Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Laptop do 1000 evra islkjucivo za posao
STRANA 1 OD 1
dados Laptop do 1000 evra islkjucivo za posao 01.07.2014. 23:28 T58059

status: user
broj poruka: 86
Potreban savet za laptop do nekih 1000 evra.. bilo bi super ako moze do 850 - 900 ako ne onda bi dao maksimum 1000 ... potreban mi je laptop iskljucivo za posao ... za rad u Photoshopu, html editorima, mozilla i chrome po desetak otvorenih tabova, mail klijent ... laptop se koristi više za kodiranje nego za dizajn...

1.) Potrebno je da baterija drži malo duze, a ne 2 sata pod normalnim radom.. velika mogućnost da će se koristiti internet od telenora.. tako da znači lepo šljaka 3G

2.) Video sam da neki modeli imaju integrisanu bateriju kao što je to slučaj kod asusa N550, da li to izbegavati?

3.) Da je pregrejavanje što manje.. i kvalitet kućišta što bolji.. pa predpostavljam da onda ulazi u opticaj samo sa aluminijumskim kućištem.. ne znam da li neki modeli imaju sa kvalitetnijim plastičnim kućištem ili jednostavno aluminijum i nikakva plastika da se ne gleda?

4.) memoriju bi svakako dokupio od 8Gb.. jedino naravno ako nema već u njemu 16Gb, isto i za SSD... uzimam od 120Gb ako u njemu već nema ubačen

5.) Kod procesora imam dilemu.. dali vredi uzimati laptop sa procesorom treće generacije ili ne raditi tako nešto, pogotovo zbog trajanja baterije? Isto tako predpostavljam da svaki i5 i i7 će mi raditi posao, bilo da je dual ili quad, kao na primer ovaj i5 4200U?

6.) kod grafike imam par pitanja... DDR3 memorija na grafici ili samo da gledam DDR5.. ili za moje potrebe je to totalno ne bitno... i da li možda meni može da posluži i samo integrisana intelova grafika, ili da to ne uzimam u opticaj.. razlog pitanja je to što mi se svidjaju HP probook modeli... ali vidim da oni koriste AMD grafiku sa intelovim procesorima i da zna to biti problem.. a opet čitam da je AMD grafika bolja za posao.. pa ne znam sta raditi .. integrisana, AMD ili samo nvidia?

7.) Što se tiče ekrana dilema ova ... 1366x768 rezolucija mi se ne svidja.. i nju definitivno izbacujem… medjutim ima dosta 17` koji se uklapaju u budzet pa čak i za manje para koji imaju 1600x900 rezoluciju.. pa pitanje zašto je to tako? dali to vredi uopšte gledati i uzimati u obzir za neki ozbiljniji rad, da napomenem samo da se laptop uzima više sa kodiranje nego za dizajniranje... 1920x1080 mi se čini kao mnogo sitno na 15” … bitno mi je samo da ima komfora u radu sto se tiče radne površine i da me ne bole oči posto je sve sitno, to pričam ako se uzme u obzir full hd rezolucija na 15` … Što se tiče mobilnosti ona je potrebna.. ali to nije mobilnost da cu nositi na ramenu i vukljati po gradu.. vecć od kuće do auta.. tako da i 17` moze pa i težina ne igra neku ulogu…
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
alrad 02.07.2014. 02:51 #556676

broj poruka: 4829

Kodiranje cega? Svejedno, cak i da kodiranje nema mnogo veze sa grafickim prikazom, neke veze mora da ima.
A posto je pomenut dizajn, u obzir dolazi jedino 17` i FullHD, sto za toliko para ne bi trebalo da predstavlja problem.

Sto se ociju tice, opet zavisi sta se radi. Desktop u sedmici moze da se nacinculira da 1920x1080 bude prihvatljivo,
ali ima programa koji ne prihvataju desktop setovanja. Moze da se spusti rezolucija, ali onda to nije to.

Sve u svemu, posto smatram da ozbiljan rad retko moze da postoji van pune rezolucije, a ova opet retko moze da se koristi na laptopu u punom smislu, ova tema je pipava kao pipavi pipavac Pipko.

milos847 ...možda ovako nešto... 02.07.2014. 06:34 #556677

broj poruka: 402

http://tinyurl.com/l6zyee8

TurboForce Dell 02.07.2014. 09:30 #556681

broj poruka: 302
Kupio isti kao sto je milos predlozio, displej odlican performanse odlicne jedino kad se potera neka jaca igra bljuje zivu vatru. Procesor ide do 90stepeni a graficka ako je mi je lepo pokazivalo 97stepeni. Isto se greje na mesto HDD malo iznad touchpad-a a mrzi me da ubacim SSD posto bi morao da radim ceo sistem na desktopu i laptopu. Kvalitetna plastika ne krcka a palmrest je od aluminijuma kao i poklopac osim ako nije dobra imitacija. Zvuk zadovoljavajuc i cist, bateriju nisam nesto testirao ali u leru pokazuje oko 6 sati sa osvetljenjem na 60% sto je sasvim dovoljno da ne smeta ocima, ako se gleda film oko tri ipo sata a igre mislim da je pisalo sat ipo mozda i manje.

Toliko ako se setim jos nesto napisacu.
dados Laptop do 1000 evra islkjucivo za posao 02.07.2014. 10:10 #556685

Definitivno sam se odlucio za rezoluciju 1920x1080 ... sve ostalo pada u vodu... za ekran cu videti.. dizajn mi nije primaran ali opet imam dodira sa PSD-om pa mozda bolje da je ekran veci.. mada mislim da ce mi i 15.6` biti dobar... laptop se iskljucivo i samo iskljucivo koristi sa posao i za nista vise.. tako da igrice i info kako radi laptop sa igricama mi ne trebaju.. bitno mi je samo da aplikacije lepo rade.. da ne koce i ne trokiraju.. za plastiku ni sam nisam siguran.. zato sam i pitao ovde da li ikakva plastika moze da zameni aluminijum.. ?
markozutic re 02.07.2014. 10:31 #556686

broj poruka: 1463
Dell ima jako loše hladjenje, taj i7 je ultalowpower, tako da ne bi smeo toliko da se greje, moj i7 u asusu ne prelazi 80 C pri battlefieldu 3, grafika je na oko 70ak stepeni

Imao sam della, doduše inspirona, i isto se grejao iznad palmresta i to nije od hard diska, jer hard diskovi ne prelaze 30 stepeni, dell ima lošu naviku da čipset stavlja ispod palmresta a oni idu i do 60stepeni, i to ti greje ručice zimi, a leti ih zera da se znoje :)

Asus ili neki lenovo.

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

milos847 ...ako hoćeš 15,6`... 02.07.2014. 14:59 #556713

http://tinyurl.com/p7prt7q
dados Laptop do 1000 evra islkjucivo za posao 02.07.2014. 15:15 #556716

e super hvala puno milose.. mada mislim da i Dell i asus su dobri.. ako se pregrejava na igricama to meni nije problem .. bitno mi je samo da lepo radi sa aplikacijama

milos847 :) 02.07.2014. 16:26 #556722

Nema na čemu, mada mislim da bi Dell trebao da bude `hladniji` jer troši SAMO 15W (ali i slabiji, ima 2 jezgra) dok je Asus jači, ima 4 jezgra i troši 47W.
dados Laptop do 1000 evra islkjucivo za posao 02.07.2014. 17:00 #556733

aha .. ok .. hvala na tom infu
zerocool55 re 02.07.2014. 20:47 #556743

broj poruka: 1131
Zar niko ne moze coveku da preporuci one sprave sto idu ispod kompa da ga hlade sa ventilatorima nego se prepucavate koji je vruciji pa valjda je bitno da dobije dobre penformanse a ako se greje dosta onda lepo uzme to i zavrsi pricu :)

MaliAbner Re: re 02.07.2014. 22:14 #556754

broj poruka: 7769
@zerocool55
Te sprave ispod laptopa su kerin Qrac...
Imam dve CM U2 za dva laptopa i one ne mogu nista da urade zato sto su oba laptopa sa donje strane od plastike a ona je jelte izolator za struju i toplotu sto ce reci da ne moze da se resi hladjenje...
Ko god prica da je to ucinkovito sere... svaki laptop je dobar po pitanju hladjenja jedno godinu dana a onda mora da se rastavi i ocisti i tako ponovo za sledecih godinu dana...
Ponavljam samo dobar protok vazduha kroz kuciste laptopa je resenje za hladjenje...

@dados
1. Tesko da ce baterija na bilo kom sem na onima koji su pravljeni da rade sporo i dugo trajati duze od dva sata, 3G ne zavisi od laptopa nego od usb stika koji dobijes od lelenora...
2. Sve sto ima integrisanu bateriju izbegavati... pa cak i one svrce sa Atom procesorima imaju izmenjivu bateriju...
3. Ovo sto trazis sa sobom povlaci visu cenu, pogledaj koliko kosta pravi alumijum po ceni `Jabukovace`, Samsung ima nesto sto bi ti odgovaralo... eventualno neki ultrabook Acer Timeline... ovaj poslednji je skoro sav od aluminijuma...
4. Svakako vredi dokupiti memoriju, kao sto vredi ubaciti SSD... a originalni HDD ostaviti kao skladiste...
5. i5 je sporiji od i7 iako su oba quad, samo sto i7 ima HT...
6. Na jednom laptopu ima neintegrisanu ATI (ne AMD) a na drugom nVidia i to je uvek bolje resenje u odnosu na integruse... ali to povlaci vecu potrosnju...
7. Samo Full HD i nista drugo... ovo izgleda dobro i na 15.6` samo sto treba malo navikavanja zbog preciznosti prilikom selektovanja i sl... pre par meseci sam zavrsio projekat koji sam u potpunosti odradio na IdeaPAD Y500 15.6` Full HD....

Elem moj predlog je svakako da potrazis neki poput ovih:
ACER Aspire V3-772G koji se moze naci kod nas bez OS-a za ispod 900E
Samsung Series 7 Chronos koji izgleda porocno ali ga nema kod nas... oko 1400 us$
HP Envy 17... m7-j078ca... oko 1000E
Dell koji su predlozile kolege...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Zar niko ne moze coveku da preporuci one sprave sto idu ispod kompa da ga hlade sa ventilatorima nego se prepucavate koji je vruciji pa valjda je bitno da dobije dobre penformanse a ako se greje dosta onda lepo uzme to i zavrsi pricu :)
::
Sljubura Re 02.07.2014. 23:12 #556757

broj poruka: 123
Potrazi Dell 7737, aluminium body, U CPU ( dakle baterija traje ), FullHD
Ako radis frontend, ( dakle sublime/webstorm ) + photoshop, i7 sa U prefixom moze lepo da posluzi.
Ako radis u VS 2013 Pro/Ult, tu vec moze da se pomuci, ali prilikom kompajliranja.

Ja sam gledao taj laptop, i mislim da pruza solidno za taj novac.
Mozda to je ok opcija i jedan od gamerskih koji su vec predlozili, ali oni su veoma teski.

Ali na kraju, ako ne radis na MS platformi, ustekaj lepo i uzmi MB Pro. Za programiranje je keva.

TurboForce Da dodam 03.07.2014. 10:11 #556764

Ja sam moj Dell 5737 uzeo preko kupujem prodajem sajta kao nov u kutiji sa garancijom uvoznika 3 godine za 600eura. Kad smo se nasli trebao sam da kupim laptop sa 8gb memorije i HD ekranom, ali je ispalo da ima 16gb memorije, slucajno sam butao po linuksu u provalim da je displej FUL HD a ne HD kao sto mi ovaj prodaje i naravno precutim da ne bi dizao cenu posto me casti kao 8gb memorije jer nije znao da je model sa 16gb. Vec tu mi nesto bilo sumljivo ali pakovanje je u fulu i na kutiji je deklaracija uvoznika sa datumom uvoza. Uglavnom kad sam reko da ga uzimam decko vadi garantni list uvonika sa veoma sumljivim pecatom a umesto fiskalnog racuna daje mi racun iz bloka bez pecata. Tad sam ukapirao da je neka mucka ali kad bolje razmislim za te pare sam imao polovan laptop bez garancije i sa manje memorije. I naravno umem laptop nisam se pokajao, proverom na dell sajtu pise da je laptop u garanciji jos 3 godine i valjda ima godinu dana svetske garancije ako sam dobro razumeo.

Tako da je ako potrazis na KP i dalje prodaje isti model samo sto je digo cenu na 690eura ali i dalje ne zna da je FUL HD displej. Dal me je zajebo za garanciju vreme ce pokazati al se nadam da uvoznik i bez fiskalnog racuna mora da popravi svoj uredjaj.

Toliko cisto da znate ako se odlucite da kupujete od istog lika da obratite paznju.
MaliAbner Re: Da dodam 03.07.2014. 10:36 #556767

broj poruka: 7769
Ma da on je vrana a ti nisi veverica...
Nista on nije znao... a ti si ga skroz provalio...

Zna on sta je prodavao kao sto si i ti shvatio sta si kupio...

Na svakoj kutiji pise sta je upakovano u laptop...

Cena je skocila zbog kursne razlike i to je to...

Citat:
`Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu
i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...`

Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!

:: Ja sam moj Dell 5737 uzeo preko kupujem prodajem sajta kao nov u kutiji sa garancijom uvoznika 3 godine za 600eura. Kad smo se nasli trebao sam da kupim laptop sa 8gb memorije i HD ekranom, ali je ispalo da ima 16gb memorije, slucajno sam butao po linuksu u provalim da je displej FUL HD a ne HD kao sto mi ovaj prodaje i naravno precutim da ne bi dizao cenu posto me casti kao 8gb memorije jer nije znao da je model sa 16gb. Vec tu mi nesto bilo sumljivo ali pakovanje je u fulu i na kutiji je deklaracija uvoznika sa datumom uvoza. Uglavnom kad sam reko da ga uzimam decko vadi garantni list uvonika sa veoma sumljivim pecatom a umesto fiskalnog racuna daje mi racun iz bloka bez pecata. Tad sam ukapirao da je neka mucka ali kad bolje razmislim za te pare sam imao polovan laptop bez garancije i sa manje memorije. I naravno umem laptop nisam se pokajao, proverom na dell sajtu pise da je laptop u garanciji jos 3 godine i valjda ima godinu dana svetske garancije ako sam dobro razumeo
:: Tako da je ako potrazis na KP i dalje prodaje isti model samo sto je digo cenu na 690eura ali i dalje ne zna da je FUL HD displej. Dal me je zajebo za garanciju vreme ce pokazati al se nadam da uvoznik i bez fiskalnog racuna mora da popravi svoj uredjaj
:: Toliko cisto da znate ako se odlucite da kupujete od istog lika da obratite paznju
TurboForce heheh 03.07.2014. 14:27 #556786

Na deklaraciji pise za memoriju ali za displej ne pise.

dados Re: Re 09.07.2014. 14:15 #557119

@TurboForce ..jel mozes nekako da mi posaljes link od tog lika na KP

@MaliAbner nisi napomenuo Asusa nigde.. na primer ovaj kontam da je ok http://tinyurl.com/p7prt7q
markozutic re 09.07.2014. 16:52 #557135

broj poruka: 1463
Ni jedan servis ti neće priznati garanciju bez fiskalnog, to stoji i u garanciji. Ali proveri sa servisom .)

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

dados Laptop do 1000 evra islkjucivo za posao 09.07.2014. 17:26 #557139

E da ne zaboravim samo da spomenem.. više mi se svidja da ekran ne reflektuje svetlost.. ugao gledanja mi nije nesto posebno bitan.. i da se sto bolje vidi i napolju...
codeus ... 09.07.2014. 17:42 #557142

broj poruka: 4054

tvoje pare tvoj izbor,
dali si video nekad full hd ekran 15.6 ? kao kodiramo , ima da poludis koliko je sitno !

ekran ne manji od 17`` , optimalna rezolucija za programiranje je 1680x1050 , veca rezolucija i vec zakrvavis kao dlakovuk.

min i5 , optimum i7

aluminium bodi - nikakva plastika

grafika pozeljno ATI, nvidia je falicna jos uvek, i nije presudna jer nisi igraholik

tacpad OGROMAN kao na apleu !

bezicni mis i keyb veoma pozeljni i neophodni

SSD iskljucivo

baterja neznam koji ce ti , to nije lap za setanje zbog kilaze, a i veliki ekrani gutaju wate. eventualno da dokupis baterju pa da imas 2 kom, izvuces 6-8h tako.
mada ako tripujes kodirati u prirodi ili kaficu - nece to ici tako. ja u parku nisam nikad uspeo napisati vise od 50 linija koda uglavnom zbog maloletnica.

dados Laptop do 1000 evra islkjucivo za posao 09.07.2014. 20:00 #557151

hvala codeus.. stvar sto se tice prirode je u tome sto dosta vremena preko leta provodim na jednom brodicu.. zavucen je dosta :) nema nigde maloletnica niti slicno.. samo zena, dete i ja :)i zbog toga mi treba baterija.. ali mislim da bi i7 4500U radio posao... taman da izvucem negde oko 4 - 5 sati.. i super...
TurboForce @dados 10.07.2014. 03:45 #557176

Kolko vidim vise ga nema na KP, ako je tacno to sto kaze markozutic za garanciju da ne vazi bez fiskalnog onda se preracunaj dal se isplati kupovati takav laptop.

Ja se samo nadam da mi nece biti potreban servis, ako hoces poslacu ti broj mob od ovog sto sam kupio.

dados Re: ... 10.07.2014. 11:43 #557184

citam bas da ATI grafika ima problema sa radom sa intelovim procesorima.. jer bi to predstavljalo problem? .. posto vidim da je to bas cesto i na dosta modela.. ali na primer vidim da svaki HP probook koristi ATI grafiku sa intelovim procesorima.. i jos nesto .. na primer procesor i7 4500U klokovan na 1.8 .. ali ima Turbo Boost na 2.8 .. jel to znaci da prilikom opterecenja ce on sam da se pojaca...?

:: tvoje pare tvoj izbor
:: dali si video nekad full hd ekran 15.6 ? kao kodiramo , ima da poludis koliko je sitno
:: ekran ne manji od 17`` , optimalna rezolucija za programiranje je 1680x1050 , veca rezolucija i vec zakrvavis kao dlakovuk
:: min i5 , optimum i
:: aluminium bodi - nikakva plastik
:: grafika pozeljno ATI, nvidia je falicna jos uvek, i nije presudna jer nisi igraholi
:: tacpad OGROMAN kao na apleu
:: bezicni mis i keyb veoma pozeljni i neophodn
:: SSD iskljuciv
:: baterja neznam koji ce ti , to nije lap za setanje zbog kilaze, a i veliki ekrani gutaju wate. eventualno da dokupis baterju pa da imas 2 kom, izvuces 6-8h tako
:: mada ako tripujes kodirati u prirodi ili kaficu - nece to ici tako. ja u parku nisam nikad uspeo napisati vise od 50 linija koda uglavnom zbog maloletnica
TurboForce @dados 11.07.2014. 01:54 #557233

Nisam primetio nikakve probleme sa grafikom a sto se tice procesora radi na 1.8mhz ali ide i nize na 0.7mhz u leru tada ventilator bukvalno ne radi i laptop se ne greje, naravno cim se pusti nesto zahtevnije sam podize klok onoliko koliko je potrebno sve sa ciljem da se ustedi baterija.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs