lap je pavilion dv6,baterija je fabricka,par godina je drzala lepih dva sata,i odjednom maltene je poceo da izbacuje poruku u windowsu da ``consider replacing your battery`` ,i stalno stoji na 4% napunjenosti,nikad ne predje 4% makar stajao 5 sati na punjacu....i laptop se ugasi cim izvucem punjac iz struje,dakle na bateriju ne radi ni sekundu.....jel do baterije,elektronike u bateriji,ili do samog laptopa??????????
Nove baterije imaju timer koji broji koliko punjenja i praznjenja baterija ima, kad predje odredjeni broj, navodno iz bezbednosti ona prestaje da se puni... A sa druge strane to je uradjeno sa namerom da bi baterije postale potrosni materijal kao kertridzi na printerima.
izgleda da je riknula baterija.....dva programa mi pokazuju iste vrednosti,trenutni kapacitet 4% ili 575 mvh, charge rate je cista nula,potrosenost baterije 70%,mislim da ode u vecna lovista....gde da nadjem bateriju za ovaj model hp pavilion dv6??? ako moze neka zamenska,jeftinija varijanta ali da nije bas totalni kineski shit....cuo sam da ima kvalitetnih baterija za 30-40eurica,ali gde???
Pre nego je bacis, uradi joj kalibraciju. Mozda pomogne, ali sumnjam, dv6 imaju ocajne baterije. Nove su ti 70-90€. Obicno se ne isplati zamena. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
da sam znao ranije,pre bih uzeo od kolege clana nego od nekog nepoznatog....aj mi pusti mail preko pcberze sa brojem fona,i recimo cenama za ove dve baterije,pa cisto da ako su ti cene ok,i roba ok,imaces preporuku od mene svim mojim poznanicima,kojima zatreba baterija....dam im tvoj broj pa nek resavaju sa tobom trgovinu :)
nije jos uzeta,nego porucena i to od sasvim treceg lika,jer se ovaj sa oglasa nije javljao,nebi sad da ispadne da nisam covek od reci,pa da ne primim paket sutra kad mi stigne,to nebi bilo fer.... ali za ubuduce cu svakog kome trebaju baterije poslati kod tebe :)
da si poslao mejl,video sam i cene,stvarno je povoljno kupiti od tebe,zato sam i rekao da kad god nekome od poznanika zatreba baterija,dajem im tvoj broj :)....pozzzzzzzzzzzzzzz
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.