Kao što kaže naslov uspeo sam da polomim ekran na ovom tabletu (bolje da ne kažem kako) i sad me interesuje šta činiti. Ima li mu spasa ili mogu samo da ga bacim? Imam ovaj tablet već 9 meseci i fantastičan je pa me interesuje da li postoji mogućnost da mu se zameni ekran negde? Još je u garanciji ali nisam ni pokušavao da ga reklamiram jer je u pitanju fizičko oštećenje. Ima li svrhe da se obratim prodavcu? Spreman sam da platim opravku (ukoliko je moguća) ali ne nešto previše jer mi je u tom slučaju neisplativo. Inače sve ostalo radi fantastično, čak je i touch ostao netaknut. Mogu da upravljam tabletom bez problema ali šta vredi kad ne vidim pola slike a i ovo što se vidi je raspad. Ako neko zna da li mu ima pomoći neka se javi. Hvala unapred kolege!
PA nema sta da se obracas prodavcu, to je fizicko ostecenje i podleze garanciji. A rekran mozes zameniti naravno u nekom od servisa probaj KIMTEK na vilinim vodama. Ali ces morati da platis i ekran i zameenu istog
:: Kao što kaže naslov uspeo sam da polomim ekran na ovom tabletu (bolje da ne kažem kako) i sad me interesuje šta činiti. Ima li mu spasa ili mogu samo da ga bacim :: Imam ovaj tablet već 9 meseci i fantastičan je pa me interesuje da li postoji mogućnost da mu se zameni ekran negde? :: Još je u garanciji ali nisam ni pokušavao da ga reklamiram jer je u pitanju fizičko oštećenje. Ima li svrhe da se obratim prodavcu :: Spreman sam da platim opravku (ukoliko je moguća) ali ne nešto previše jer mi je u tom slučaju neisplativo. Inače sve ostalo radi fantastično, čak je i touch ostao netaknut. Mogu da upravljam tabletom bez problema ali šta vredi kad ne vidim pola slike a i ovo što se vidi je raspad :: Ako neko zna da li mu ima pomoći neka se javi. Hvala unapred kolege!
Pa tako sam i mislio ali reko ajde da pitam, ne košta me ništa. Znam da fizičko oštećenje ne podleže garanciji ali kontam da imaju ovlašćenog servisera koji bi to mogao da sredi i naplati naravno. Hvala u svakom slučaju za info. Kontaktiraću Kimtek pa da vidim koliko će da me izađe cela ta akcija. Ukoliko je opravka skupa vidim već da će u nastavku karijere tablet da posluži kao flash od 16GB. :)
:: PA nema sta da se obracas prodavcu, to je fizicko ostecenje i podleze garanciji :: A rekran mozes zameniti naravno u nekom od servisa probaj KIMTEK na vilinim vodama :: Ali ces morati da platis i ekran i zameenu istog
Oni (namerno) imaju prejake cene za vangarantne popravke, jer nemogu da se izbore sa regularnim poravkama u garantnom roku. Vangarantne popravke se vrse po Asusovom cenovniku, tako da ni sa tim nemaju direktne veze. Najbolje bi ti bilo da pojuris neki servis tableta preko oglasa.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz with Retina display 2.5GHz dual-core Intel Core i5 Turbo Boost up to 3.1GHz 8GB 1600MHz memory 128GB flash storage Intel HD Graphics 4000
Nimalo mi se ne sviđa ali šta da se radi. Hvala za savet u svakom slučaju. Pogledaću ipak oglase ako već ovi deru toliko.
:: Oni (namerno) imaju prejake cene za vangarantne popravke, jer nemogu da se izbore sa regularnim poravkama u garantnom roku. Vangarantne popravke se vrse po Asusovom cenovniku, tako da ni sa tim nemaju direktne veze :: Najbolje bi ti bilo da pojuris neki servis tableta preko oglasa
@bigbluepro U tom slučaju mi se nikako ne isplati. Pa oko 140€ je nov. :( Nadam se samo da ću naći nešto povoljnije...
E pa sad ne znam tačno koje slojeve ima ali pukla je IPS matrica koliko vidim. Ne znam šta je tačno digitizer. Touch funkcija mu radi normalno. Kada je ugašen ekran ne vidi se nikakvo oštećenje niti pukotina. Izgleda apsolutno kao nov. Tek kada se upali pozadinsko vidi se pukotina na panelu i naravno raspad od slike.
:: Ček, ček... Jesi polomio displej ili staklo/digitizer ::
U staklu je integrisan digitizer za touch funkciju, da je samo ono puklo onda i nije nešto skupo da se popravi ali ako kažeš da se slika sjebala i da je sjeban baš ekran onda si ga skroz sjebao.
Mislim da ti je najjeftinija varijanta da naručiš ekran sa digitizerom i staviš ga sam.
:: E pa sad ne znam tačno koje slojeve ima ali pukla je IPS matrica koliko vidim. Ne znam šta je tačno digitizer. Touch funkcija mu radi normalno. Kada je ugašen ekran ne vidi se nikakvo oštećenje niti pukotina. Izgleda apsolutno kao nov. Tek kada se upali pozadinsko vidi se pukotina na panelu i naravno raspad od slike :: :: :: Ček, ček... Jesi polomio displej ili staklo/digitizer :: ::
Da znaš da mi je i to padalo na pamet. Odustao sam bio od te ideje zato što nisam hteo da se njakam jer nemam nešto ni vremena ali ako će taj zahvat da mi uštedi solidnu cifru onda sam spreman da odradim to. Samo još da skontam gde mogu da naručim ekran i koliko on košta... Tnx for advice!
:: U staklu je integrisan digitizer za touch funkciju, da je samo ono puklo onda i nije nešto skupo da se popravi ali ako kažeš da se slika sjebala i da je sjeban baš ekran onda si ga skroz sjebao :: :: Mislim da ti je najjeftinija varijanta da naručiš ekran sa digitizerom i staviš ga sam ::
usraces se da ga zamnenis, ali taj uredjaj je 130e plafon vredi - 150e aj da budem opetimista... menjaj ekran ili pravi andorid tv od njega
:: Da znaš da mi je i to padalo na pamet. Odustao sam bio od te ideje zato što nisam hteo da se njakam jer nemam nešto ni vremena ali ako će taj zahvat da mi uštedi solidnu cifru onda sam spreman da odradim to :: Samo još da skontam gde mogu da naručim ekran i koliko on košta.. :: Tnx for advice :: :: :: U staklu je integrisan digitizer za touch funkciju, da je samo ono puklo onda i nije nešto skupo da se popravi ali ako kažeš da se slika sjebala i da je sjeban baš ekran onda si ga skroz sjebao :: :: :: :: Mislim da ti je najjeftinija varijanta da naručiš ekran sa digitizerom i staviš ga sam :: ::
Pa i mene malo brine kako bih to odradio pošto sam već gledao kako bih ga otvorio ali ne mogu da provalim. Ko da je sve zalepljeno, nigde ni jedan šraf a maska se ne skida pozadi. Verovatno ima neke žabice pa treba nateći na određenom mestu ali za sad ne razmišljam o tome još. Ova cena mi deluje skroz korektno, 27$ nije uopšte puno ali slanje toga ima da me izađe više nego sam ekran. Druga varijanta je naravno i bila da ga koristim na TV-u ali je fora u tome što ne poseduje nikakav video izlaz. Jedina solucija je TV sa WiDi (Miracast) konekcijom ali to ni jedan moj LCD TV nema, čak ni najnoviji.
Zamena celog ekrana (zajedno sa digitajzerom) je cupin dim, uradićeš sam bez problema, treba ti samo fen i dvostrana traka. Zamena samo digitajzera je teška kost i teško ćeš uopšte naći nekog da prihvati taj posao a da ga uradi kako treba. Uzged, ovaj link što ga poslao Cele je samo ekran bez digitajzera, to nije varijanta koja ti odgovara. Probaj da ih nađeš u kompletu.
tebi treba ovo, e sad, cak je i sa celim ovim malo pipavo odraditi, treba da grejes i odvojis lajsnicu, a da je pritom ne iskrivis, i onda zalepis novi ekrean na nju. najidealnije je da kupis sve komplet sa lajsnicom, jer se onda svodi na to da odsrafis 10 tak srafica.... i gotova stvar
zadnjii poglopac skidas tako sto provuces okolo karticu, posle toga ce ti sve biti jasno :)
sa cenom opravke, kao sto neko rece, da li namerno ili je naka druga fora, kod mog prijatelja se takodje polomio `ekran` ne spolja već unutra i skratio mu se displey za nekih 5-7mm. U pitanju je nexus. Za popravku su trazili samo 22000 dinara (sve nule su na broju). Kao sto rekoh, ne znam da li te to navode da kupis nov ili sta ali nemoguce da ne moze jeftinije. Naravno, čovek je nastavio da radi na istom jer sve funkcioniše ne vidi samo 5-7mm, tako da je imao stece prilikom `loma`.
Za asus memo pad hd 10 tražili mi u ovlašceni servis 19.000 dinara. Narucio digitajzer za 70 dolara i zamenio sam. Imaš kako to da odradiš ali ti treba komplet znaci nešto da ga zalepiš a to su samolepljive trake. Uradio ceo poso za pola sata i sve radi kako treba. Doduše meni je ekran bio u redu samo je staklo bilo naprslo i sve je radilo kako treba.
@Dragg Koliko sam istraživao vidim i ja da mi jedino ostaje da zahvat obavim sam u slučaju da nađem u kompletu i ekran i digitizer.
@bugi87 Hvala na detaljima ortak. Vidim sad da neće biti toliki problem otvoriti ga.
@Dexter013 Hvala na saučešću. :) Žao mi je što sam ga koristio samo par meseci, ali opet ko mi je kriv što nisam pazio.
Evo slika kako izgleda dok je ugašen ekran: http://www.dodaj.rs/f/3S/GJ/2eFOWjS1/001.jpg Kao što se i vidi nema nikakvog oštećenja spolja niti može da se vidi da je matrica pukla.
Sorry, slikano je telefonom na brzaka pošto nisam mogao da tražim fotoaparat ali mislim da se vidi suština.
@alrad Ne bih uzimao 8GB model kao što ga nisam ni tad. I u ovaj sam pored 16GB dodao i microSD od 32GB. Ima još i nekih razlika kao što je lošija kamera i mono zvučnik koliko se sećam. Ako ne uspem da ga sredim poslednja varijanta je da ide za delove. Pre toga bi probao da iskoristim Miracast.
@misa Pa bukvalno i ja razmišljam o čemu se radi. Nakon svih vaših izlaganja sve mi i izgleda kao da ću se razočarati. Očigledno mi ne gine `uradi sam` varijanta. Ali ajde polako redom pa da vidimo...
@Simon72 Kao što rekoh i ostalima verovatno će biti taj rad, da odradim sam to sve. Ispade opravka skuplja nego nov!! WTF??? Hvala svima na odgovorima u svakom slučaju!! Javiću šta sam uradio...
Meni je samo digitajzer naprso dok je displej radio kako treba. Tebi je ceopuko ceo displej tako ti je bolje da kupiš neki nov nego da to poprvljas jer je cena 80 posto od novog tableta pošto toliko košta ceo panel. Za moj model košta upravo onoliko koliko su mi i tražili 160 evra. Digitajzer je jeftiniji (za moj model 50 evra za tvoj oko 30) ali ko što reko tebi je ceo panel puko. Nevolja je što je ovo masovna pojava a za tablete nema zaštitnih silikonskih stvarcica kao za mobilne telefone a one bi takva oštecenja sprecila.
AHHAAHHAAAAA vrh! Mada ne bih to nikad uradio, nema šanse. A kad smo već kod limuntusa blokirali su mi nalog jer su me reketirali i naravno nisam hteo da platim, ćao zdravo! Eto vam ga .i. .i. pa se sad slikajte. Nikad više na taj usrani sajt. Ne znam ni ko me je nagovorio da tamo otvorim nalog. I pre nego što sam ga otvorio nisu mi se sviđali sa tim konceptom licitiranja i ostalih sranja.
:: Kad je ugasen ekran kao da je sve u redu, pravac limundo, :: nemam struju da ga napunim, neispitano ::
Zvao sam kimtec servis za Fonpad 7` traze mi 16000+ za zamenu displeja. Neznaju tacno ali to je najeftinije. A nov kosta 16990. A tesko ces po obicnim serivism naci displej za njega. AMD FX-8320, 4300 MHz (21.5 x 200) Cooler Master 212 EVO Motherboard ASUS M5A99FX PRO R2.0 Kingston HyperX Blue 2x4 gb 1600 MSI 6850 OC SSD OCZ Agility 3 60gb 1.5 WD+500gb WD Chiftec CX-05B-B Thermatle Purepower 600 Wati
:: Kao što kaže naslov uspeo sam da polomim ekran na ovom tabletu (bolje da ne kažem kako) i sad me interesuje šta činiti. Ima li mu spasa ili mogu samo da ga bacim :: Imam ovaj tablet već 9 meseci i fantastičan je pa me interesuje da li postoji mogućnost da mu se zameni ekran negde? :: Još je u garanciji ali nisam ni pokušavao da ga reklamiram jer je u pitanju fizičko oštećenje. Ima li svrhe da se obratim prodavcu :: Spreman sam da platim opravku (ukoliko je moguća) ali ne nešto previše jer mi je u tom slučaju neisplativo. Inače sve ostalo radi fantastično, čak je i touch ostao netaknut. Mogu da upravljam tabletom bez problema ali šta vredi kad ne vidim pola slike a i ovo što se vidi je raspad :: Ako neko zna da li mu ima pomoći neka se javi. Hvala unapred kolege!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.