Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Potreban Tablet
STRANA 1 OD 1
prexium Potreban Tablet 18.08.2014. 10:34 T58749

status: user
broj poruka: 166
Dragi moji , ako može mala pomoć oko izbora Tableta.

Naime trebaće mi uskoro tablet čisto za kancelariske poslove gde se svodi na oko 99 % slanja mail-ova i oko 1 % rad sa fotografijama i klipovima koji traju najduže oko 1 minut.
Takođe mi je portreban savet oko izbora interneta jer je meni internet potrban non-stop. Da li da idem sa sim karticom ili pak nešto drugo. Da li mogu da koristim i tablet kao telefon?
Što se tiče budžeta onoliko koliko mora da se da ali sve što bi bilo previše od gore navedenih potreba možemo slobodno izbaciti.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
xenox Par pitanjaca... 18.08.2014. 12:02 #560250

broj poruka: 1400
Posto se radi o nekakvoj video obradi, pretpostavljam da ima prilicno internet saobracaja. U tom slucaju 3G internet ti moze biti samo rezervna varijanta kada si negde na terenu, a uz to u zavisnosti od lokacije isti ume da bude i kilav. Sam po sebi je i prilicno skuplji od adsl i kablovskog interneta.

Tableti sam SIM karticama mogu da se koriste i za telefoniranje, u zavisnosti od tableta i provajdera. Problem je sto je uzbor modela suzen dosta parametrom SIM karta. Ako imas neki smartfon on ti moze sluziti za serovanje 3g preko wifi, a ima i uredjaja koji to rade, tako da mozes da se prebacis na razmisljanje o tabletu bez SIM.

Razgovor preko 10` tableta stvarno izgleda verovatno malo... I uvek mozes da koristis skype za razgovor i preko istog.

SIM kartica se za 3G net takodje moze koristiti preko OTG kalba i modam, ali mi od svih resenja to nekako najruznije dodje.

Ako dopunis svoja razmisljanja gore navedenim pitanjcima i mogucnostima, verovatno ces ovde dobiti i konkretne predloge za uredjaj.

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

prexium re 18.08.2014. 12:29 #560251

broj poruka: 166
Evo da malo pojasnim.

Prvo svi klipovi koje sam spomenuo su prezentacija proizvoda koje imamo u preduzeću i svi oni bi bili na internoj memoriji tableta.
Fotografije takođe.
Obzirom da sam zadužen za odgovaranje na sajtu za to sam mislio nabaviti Tablet. Sve se svodi na odgovore tipa - Cena je ta i ta, Imamo na stanju, i sl....
Znači posao Tableta bi bio da preko njega odgovaram na ta pitanjca na sajtu, eventualno pkikažem fotografiju i baš retko klip. To bi bio ceo posao Tableta.
E sada što se tiče načina pristupa internetu tu sam slab. Zato i pitam. Kod kuće svakako imam ruter preko koga ću ići na wi-fi ali šta kada sam na nekom drugom mestu ?
Sa druge strane ne mugu i ne smem kupovati lap top zbog drugog posla koji radim jer je tamo jednostavno nemoguće uneti svoj lap top.

xenox e pa to je onda laca... 18.08.2014. 20:22 #560292

broj poruka: 1400
Ne bih znao koliko vam interneta treba, ali tablet u vip-u, najjeftiniji moze da pusta klipove u full hd, i mail. Imam ga, zato znam. Vreme baterije 4-6 sati rada. Vodafone tab 3, u stvari lenovo 6000s.

Problem je pokrivanje vip-a koje nije bas savrseno...

Elem, za malo para mozete da zavrsite posao, na rate.

Ne moze da se telefonira preko uredjaja.

Imam i stari vodafone 1 koji vidjam na prodaji oko 90-100e.

Ako zelite, mozemo da se nadjemo u centru grada da probate sta vas interesuje. Posaljite privatnu poruku sa kontakt telefonom.

Gigabyte Z77M-D3H, i5 3570k
3x8GB ddr3 1333, SanDisk SSD 64GB, Win XP
Frontier DIVA

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs