Putujem u US uskoro, planirao sam da uzmem iPad mini Retina (skoro duplo jeftiniji nego kod domaćih lopova). Pročitao sam sve živo pod Legal i Warranty na Apple-ovom sajtu, uglavnom garancija je jednu godinu (pretrgli se) i međunarodna je, ali voleo bih ako bi neko podelio iskustva, posredna ili neposredna. Inače prvi put sam u Apple vodama, pa da vidimo i to čudo. Hvala. GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
U USA je po zakonu 1 godina garancije a ako hoces duzu, doplatis
19.07.2014. 18:14
status: user broj poruka: 9420
Sacuvas racun iz Apple store i bilo sta da ti crkne, posaljes (odneses) u bilo koji zvanicni Apple store u okruzenju i dobijes odmah novi. Tako je sa iPhone. Moj drug kupio u USA, crko mu posle par meseci, kada je bio u Francuskoj i zamenili mu odmah u Parizu. Telefon je imao vidne tragove koriscenja, ogrebotine i otiske od padova. Nisu napravili nikakav problem, samo su pokusali da ga upale, videli da nece, pitali da li je poneo punjac, on je rekao da nije, izvadili samo novi 4s, zapakovan u sivu kartonsku kutiju, bez punjaca i druge opreme, skenirali barkod i dali mu :) Da, vazna napomena, on nije imao cak ni racun kod sebe :))
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
dok je u garanciji zamenice ga bez pitanja, u slucaju da ima fizickih ostecenja mozda ces morati doplatiti zamenu. Zamena je odmah u Apple store radnjama, kod resejlera moze trajati par dana. Pozeljno je zakazati donosenje uredjaja, ali nije obavezno. Mozes cak da, uz doplatu, uzmes noviji model ako je u medjuvremenu izasao. Doplata i nije bas mala (pokvaren 4s+250 eura za 5 svojevremeno), ali nije ni strasna.
:: Sacuvas racun iz Apple store i bilo sta da ti crkne, posaljes (odneses) u bilo koji zvanicni Apple store u okruzenju i dobijes odmah novi :: Tako je sa iPhone. Moj drug kupio u USA, crko mu posle par meseci, kada je bio u Francuskoj i zamenili mu odmah u Parizu. Telefon je imao vidne tragove koriscenja, ogrebotine i otiske od padova. Nisu napravili nikakav problem, samo su pokusali da ga upale, videli da nece, pitali da li je poneo punjac, on je rekao da nije, izvadili samo novi 4s, zapakovan u sivu kartonsku kutiju, bez punjaca i druge opreme, skenirali barkod i dali mu :) :: Da, vazna napomena, on nije imao cak ni racun kod sebe :) :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH :: with Retina displa :: 2.5GHz dual-core Intel Core i :: Turbo Boost up to 3.1GH :: 8GB 1600MHz memor :: 128GB flash storag :: Intel HD Graphics 400 :: ::
Moj bivši Mac Pro (mid 2010, 8 Core Xeon), stigao iz Njujorka sa računom. Nažalost, imao sam problem sa jednim ventilatorom u garantnom roku. Odnesen je u Macolu (YU Epicentar) i ventilator je naručen i džabe zamenjen bez ikakvih problema ili pitanja, odakle je ili gde je kupljen. Vlasnik je vlasnik.
Eto samo jedan primer.
Kao dokaz možete imati i račun za Apple Care koji ste dokupili za produženje garancije na 2 godine. PDF ili papir svejedno je.
Fora je u tome sto ne postoji nikakva kopija Apple proizvoda
19.07.2014. 22:13
status: user broj poruka: 9420
Ako je taj proizvod, pod tim serijskim brojem, tog datuma izasao iz proizvodnje, vi na njega imate garanciju, u najgorem slucaju po vas, 1 godinu od tog datuma izlaska iz proizvodnje. Ukoliko imate racun, naravno, imate garanciju 1 godinu od datuma na racunu. Svi Apple proizvodi, izuzev Mac i Macbook linije se menjaju odmah za novi, a pokvareni se vracaju u fabriku na refurbished program i kao takvi se ponovo prodaju kroz Apple mrezu sa 1 godinom garancije. Cena jeste niza, ali ne preterano. Mac i MacBook se popravljaju, ali u najkracem mogucem roku. Macbook koji ne moze da se popravi u servisu u kratkom roku, menja se za novi a pokvareni se takodje vraca u fabriku na refurbished program. Poznat je i slucaj sa MacBook Pro serijama sa GF8x00 i GF9x00 serijama sa felericnim GF cipovima, gde je Apple produzio garanciju na maticne ploce do 5 godina, to znaci da su i posle isteka jednogodisnje garancije, menjali maticne ploce svim MBP kojima je ploca crkla u naredne 4 godine po isteku garancije.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Garancija nije stampana, vec je vezana sa SN samog apple uredjaja
19.07.2014. 22:20
status: user broj poruka: 509
Garancija nije stampana, vec je vezana sa SN samog apple uredjaja, ja nikada nisam morao da nosim fisklani dovoljno je samo da otkljucam uredjaj na icloud i uredjaj je zamenjen novimpa cak i ako taster rikne (Lock unlock ip5) Ja sam odusevljen apple customer service-om .-)
Zaboravih da pitam, kad sam već tu, i za eventualne probleme prilikom iznošenja tehničkih uređaja/garderobe iz zemlje, kakva su iskustva? Čitam US customs/border zakone, uglavnom se navodi za američke državljane koji se vraćaju u zemlju... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Samo kupuj i uzivaj. Kompjuteri, laptopovi, tableti, telefoni, etc. se vode kao licne stvari i nikog ne zanimaju papiri oko toga. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Ali iskreno teštko ću moći bilo šta da uzmem, već mi je 10 ljudi tražilo nešto, rodbina , prijatelji, kako to već ide... GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Na amazonu je 350usd, buraz mi kaže da ga po nekim radnjama prodaju uz neke promocije za 299,99 usd....što bi bilo, narodski rečeno, duplo jeftinije, nisam računao tačan procenat....
GA-790XTA-UD4, Phenom II 955BE, 12Gb DDR3, MSI 7950 TFIII, WD Black 1Tb, Audigy ES, TT ToughPower 675W, CM Gladiator 600, Dell S2340L... Fiat iustitia, et pereat mundus
Ako ga doneseš novog u kutiji u full pakovanju, naplatiće ti carinu 100%. Ako ga pretvoriš u polovnog (ličnog) i koristiš, normalno da neće. Za nekoga ko ima evre, a ne $, ista je cena 340evra i 399$. Jesi konvertovao nekad evre u $ ili obrnuto? Imaćeš međunarodnu garanciju, koji u Srbiji nemaš gde da ostvariš. Isti su iz Teleko+ i Aple. Svi su mada in PRC.
399$ = ~295e Da li si nekad kupovao karticom? Međunarodnu garanciju u Srbiiji će ispoštovati iStyle, Macola i LajtNet, možda još neki ovlašćeni reseller. Naravno da nije isto kupiti uređaj kod ovlašćenog prodavca u SAD i kod domaćih STR-ova, nakupaca i sličnih muljaroša, jer će bar biti siguran da mu neće uvaliti refurbished iPad po punoj ceni.
:: Ako ga doneseš novog u kutiji u full pakovanju, naplatiće ti carinu 100% :: Ako ga pretvoriš u polovnog (ličnog) i koristiš, normalno da neće :: Za nekoga ko ima evre, a ne $, ista je cena 340evra i 399$ :: Jesi konvertovao nekad evre u $ ili obrnuto :: Imaćeš međunarodnu garanciju, koji u Srbiji nemaš gde da ostvariš :: Isti su iz Teleko+ i Aple. Svi su mada in PRC :: :: ::
:: Pustio sam ti link na mail juce :: Mail za PCB :: :: :: Ne znam kada , ali mozda mogu naci te sluske i u Dubaiu :: :: :: :: Intel i5 3570 :: :: Intel DZ77BH-55 :: :: 16GB Hyperx @160 :: :: 120GB SS :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.