Izgleda da grafička baguje na Aseru - ima li ko savet?
STRANA 1 OD 1
dragan06
Izgleda da grafička baguje na Aseru - ima li ko savet?
22.08.2014. 12:11
T58779
status: user broj poruka: 293
Imam staro laptop ACER ASPIRE 5520 koji me je godinama dobro služio ali sada ima problem. Nekad neće da posle paljenja baci sliku na ekran, nekad se normalno upali, malo radi pa izgubi potpuno sliku i pojavi se iskošena neka grafika na ekranu. Pretpostavljam da je u pitanju grafička kartica NVIDIA GF7000M koja je verovatno integrisana na ploči.
Pitanje je da li se može zameniti ova grafička kartica - ako je neispravna i da li se to isplati?Da li se možda mora menjati cela ploča?
Re: Izgleda da grafička baguje na Aseru - ima li ko savet?
22.08.2014. 13:57
status: user broj poruka: 1661
mislim da tu nema zamene cini mi se da sam video da ljudi koji imaju isti problem nose Mb na pecenje e sad mozda postoji jos neko resenje mada cisto sumnjam.
:: Imam staro laptop ACER ASPIRE 5520 koji me je godinama dobro služio ali sada ima problem. Nekad neće da posle paljenja baci sliku na ekran, nekad se normalno upali, malo radi pa izgubi potpuno sliku i pojavi se iskošena neka grafika na ekranu. Pretpostavljam da je u pitanju grafička kartica NVIDIA GF7000M koja je verovatno integrisana na ploči :: :: Pitanje je da li se može zameniti ova grafička kartica - ako je neispravna i da li se to isplati?Da li se možda mora menjati cela ploča? :: :: Dragan06
Re: Izgleda da grafička baguje na Aseru - ima li ko savet?
23.08.2014. 18:40
status: user broj poruka: 359
NVIDIA grafički čipovi su poznati po tome da nisu pogodni za popravku, zato što će se kvar vrlo brzo ponovo vratiti. Jedino trajno rešenje je zamena novog grafičkog čipa, ali se to ne isplati, s obzirom na vrednost samog laptopa.
:: Imam staro laptop ACER ASPIRE 5520 koji me je godinama dobro služio ali sada ima problem. Nekad neće da posle paljenja baci sliku na ekran, nekad se normalno upali, malo radi pa izgubi potpuno sliku i pojavi se iskošena neka grafika na ekranu. Pretpostavljam da je u pitanju grafička kartica NVIDIA GF7000M koja je verovatno integrisana na ploči :: :: Pitanje je da li se može zameniti ova grafička kartica - ako je neispravna i da li se to isplati?Da li se možda mora menjati cela ploča? :: :: Dragan06
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.