Za te pare, kupi si jednu gaming konfu na tom novom mestu života, i, upgrade-uj staru, tj. napucaj je za igre na starom mestu, i to je to. Imaš igre na oba mesta.
Do pre nekoliko dana i sam nisam verova u gaming na laptopu ali sam promenio misljenje. Odigrao sam igru Far Cry 3 na lapu firme Asus (Nvidia 740M, i3 3110, 4GB) do duse na `optimal` podesavanjima uz 20 fps. Na osnovu tog iskustva sam poceo da razmisljam kako bi izgledao gaming na daleko jacem. Godinama sam imao po dva jaka kompa (na poslu i kod kuce). Godinama sam `teglio` teske masine po terenima da bih uzivao u igranju igara. Sada sam dosao do zakljucka da sve to moze da stane u torbicu (bruto 5Kg) i da mi bude dostupno gde pozelim. Naravno da sam sestan da jedan takav laptop ne moze u potpunosti zameniti uzitak igranja na jakoj desktop masini sa monitorom dijagonale 24` najmanje ali zasto da ne probam.
Za ovo sto pricas treba dosta para ako sve igrice oces da teras na max , ako ti para nije problem onda gledaj da lap top koji kupujes ispuni 3 uslova, dva manje bitna ali pozeljna...
Da ti procesor radi na sto vise GHz,da imsa ram minimum 8GB 1600 Mhz,i naravno nista ti ta dva ne znace ako nemas dobru graficku..
E sada ne razumem se u grafickre mnogo za Lap top ali polazim od osnove da treba barem da bude DDR5 i da pazis da ne pozamljuje memoriju od ramam nego da kartica ima spopstvenu ram mememoriju pozeljno minimum 2 GB (DDR5)ako se budes ovoga drzao ne bi trebalo da pogresis.. To je neko moje misljenje.
Ja te inace razumem da ja imam jedno oko 2000 e i ja bi u roku od par dana uzeo lap top za tu svrhu..
:: Do pre nekoliko dana i sam nisam verova u gaming na laptopu ali sam promenio misljenje. Odigrao sam igru Far Cry 3 na lapu firme Asus (Nvidia 740M, i3 3110, 4GB) do duse na `optimal` podesavanjima uz 20 fps. Na osnovu tog iskustva sam poceo da razmisljam kako bi izgledao gaming na daleko jacem. Godinama sam imao po dva jaka kompa (na poslu i kod kuce). Godinama sam `teglio` teske masine po terenima da bih uzivao u igranju igara. Sada sam dosao do zakljucka da sve to moze da stane u torbicu (bruto 5Kg) i da mi bude dostupno gde pozelim :: Naravno da sam sestan da jedan takav laptop ne moze u potpunosti zameniti uzitak igranja na jakoj desktop masini sa monitorom dijagonale 24` najmanje ali zasto da ne probam :: :: ::
Ma ok Dex, znam da SSD nije komponenta koja je bitna za gaming ali `ko velim` ako Acer ima iste komponente kao i Asus modeli, ima nizu cenu i uz to ima i SSD onda mi je nekako `best buy`.
@zerocool55 Ne mora bas da se potrosi 2000 jura. Mislim da i hiljadarka moze da zavrsi posao. Recimo ova dva
I ja sam se razmisljao nesto o kupovini(zameni svog desktop kompa) nekog gaming lap top-a, i posle visednevnog citanja po netu shvatio sam da je najbolja kupovina neki od Asus-a iz G serije, i veruj mi vredi svaki dinar. Po meni, ne gledaj nista drugo vec uzmi neki od tih. Imaju odlicno hladjenje, sto je jako bitno za takav hardware u lap topu.
Od ovih sto si pomenuo ja bih isao na neki od ova dva:
Prvo sam i gledao Asus-ove laptopove iz ROG serije do nekih 1300 jura. Posle toga bacih pogled na MSI i videh ova dva iz prethodnog posta. Tu su negde u cenovnom rangu sa ovim Asusovim modelima. Asus ima vecu dijagonalu i deluje mi bas izbalansirano dok MSI ima overkill graficku. S druge strane Acer je best buy. Ebem li ga, moracu dobro da razmislim.
Imaju amd cpu,koji je u poredjenju konkretno sa i7 4700hq blagi uzas. Moj savet za Asus iz G serije sa i7 4700hq i gtx 860m(koja ce ti biti vise nego dovoljna),a i ti lapovi se malo greju,tako da ako imas love,jedan od njih.
Partizan se voli,za druge se navija,rece jednom Dusko Radovic
@Bomid Onako usput... Na terenu si trebao da karas lokalni zenski zivalj a ne da se igras igrica !!!
Elem sto se tice igranja na laptopu onda samo Lenovo sa dve GT 750M i obaveznim FHD ekranom.
@Dexter013 Ako ima mogucnost da uvali jedan mSATA SSD u laptop sto da ne... mozda nece primetiti nista specijalno u igrama mada ima onih kod kojih i moze da se primeti (velike mape koje se ucitavaju u letu) ali ce primetiti na startovanju programa i recimo u pretrazivacima web-a...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Do pre nekoliko dana i sam nisam verova u gaming na laptopu ali sam promenio misljenje. Odigrao sam igru Far Cry 3 na lapu firme Asus (Nvidia 740M, i3 3110, 4GB) do duse na `optimal` podesavanjima uz 20 fps. Na osnovu tog iskustva sam poceo da razmisljam kako bi izgledao gaming na daleko jacem. Godinama sam imao po dva jaka kompa (na poslu i kod kuce). Godinama sam `teglio` teske masine po terenima da bih uzivao u igranju igara. Sada sam dosao do zakljucka da sve to moze da stane u torbicu (bruto 5Kg) i da mi bude dostupno gde pozelim :: Naravno da sam sestan da jedan takav laptop ne moze u potpunosti zameniti uzitak igranja na jakoj desktop masini sa monitorom dijagonale 24` najmanje ali zasto da ne probam :: :: ::
Koliko vidim, najvise glasova za Asus G seriju. Ok ostale izbacujem iz konkurencije. Sto se tice para, pare nisu problem, naravno... zezam se ali cu moci da se protegnem jednu tauzenku i mozda malo preko pa da se castim jednim dobrim gaming laptopom. Hvala svima a posebno kolegi @MaliAbner. Savet je `totalno na mestu` mada ja nisam iz te price.
Za Acer su i neupuceni odavno prestali da daju vise od 300€ a MSI su jos i ranije presali da razmatraju. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ako si ti bilo sta mogao da odigras sa 20 prosecnih frejmova i to ti je prihvatljivo, uzmi bilo koji sa 6 gb rama x4 cpu i ddr5 grafickom, svaki ce ti radi isto. Govorim o tim od 1000e
Druze promenio sam sve gejming laptopove u poslednjih 10 godina da ti ne navodim pojedinacno, Alienware 2 generacije, Qosmio, ROG 2 generacije. ROG, Clevo i neke iz US koje nisi cuo. Performanse ce ti biti u zavisnosti naravno od konfiguracije laptopa i koliko si para spreman da potrosis na tu ekskurziju. Jer imas jeftinije (entry) i skuplje verzije laptopova. Razlika nekad moze biti u 1000 do 2000e na osnovnu cenu, u Srbiji ne mogu ni da mislim. Da ne zaboravim, MSI ima odlicne gejming laptopove al ih nisam nikad koristio - valjda zbog loseg iskustva sa obicnim serijama i nedostatku podrske ovde - al u samom vrhu su. Trenutno furam Lenovo Y510p sa i7, 12Gb Rama-a, 256SSD-om i SLi GT 750 i sve je u US kostalo 1000$. Ovde mozes da iskoristis garanciju jer je worldwide. Treba se snaci za doneti. Imam pored njega i ROG G75 i mogu ti reci da sam zadovoljniji po mnogo cemu sa Lenovom. Btw isti (malo noviji model Y50 nema spec razlike ono 5%) u Srbiji je bio oko 1200-1250e. Nadam se da sam ti malo pomogao.
i moram reci da sam prijatno iznenadjen jer sam smatrao da je to nemoguce. Nikada pre nisam igrao igre na laptopu. Zbog toga sam poceo da razmisljam o tome, sta bi mogao da mi pruzi lap bar duplo skuplji, koji ima CPU X4, dosta jacu graficku i duplo vise RAM-a?
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.