Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
intel procesori-tablet
STRANA 1 OD 1
nbkom intel procesori-tablet 17.08.2014. 08:23 T58743

status: user
broj poruka: 338
Kakvi su se pokazali intel procesori koji se ugradjuju u tablete u odnosu na arm.Jel donose nesto novo,kakve su perf.,potrosnja i kakva im je kompat.sa aplikacijama.Vidim cim ima logo intela onda je i skluplji uredjaj-da li je to opravdano?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 17.08.2014. 12:36 #560187

broj poruka: 3008
Nista im ne fali, potrosnja tj autonomija varira od tableta do tableta ali uz bilo koji krsteni tablet izvuci ces minimum 6-7 sati.

Intelovi dual core su u principu brzi od arm quad core procesora ali ono u cemu intel manjka su nesto nize performanse u 3d igrama sto je, kako se prica, mana developera koji lose implementiraju podrsku za intel procesore ili samo android sistema. Ako ces da tablet koristis za surf, filmove i slicno sansa je da ces imati nesto fluidnije iskustvo sa intelovim cipom. Mada i arm procesori su sasvim dobri, ja recimo sa quad core-om na 1.2 ghz nisam imao nikakva usporenja ili tako nesto.

I da, sto se kompatibilnosti tice, ne treba da se brines.

Ako pazaris tablet koji ima android 4.4 preporucujem da sa dalvika predjes na ART ( android runtime), dobices jos fluidniji sistem.

I da, da li je opravdano je po meni malo sto se kaze u sivoj zoni. Dobijas mozda malo vece performanse za neke stvari ali tebi kao krajnjem korisniku ne znaci nista sto imas neki atom procesor jer i dalje na taj tablet ne mozes da instaliras neki windows ili linux.

Naravno, ako si spreman da das malo vece pare na tablet, pojavili su se kod nas relativno jeftini tableti sa punim windowsom 8, pa je i to mozda bolja kupovina ako planiras da na njima pokreces sve aplikacije (a i neke igre) na koje si navikao na desktopu. Inace win 8 je bas dobro optimizovan za touch, i van metroa, milina je koristiti ga tako

U principu, sve zavisi od toga za sta ce ti tablet.

Ako ces da se igras i planiras da pazaris android tablet, da sam na tvom mestu zaobisao bih intela verovatno.

Mada mislim da je najbitnije da tablet pre kupovine probas, pa ako si zadovoljan da ga tek onda pazaris.
obradmi Na tom trzistu ima dosta jakih igraca 17.08.2014. 16:52 #560201

broj poruka: 7720
a i jacih firmi od Intela koje prave odlicne procesore Qualcomm koji ce koristi i Microsoft za tablete ,Samsung ,Mediatek i Nvidia je tu uletela.Apple je posebna prica takodje ima svoj procesor itd .. .situacija nije ista kao na desktop PC trzistu gde ima samo 2 igraca .Bilo je vise puta najava iz Intela da ce prevazici ARM medjutim od toga nista .
nbkom intel u tabletu 17.08.2014. 22:27 #560223

Imam neki obicni tablet/nista posebno i zad. mi potrebe za sve po malo/sa androidom.Ovo sam prometio valjda reklama kao nesto eksluzivno za recimo android.A recimo mtk cipovi kakvi su/vidim da ih na nekim forumima nipodastavaju..
Sto se mene tice sve preko 200/250 evra za tablet i mobilni je vrsta luksuza....Vidim u kini ima puno modela android laptopova/tatatuta i obican ekran/sta mislite o ovome ima sve osnovne aplikacije//
obradmi Android podrzava i mis i tastaturu preko mikro usb na tabletu 17.08.2014. 23:45 #560226

broj poruka: 7720
kao Windows ,sve zavisi ko sta voli da li touch screen ili mis i fizicku tastaturu,ali to je vise za vece tablete od 10 incha pa na vise.Kinezi imitiraju Microsoft surface koji je hibrid laptopa i tableta.

nbkom re 18.08.2014. 16:58 #560275

Ok-hvala
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs