Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Rebaling, opet problem?
STRANA 1 OD 1
ramzesIII Rebaling, opet problem? 28.08.2014. 21:20 T58833

status: user
broj poruka: 1017
U pitanju je neki stari Amilo laptop sa grafikom geforce 7600.
Problem je sto je uradjen rebaling ali se grejao i potom otkazao, igrom slucaja imao sam novi chip i isti je zamenjen, radilo je jedno mesec dana i opet je otkazao.
Da li je moguce da je novi chip otkazao, mada moram priznati da se i novi grejao.
Ili je u pitanju north bridge zreo za zamenu?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Dizi ruke od tog A Mileta - danas zamenis ovo, sutra crkne ono... 29.08.2014. 01:14 #561120

broj poruka: 10997
a dao si garanciju od mesec dana ili duze od toga... Tu treba menjati celu plocu, a ne isplati se. - - -Kontejner za smece.

kizo987 Rebaling je privremeno resenje 29.08.2014. 09:30 #561131

broj poruka: 45

A u 99% slucajeva si dobio refabrikovan cip (kao nov) tako da to nije nista cudno.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ramzesIII re.. 29.08.2014. 11:16 #561146

Uh, uh ja sam prodao laptop poznaniku.
Nisam ni novac uzeo, ali mi je on sam dao posle par nedelja, medjutim kasnije se pokvario i sad mi neprijatno, kako da resim problem?
Nisam znao da prodaju sumnjive chipove, ali sad ne znam sta jos mogu da probami.

muff Evo dugo nisam pisao... 29.08.2014. 11:47 #561152

broj poruka: 440
Neki laptopovi su mi se vracali sa rebalinga i po tri puta, isti cip koriscen.

Neki su uradjeni sa istim cipom i rade posle 1 godine i intenzivno se koriste i dalje.

Sa novim cipovima je 50/50 iskustvo.

Tamo gde ja radim rebaling, daju garanciju 3 meseca...

ramzesIII Re: Evo dugo nisam pisao... 29.08.2014. 13:33 #561158

Dobro je skupiti sto vise iskustva, ja na zalost imam samo sa par odradjenih i cini mi se da vecina crkava, bilo posle 3 ili posle vise meseci, zato mi i jeste namera da cujem od iskusnijih koliko vredi ulagati u tu opravku, da li mogu mirne duse da prodam laptop koji je uradjen?
Zar ne bi trebao nov chip da bude garancija?
A koliko sam upucen i ploce koje se prodaju na netu su takodjer popravljane?

:: Neki laptopovi su mi se vracali sa rebalinga i po tri puta, isti cip koriscen
::
:: Neki su uradjeni sa istim cipom i rade posle 1 godine i intenzivno se koriste i dalje
:: Sa novim cipovima je 50/50 iskustvo
:: Tamo gde ja radim rebaling, daju garanciju 3 meseca..
kizo987 Iskustvo 29.08.2014. 14:36 #561163

broj poruka: 45
Sto se tice kuglanja to je privremeno resenje, moze da se desi da radi i par godina ali obicno je kratkog daha. Ja sam radi testiranja pre 3-4 godine, davao po 12 meseci garanciju, da bi video koliko se vrati i rezultat je porazavajuci, vrati se oko 40% u tih godinu dana. Laptopove iz serija DV2000, DV6000, DV9000 Prestigio 1528W i slicne serije se vrate i za tri meseca.

Sto se tice zamene cipova, situacija je malo bolja, navedene serije prezive barem 6 meseci, ali pod uslovom da se kupe novi cipovi a ne refabrikovani.

Takodje mnogo je bitno koliko je sam cip grejan i kolika je ostecenja pretpreo prilikom kuglanja, jednostavno dolazi i do zamora materijala i samim tim do veceg grejanja.
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ramzesIII re.. 29.08.2014. 17:51 #561179

Hvala Kizo :)
Ja sam uglavnom nosio na nekoliko mesta, i kvarili su se prilicno, ali mi je jako interesantno sto mi je jedan majstor prihvatao i posle 3 ili vise meseca laptop, odradi ga ne naplati iz razloga garancije i stvarno ploca koja je radjena nastavi da radi, ali na kraju opet crkne?
E sad ono sto mene kopka, kad radi drugi ili treci put, a ne naplati, znaci da opet radi na starom chipu, ne shvatam zasto se bakce sa time kad i on valjda zna da ce da otkaze?

Edit: kako da se zna da je chip nov? oni na netu maltene uvek kazu da je nov...

Dexter013 Kanta 29.08.2014. 19:12 #561183

broj poruka: 17093
Trajno resenje.

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Nisam hteo i jos uvek ne zelim da budem maliciozan... 29.08.2014. 22:43 #561217

broj poruka: 9420
Shvati ovo kako hoces, ali ja rebaling ne priznajem kao popravku, nikome ne preporucujem taj vid popravke i osecao bih se veoma jadno kada bih nekome prodao laptop koji je tako `popravljan`
Kada nekoga hoces da zajebes, ti mu prodas takav laptop. Sorry, but that is not my cup of tea.
Dizi ruke od toga, osim ako nisi gadljiv na podvaljivanje ljudima. Kada rikne graficki cip na laptopu, jedina razumna i postena odluka je Dexterov savet. KANTA!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

ramzesIII Epilog.. 30.08.2014. 11:19 #561249

Opet sam nasao jos jedan nov chip montirao ga.
Laptop je proradio i na Youtube gpu dostize 75c, posto se koristi u pekari za slobodne trenutke mozda da mu dam jos jednu sansu?, a opet sa druge strane ako se pokvari ne znam sta da radim jbm mu m... ja sam vec skucao brdo para na te chipove i opravke.

Hvala na podeljenom iskustvu, ja sam do sad prodao 2 popravljana komada i oba su se pokvarila :(
Samo me muci sto svi koji rade rebaling se kunu u to... daju i po 12 meseci garancije, meni je neprijatno zato sto sam ja tu neki posrednik, radim sa time, a nemam obicaj da lazem.
VMARC Druze... 30.08.2014. 11:22 #561250

broj poruka: 9420
Ako radis sa time, prestani da radis sa time. Za taj posao ili moras biti djubre ili mazohista. Sta si?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

imarkovic Re: Epilog.. 30.08.2014. 12:13 #561260

broj poruka: 18996
Vrati coveku pare, resices i sebi i njemu muku, pa nek kupuje nov laptop, ima Compaq najjeftiniji dualcore sa 2GB rama i osmicom/ 500gb za 21-22k preko ekupovine.

Desava se, meni se desilo, nikakav problem, kad ne moze, vratim pare i preporucim novo i cao. Ja sam mozda 3 puta prodao polovan PC(laptop ni u ludilu), jednom mi se desilo da sam morao 4x da dolazim nesto da menjam, i rekao sam sebi nikad vise, samo NOVO sa garancijom.

:: Opet sam nasao jos jedan nov chip montirao ga.
:: Laptop je proradio i na Youtube gpu dostize 75c, posto se koristi u pekari za slobodne trenutke mozda da mu dam jos jednu sansu?, a opet sa druge strane ako se pokvari ne znam sta da radim jbm mu m... ja sam vec skucao brdo para na te chipove i opravke
:: Hvala na podeljenom iskustvu, ja sam do sad prodao 2 popravljana komada i oba su se pokvarila :(
:: Samo me muci sto svi koji rade rebaling se kunu u to... daju i po 12 meseci garancije, meni je neprijatno zato sto sam ja tu neki posrednik, radim sa time, a nemam obicaj da lazem.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs