis, neces instalirati zeljeni OS. Drajvere ne moras da koristis sa maticnog sajta proizvodjaca laptopa. Trazis ih po vendor. Malo duze traje, ali proradi sve.
Ok-shvatio sam.Verovatno proizvodjaci os-a uslovljavaju proizvodjace uredjaja na to jer bi valjda bilo u interesu ovih drugih da im uredjaji rade sa sto vise softvera.To je to sto bi se reklo.Hv.
Od modela do modela zavisi da li ima zvaničnih drajvera za Win7 na njihovom sajtu, uglavnom ja sam imao najviše problema da pronađem za Acer, HP, modeli Asusa, itd., ali recimo Samsung uredno sam nalazio na njihovom sajtu. Ali, nikad nisam imao slučaj da neće Win7 da se instalira, iskreno, ne verujem da je na nekom baš ni u kom slučaju moguće instalirati, obično se u biosu podesi Legacy boot, ili druga opcija vezana za nešto.. drajvere ako ne uspeš da nađeš, postoji da se skine driver pack solution od nekoliko GB koji sadrži SVE drajvere za Win7 npr.
Uglavnom, recimo za ASUS, mogu da potpišem da svaki može da primi Win7, a za drajvere nije teško posle naći.
:: Imam pitanje u vezi drajvera za laptopove i.Novi laptopovi vidim da imaju podrsku uglavnom i samo za win 8 na maticnim sajtovima.Da li to znaci da je korisnik osudjen samo na taj os ili ce kasnije biti podrske i za druge os-ove.Da li se mogu kombinovati i drajveri drugih modela medjusobno ili je to tako upakovano za samo podrsku proizvodjaca za odredjeni os i to je to.Ako je podrska tako fiksirana za samo jedan model,onda je to nevidjeno .... :: Niisam bio korisnik novijih modela.Hvala ::
Mogu li se drugi os-ovi instalirati bez. problema na novom laptopu po zelji.Neko rece da kod nekih modela na nivou biosa je zakljucano recimo samo win81-64 i nista drugo pa cak ni linux.Ali dobro nije valjda stanje toliko lose- kako rece imarkovic sve je moguce samo treba malo duze traziti resenja.Hvala na odgovorima.
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.