mislim da sam jasno postavio pitanje.. doduše, kod devojke je laptop, ali po priči, tu nešto brljavi, i ja sad kao da ustanovim kolko bi to recimo koštalo da se opravi... jel to lemljeno na ploču, ili je kao kod desktopa, pa može da se utakne na ploču, pa da sam opravim? hvala!
Na svakom laptopu je drugacije pa nema jedinstvenog resenja. Neki portovi su direktno na ploci, neki su sa plocom spojeni zalemljenim kablovima, neki su vezani kablom (mozda i flat) sa konektorom (pa mozda i odvojen PCB sa portovima na drugom kraju kucista). I sve zavisi sta je crklo i na koji nacin. Npr. fizicki ostecen port ili PCB gde je (bio)zalemljen, kratkospojen pa zveknuo kontroler, kontroler crko sam od sebe (malo verovatno =]), prekid u kablu izmedju porta i ploce... Zavisno od racunara, sam USB mozda ima i neke osigurace (rasporedjene po portu ili grani) koji su mogli da pocrkaju...
edit: Isplativo je u slucaju nekog fizickog kvara (to izadje koju desetinu ili stotinu dinara u materijalu), ali ako je kontroler... samo u slucaju skuplje masine posto to mora da radi profi elektronicar. Za sve ostale, ovako nesto resava stvar: http://goo.gl/Dnujjw http://goo.gl/uFZ7zQ
ne mogu sad tačno da se setim modela, al toshiba satelite neki, APU varijanta, vrv Axxx, nisam siguran, možda uspem da joj objasnim preko telefona da mi kaže model :) @veljco ugašenom da mu držim dugme, i onda resetuje nešto a?
mada kolko mi ona nešto pominjala, kad se ubode nešto u port, izbacuje onu poruku `usb device not recognized`, jel to malo olakšava??
a300 ? ich7 juzni , promeniti juzni most. imaju cest problem sa tim mostom
to se desava na svim portovima ?
:: ne mogu sad tačno da se setim modela, al toshiba satelite neki, APU varijanta, vrv Axxx, nisam siguran, možda uspem da joj objasnim preko telefona da mi kaže model : :: @veljc :: ugašenom da mu držim dugme, i onda resetuje nešto a :: :: mada kolko mi ona nešto pominjala, kad se ubode nešto u port, izbacuje onu poruku `usb device not recognized`, jel to malo olakšava? :: :: I AM the God of war.. Nothing defies me!! :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647011. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.