Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Povezivanje laptopa i TV - laik
STRANA 1 OD 1
Vera57 Povezivanje laptopa i TV - laik 09.09.2014. 21:50 T58935

status: user
broj poruka: 5
Može li neko da mi pomogne, jer već nekoliko sati pokušavam da povežem laptop i TV. Pretražila sam internet preko i dužom, što bi se reklo, ali ne ide.
Imam laptop ASUS A53T, graf.kartica1 ATI Radeon HD 6650M 1GB DDR3 i graf.kartica2 ATI Radeon 6520, TV je plazma LG. Kupila sam HDMI kabal, takvi su ulaz/izlaz, 10 metara, povezala laptop i TV tim kablom, probala da podesim svašta na laptopu i TV i nisam uspela nikako da dobijem sliku na TV, ali sam zato USPELA da pokvarim sve na laptopu, tako da sam jedva našla po nešto sa starog desktopa, ne mogu više da aktiviram wireless, te sad koristim obični internet, tako da mi je haos kompletan. Užas!!! Pročitala sam sve na forumu, ali nisam mogla ništa da uradim.
Molim nekog ko se dobro razume da mi pomogne da ovo uradim, ali postupno sve , jer se kod mene ništa ne podrazumeva.
Vera57
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile ... 09.09.2014. 22:35 #562512

broj poruka: 9459
Hm, bice dosta tesko ovako preko foruma, jer ne znamo u kojem je stanju taj OS sada. Mozda da pozoves nekoga ko se razume da ti to na licu mesta pogleda.

Za pocetak proveri u device manageru da nije disable-ovan Wi Fi ili pokusaj da ga enable sa jednim od funkcija + F tastera, vidi na kojem je Wi-Fi.

To bi u biti trebalo odmah da radi, cim povezes TV putem tog kabla. Da li su drajveri za G. karticu uredno instalirani? Imas li CCC u taskbar-u?

Naravno, na TV-u moras postaviti Source na HDMI/PC ili kao vec pise. Ugasi laptop, spoji, startuj lap, pa vidi da li bar baca BIOS-post sliku na TV-u. Ako nema ni BIOS post, onda je najverovatnije los/nekvalitetan kabel + se radi o duzini od 10m.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

Vera57 Povezivanje laptopa i TV - laik 09.09.2014. 23:15 #562520

BRAVO! Hvala ti , wireless je sad proradio preko + F tastera, sad je OK.
Drajveri su valjda ispravno instalirani, jer laptop mi radi već više od 3 godine i služi za igrice i internet, eventualno neki film i utakmice.
Naravno da sam TV stavila na HDMI (ima 1,2 i 3) pa sam probala na svaki.
Šta je CCC u taskbaru?
Nisam imala ni BIOS na TV
Vera57

gilopile ... 10.09.2014. 00:25 #562528

To sto nemas ni BOS post + ucitavanje OS-a mi se niti malo ne dopada. Drajveri tu nemaju nikakve veza, tako da cemo njih za sada ostaviti sa strane.Uzajmi neki drugi HDMI kablic pa probaj. Najbolje je za probu do 3m duzine, pa cemo znati sta dalje. Mnogo ovisi o samom kvalitetu kabla, ako je slabijeg kvaliteta + jos toliko dugacak, neretko se desava da ne moze da prosledi adekvatan signal.

CCC = catalyst control center

E da, pokusaj i tu F funkcijsko dugme + neki od F-ova za switch LCD/tv Ext monitor...Treba da je nacrtan monitor/panel na dugmetu. Najcesce je F7 ili F5, ali proveri

neXus2000 .... 10.09.2014. 08:50 #562539

broj poruka: 3350
Pretpostavljam da je u pitanju Windows 7.

Klikni desnim dugmetom na desktop, pa klikni na screen resolution.
Ako se tu nalaze dva monitora, onda je laptop dobro prikacen na televizor. Ako ne, probaj da kliknes dugme detect. U slucaju da se pojave 2 monitora, na konju si. Tada vec mozes da furas svoje.
Na tastaturi mozes da menjas izbor kako ce se monitori predstaviti, computer only, duplicate, extended.
Pa prebaci na extended, tako sto ces drzati da Windows dugme na tastaturi i par puta pritisnuti slovo P.

Ako nista od ovoga ne uspe, postoji debela zvrcka koja je uobicajena. Moras da deinstaliras drajvere, restartujes komp i instaliras ponovo, sve vreme dok je ukljucen HDMI u televizor. Inace, taj HDMI u TV-u u koji je utaknut kabl ima svoj broj i taj isti ostavi i na TV-u, kada biras izvor signala.

Onda iskoristi uputstvo gore napisano.
Ako i tada ne uspe, onda moras u tom Catalyst Control Centru da vrsis slicnu manipulaciju detekcije i setovanja monitora.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

neXus2000 Re: ... 10.09.2014. 08:52 #562540

To sto nema BIOS post, ne znaci da nije komp dobro prikacen. Jednostavno ima modela laptopova, koji ne prikazuju BIOS, pa cak i Win ucitavanje, jer mu je primarni monitor laptopov.
Desavalo se to i na starim karticama, koje su imali S-Video izlaz za TV ili RCA.
Sada nemam pojma, jer mi je komp na TV-u direktno kao monitor.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

:: To sto nemas ni BOS post + ucitavanje OS-a mi se niti malo ne dopada. Drajveri tu nemaju nikakve veza, tako da cemo njih za sada ostaviti sa strane.Uzajmi neki drugi HDMI kablic pa probaj. Najbolje je za probu do 3m duzine, pa cemo znati sta dalje. Mnogo ovisi o samom kvalitetu kabla, ako je slabijeg kvaliteta + jos toliko dugacak, neretko se desava da ne moze da prosledi adekvatan signal
::
:: CCC = catalyst control cente
:: E da, pokusaj i tu F funkcijsko dugme + neki od F-ova za switch LCD/tv Ext monitor...Treba da je nacrtan monitor/panel na dugmetu. Najcesce je F7 ili F5, ali prover
:: - Majstore, da li će ići ili neće ići
:: - Hm, mislim da će biti čupavo.

Vera57 Povezivanje laptopa i TV - laik 10.09.2014. 14:47 #562563

Imam dva monitora kad kliknem desnim dugmetom na desktop, na ulazu u TV piše mi HDMI in 3, na daljincu namestim da mi TV prima signal preko tog HDMI 3 (ima i 1 i 2), ekran se odmah zacrni i piše da nema signala. Hvala na saavetu, idemo dalje.
Vera57

Vera57 Povezivanje laptopa i TV - laik 10.09.2014. 15:02 #562565

Nemam CCC, pokušala sam sa F redom sa svim ali nije se desilo ništa od onog što sam očekivala. U svakom slučaju hvala. Idemo dalje.

Vera57

neXus2000 .... 10.09.2014. 15:46 #562573

Ako je TV prepoznat, onda postoji mogucnost da je frekvencija van opsega.
U onom delu gde vidis 2 monitora (jedan od njih TV), klikni desnim dugmetom na TV i klikni na properties. Kada izadje jedan prozor, klikni na stavku monitor i videces opciju refresh rate. Posto ne znam model plazme, moguce da plazma radi na 50Hz, a u opciji za monitor stoji 60 ili 59 Hz. Ili cak je obrnuto. Da u opcijama stoji na 59 ili 50 Hz, umesto 60Hz.

Trebalo bi da vidis na koliko Hz radi tvoj TV, prema googlovanju modela. Obicno ta informacija stoji i na LG sajtu. Te prema tome postavi frekvenciju. i Naravno sve na OK.

Jos jedna stvar koja moze da zeza, a to je da HDMi kabl nije dobro uboden. Imam kuci jedan ASUS laptop sa AMD/ATi karticom, pa je dzek za HDMi pravio malo problem. Morao sam par puta da ga iscimam dobro, dok nije dobro nalegao. Inace, i meni je TV bio tako prepoznat, ali slike nema. malo je bilo cimanja dok nije kompletno prepoznat. Sto od reinstalacije drajvera, pa do svega i svacega. Koliko se secam, posle reinstalacije, sve je uspelo kako treba. A povremeno gubljenje, posto se pojavljivalo, nastajalo je bas zbog dzeka na laptopu.

Dexter013 @gilopile 10.09.2014. 17:06 #562575

broj poruka: 17093
I ja nemam bios na tv-u, na mom kompu i na dunjinom isto.
A sve lepo radi.

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile .... 11.09.2014. 04:34 #562638

Dex, hm...ali ok, sve je moguce. Mozda TV sporo konta i treba mu vise vremena da `obradi` signal...i zato promakne BIOS post...Si probao da pauziras BP?

U svakom slucaju, Veri bih predlozio da proba sa kracim HDMI kablom, ipak 10m i duzi kablici hoce da prave problem,. Nije to nista novo...

Vera, dakle, probaj da nadjes kraci i probaj, pa cemo tek onda dalje :) Na sta li sam pomislio....sram da me bude|:D

Vera57 Povezivanje laptopa i TV - laik 11.09.2014. 21:21 #562721

Što li prodaju onda ove duge kablove, ako to ne radi kako treba? Možda i ja pitam svašta, ali ja sam starija generacija pa nisam baš u toku sa svim IT stvarima, a osim toga samouka sam. Dobro, probaću da nađem kraći kabal pa ćemo ideti. U svakom slučaju hvala na savetima.
Vera57
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs