obećao sam da ću javiti kad rešim problem, http://goo.gl/gTXX03 zamenjen panel za 80 evra ( polovnim ) ( kod Infor..tike je procena bila 166 evra panel + 2500 rsd za servis) eto, nije ploča, nije flat,
zamenski panel ( ne dell-ov , sa 2 godine garancije ) sam iskopao kod nekih engleza za 75 funti + 14 shiping za srbiju sto mu dodje oko 114 evra, a oni preko bare, dok dodju, kostal bi me ko sv.petra kajgana. postoji i neka specificnost, pa panel mora biti dell kompatibilan **************** DELL INSPIRON 17R N7110
Hehe... A gde su carina i porez? Pa to ne bi bilo 114€, vec najmanje 150€ = (114€+10%)+20%. Druga stvar, garancije iz inostranstva nista ne znace ako si ti onaj koji snosi troskove transporta (a jesi). Povoljnije izadje da kupis jos jedan, uz besplatnu dostavu, nego da placas slanje u oba smera =].
I moje misljenje je da si mogao proci jeftinije al` sta sad... bitno da je stvar resena i da si ti zadovoljan .
:: zamenski panel ( ne dell-ov , sa 2 godine garancije ) sam iskopao kod nekih engleza za 75 funti + 14 shiping za srbiju sto mu dodje oko 114 evra, a oni preko bare, dok dodju, kostal bi me ko sv.petra kajgana. postoji i neka specificnost, pa panel mora biti dell kompatibila :: *************** :: DELL INSPIRON 17R N711 :: :: :: ::
ej, mislim da nije u redu da sols pamet nekome, a da u prvoj temi nista nisi odreagovao, pa makar i spamerski post, moj pokojni otac ( od 1984-te) je za takve imao uvek krilaticu > Svi generali posle bitke su pametni....trazo sam svoj pokvareni panel nazad ( i dobro mu poznajem spoljna ostecenje koje sam gledao 3 godine ), ima tu nekog sitnog muvanja, nisam nepismen za elektroniku, spretan dovoljno da sam rasklopim popravim i sklopim svoju kucnu elektroniku...zato cu ti postaviti pitanje > po tvome zamena dve ili tri led diode, bi eliminisala zamenu celog panela ? a ja te pitam, logicno, koja bi projektantska budala, vezala sve led diode pozadinskog osvetljenja na red, tako da crkavanjem jedne , pukne rad svih,,, prosta elektronika **************** DELL INSPIRON 17R N7110
:: A zasto si menjao komplet panel kad ti je samo pozadinsko crklo? Najverovatnije je trebalo promeniti par LE Dioda.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Hehe Stoji to sto si rekao, i logicno je, ali razmisli jos malo o toj prostoj elektronici. Nisam ni ja nesto preterano upucen u tehnologiju izrade matrica i njihovog osvetljenja (bez obzira na to sto sam mali broj i rasklapao/sklapao/raslojavao pa ponovo spajao...) ali licno nikada nisam video da rikne samo deo osvetljenja na bilo kom displeju. Ti?
Mnogo stvari na ovom svetu nije logicno i deluje kao da ih je neka projektantska budala napravila pa opet postoje i, gle cuda, i dalje se proizvode i prodaju...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.