Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Asus MemoPad ili Lenovo IdeaTab A7-40 za citanje stripova
STRANA 1 OD 1
acanen Asus MemoPad ili Lenovo IdeaTab A7-40 za citanje stripova 17.07.2014. 07:51 T58151

status: user
broj poruka: 944
1. Koji od ova dva tableta da uzmem?
2. Na sta da obratim paznju prilikom kupovine osim na kvalitet ekrana?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nocniduh Najpre je bitno koji Memo pad, ima ih puno ... 17.07.2014. 08:32 #557716

broj poruka: 113
http://www.asus.com/Tablets/MeMO_Pad_Products/ Ne verujm da si mislio baš na ovaj http://www.asus.com/Tablets/ASUS_MeMO_Pad/

Ako je samo za stipove (čitanje), mislim da ti je bolje da uzmeš neki sa odnosom stranica 4:3 a ne ove sa wide screen 16:10 (1280x800 rezolucije). Oni su ti pogodniji jer im je odnos stranica bliži odnosu stranica štampanih izdanja, pa ne moraš da ga okrećeš. Međutim, isto tako često imaju manji PPI, pa su manje oštri, ali mislim da za potrebe stripa to se ne primeti. Obavezno IPS ekran ili probaj u radnji da vidiš kakvi su mu uglovi gledanja.

Kao vlasnik Asus Memo Pad HD 7 (me173x) modela, mogu da kažem, da sam s obzirom na cenu zadovoljan. Najviše mi smeta glossy ekran, pa moram da ga iskosim i tražim dobro mesto za čitanje. Druge sitnice su ne tako glatke animacije pri korišćenju interfejsa i zaobljene bočne ivice, tako da dugmad umesto pod 90 stepeni, stoje gotovo na leđima, tako da tablet mora malo da se podigne sa stola kako bi se pritisnulo dugme za otključavanje. Inače, stripove nisam probao.

Ja sam otišao u radnju i isprobavao izloženi model. Imao sam čak i internet pa sam mogao da skinem knjige i vidim kako izgleda tekst. Isto možeš i ti sa nekim stripom.

Druga stvar na koju možeš da obratiš pažnju je da li ima intel procesor. Intelovi procesori nisu 100% kompatibilni sa svim android aplikacijama (ne mogu da pričam iz ličnog iskustva ali uglavnom se radi o igricama). Međutim, tableti sa intelom su često jeftiniji i brži, baš zbog tih nedostataka i što se intel probija na tržište.

Možeš još da proveriš u radnji najmanji i najveći nivo osvetljenja, da budeš siguran, da noću nećeš da oćoraviš, a danju da će da se lepo vidi.

I ne znam dal će ti 7 incha biti dovoljno za stirpove.
Daum ... 17.07.2014. 09:52 #557723

broj poruka: 12794
Moja iskrena preporuka je da uzmeš E Reader za takve stvari jer je slika daleko bolja za strpiove, pogotovo crno bele.

Iako nije u boji ekran kolor stripovi izgledaju odlično, oči te ne bole od čitanja i baterija ti traje po mesec dana.

acanen .... 17.07.2014. 10:11 #557725

@nocniduh
Mislio sam na Asusu-ov tablet koji ima slicnu cenu kao Lenovo IdeaTab A7-40 (oko 100 evre). Citam stripove na Dell u2311h monitoru koji ima ips panel tako da znam koliko su bitni uglovi gledanja za ekran. Taj monitor mi ne zamara mnogo oci ali ipak bih radije citao strip na tabletu iz fotelje.

@Daum
Verovatno bih igrao neku staru avanturisticku igru preko tableta pa zbog toga ne bih uzeo e reader a bitno je da mogu da pustim i hd snimak.

Hvala obojci na odgovorima.

wallpaper
http://www.sergiobonelli.it/sezioni/100/download

Daum ... 17.07.2014. 10:14 #557726

broj poruka: 12794
Ako bi mogao da se iprsiš onda preporuka za Asus Nexus 7. Oko 220 evra je ali si obezbedjen par godina sa njim.

7 inča IPS 1920x1200
Quad Core Snapdragon S4 Pro
2GB DDR3
5mpx kamera

...i najbitnije stock Android, dobijaš isti dan update kad zvanično izadje.
Rezolucija ekrana će da ti znači za stripove dosta.

acanen .... 17.07.2014. 10:28 #557727

@Daum
Pitanje koliko cu dugo biti zainteresovan za citanje stripova i zbog toga ne bih trosio mnogo para. Ni touch screen mobilni telefon ne koristim previse osim za poruke, telefoiranje i ponekad surf netom a odigrao sam samo par igara na njemu. Na jesen planiram da kupim nove komponente za pc pa ce i od toga ce zavisiti kupovina tableta.

nocniduh Re: .... 17.07.2014. 11:15 #557731

:: @nocnidu
:: Mislio sam na Asusu-ov tablet koji ima slicnu cenu kao Lenovo IdeaTab A7-40 (oko 100 evre). Citam stripove na Dell u2311h monitoru koji ima ips panel tako da znam koliko su bitni uglovi gledanja za ekran. Taj monitor mi ne zamara mnogo oci ali ipak bih radije citao strip na tabletu iz fotelje
::

Onda je u pitanju ovaj moj ASUS MeMO Pad HD 7 (ME173X) ili ASUS MeMO Pad 7 (ME170C). Ne mogu da komentarišem ovaj drugi, ako te nešto zanima u vezi prvog, pitaj slobodno.
acanen .... 17.07.2014. 16:28 #557751

@nocniduh
1. Postoji li jos nesto sto ti smeta kod tvog tableta osim glossy ekrana?
2. Koliko je spor interfejs? Da li se primecuje usporavanje videa tokom gledanja?
3. Koliko traje baterija?
4. Kakva je kamera? Vidim da ima i prednju kameru za skype.
5. Da li moze da se poveze sa tv-om?

offtopic
@svi
Da li je moguce sa kompjutera ili usb-a prebaciti neki malware na tablet, mobilni telefon ili smart tv?

nocniduh ... 17.07.2014. 21:05 #557769

1) koristim ga tek jedno nedelju dana, ali sve što mi je do sad manje ili više zasmetalo sam nabrojao
2) nađi neki klip na netu i nađi klip za Tesla tablet iz Comtrade-a. Mnogo glatkije deluju animacije na Tesli nego na Asusu kad se skroluje u stranu. Nema kočenja, ni usporavanja, samo nije glatko koliko može da bude. Filmovi rade normalno.
3) pa ne mogu da ti kažem koliko, zavisi od korišćenja. recimo sad imam 54% baterije i ekran mi je radio 4h. Nešto je radio na maksimumu, nešto oko pola jačine osvetljenja. Ja sam zadovoljan.
4) kamera nije ništa specijalno nisam je mnogo koristio. Sutra po danu ću da probam da uslikam nešto da stekneš utisak. Uz to da napomenem da imaju dve verzije, od 8GB i 16GB. Na ovom od 8Gb koji ja imam je slabija kamera i zvučnici, ali sam zadovoljan zvukom.
5) Ima u podešavanjima za prikaz opcija da se koristeći Miracast poveže preko wirelessa. Ništa drugo nije dokumentovano.

Što se tiče pitanja za malware, ja kolko sam shvatio on zarazi sistem jedino kad sam pokreneš instalaciju zaraženog paketa.
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs