Intel is developing a “kill switch” for laptops that would enable the remote monitoring and disabling of devices, a disturbing prospect given the firm’s link with the National Security Agency.
“The chip giant is working on something call the Wireless Credential Exchange (WCE) with a number of partners. Its chips would communicate with Impinj’s Monza RFID chips to allow remote monitoring of devices via Burnside Digital’s IPTrak software,” writes ZD Net’s Sean Portnoy. “The result would be that these devices could be controlled to activate only when they reach their approved destination or within a specified location. If they don’t reach their destination or leave the approved area, they could be disabled.”
The technology is being marketed as a way of deterring theft but is likely to cause consternation amongst privacy advocates.
As we reported back in September, a more rudimentary version of the “kill switch” was actually added to Intel processors back in 2011 with the launch of the firm’s Anti Theft 3.0 platform. This technology also enabled Intel to snoop on computer activity via a 3G radio chip which can bypass hard drive encryption.
“These include out-of-band communications (communications that exist outside of the scope of anything the machine might be doing through an OS or hypervisor), monitoring and altering of incoming and outgoing network traffic, reports TG Daily. “In short, it operates covertly and snoops and potentially manipulates data.”
In a post-Snowden era, the idea of companies having remote access to a user’s PC represents a potential Pandora’s Box of privacy violation.
It is widely acknowledged by experts that the NSA already “has hardware level backdoors built into Intel and AMD processors.” Earlier this year during a Reddit online chat session, Intel CEO Brian Krzanich refused to answer a question about whether the NSA had backdoor access.
In December last year, developers of the FreeBSD operating system said that they could no longer trust Intel and Via’s chip-based cryptographic security, warning that there was a distinct possibility that the NSA had backdoor access.
The idea of companies having access to a “kill switch” with no opt out process takes power away from the individual and leaves the door ajar for governments to exploit such technology to target dissent, just as Turkey recently shut down Twitter in an attempt to cover-up a political scandal.
As we reported last week, all new Android and Windows phones will also include a “kill switch” in the name of protecting against theft.
Both Google and Apple have filed patents focused around the remote disabling of devices if photos are taken in law enforcement sensitive areas or at concerts, creating technological “dead zones” that could be used to disrupt political protests or derail unwanted news coverage.`
`Those who want respect - give respect.` - Anthony J. Soprano
`mala fukara po polju skace, a ja brzo navukoh gace`
24.06.2014. 21:54
status: user broj poruka: 2052
Pazi najbolja kombinacija koju covek sebi moze da priusti/priredi je da upari Intel i Apple. Prosto se ne zna koji su spremniji da ti pre podmetnu nogu. Uvek treba verovati pomenutim proizvodjacima i u njihove cestito-casne namere. Nikada ih ne treba kritikovati i sta god da ti kazu treba jednostrano prihvatati i slepo bez pogovora koristiti. Ti se u stvari i po najmanje pitas. Ti si tu samo da kupujes i kupujes i kupujes, djubre koje ti se servira i da se tesis na koliko GHz radi, kako pegla u gricama, dal se more overklokirati i ako nije tajna koji rezultat ti izbacuje :)…
Nemojte me pogresno razumeti strasno „volem“ gore pomenute gigante i jedva cekam da izbace nove proizvode, kako bih mogao lipo uzeti kredit i crnciti, crnciti i crnciti, otplacivajuci ga, dok mi isti uvaljuju trojance svakodnevno.
Ima li izlaza iz hegemonije koja se namece, naravno da ima. PRESTANITE DA IM KUPUJETE PROIZVODE !!! I krila ce im biti trajno skresana, a dokle god su ljudi saglasni i indiferentni, zasluzuju nista vise do onoga sto im sleduje = 1984 iliti
Re: `mala fukara po polju skace, a ja brzo navukoh gace`
24.06.2014. 22:51
status: user broj poruka: 18996
Realno.. who gives a f**k, dokle god ti u potpunosti zadovoljava i ispunjava svaku potrebu. Kada se umesa politika, da li zaista postoji neko posten.. da li se primenjuju kao primar moralna nacela.. naravno, ako ce to doneti pare.. to znamo i ne zanima nas, sve dok postoji ovo drugo. Kad pogledas, moglo je biti mnogo gore, recimo da se placa porez na godisnjem nivou
Iskreno, problem je drugi pasus, koji je glavni psihicki savetnik i sugestor, upravo to treba izbegavati. Kupis nesto i posle mesec dana obrces stranice interneta, ne bi li pronasao jos nesto novije i mocnije, apsolutno ces drugacije razmisljati kada shvatis da ti zapravo treba samo ono sto ce ti ispuniti potrebu, a sledeca stvar kupljena posle 6 meseci ce samo biti za nijansu luksuznija, atraktivnija, zavijena u lepsi papir spremna da zameni prethodnika.
Treci pasus objasnjava i potvrdjuje moj drugi
:: Pazi najbolja kombinacija koju covek sebi moze da priusti/priredi je da upari Intel i Apple. Prosto se ne zna koji su spremniji da ti pre podmetnu nogu. Uvek treba verovati pomenutim proizvodjacima i u njihove cestito-casne namere. Nikada ih ne treba kritikovati i sta god da ti kazu treba jednostrano prihvatati i slepo bez pogovora koristiti. Ti se u stvari i po najmanje pitas. Ti si tu samo da kupujes i kupujes i kupujes, djubre koje ti se servira i da se tesis na koliko GHz radi, kako pegla u gricama, dal se more overklokirati i ako nije tajna koji rezultat ti izbacuje :) :: :: Nemojte me pogresno razumeti strasno „volem“ gore pomenute gigante i jedva cekam da izbace nove proizvode, kako bih mogao lipo uzeti kredit i crnciti, crnciti i crnciti, otplacivajuci ga, dok mi isti uvaljuju trojance svakodnevno :: :: Ima li izlaza iz hegemonije koja se namece, naravno da ima. PRESTANITE DA IM KUPUJETE PROIZVODE !!! I krila ce im biti trajno skresana, a dokle god su ljudi saglasni i indiferentni, zasluzuju nista vise do onoga sto im sleduje = 1984 ilit :: :: http://bit.ly/1qHnLv :: :: Ajd u zdravlje, and go back to sleeeeeep...
Molim poštovanog borca protiv vanzemaljsko-reptilske zavere Miciku da nam napiše spisak IT giganata čije proizvode je bezbedno kupovati, kao i da preporuči proizvođača čiju alu foliju koristi za pravljenje kape koja ga tako uspešno štiti od kontrole misli, HAARP zračenja i Novog svetskog poretka.
Sta je danas bezbedno kupovati? Je najobicnije trik pitanje, i sam bih voleo da znam odgovor. Ne znam, ali jedno znam, ako se neko pokaze i dokaze da je izdao moje poverenje ili mi se ne svidja pravac kome tezi, necu ga pratiti. Jednostavno cu preci na njegovog konkurenta ili traziti nesto trece.
2 izlaza su jedino moguca iz sve prisutnije utopije:
1. Prihvati stvari kakve jesu i ne razmisljaj nista, ne istici se i prati pravilo zlatne sredine. Sto ce pre ili kasnije da ti se obije o glavu, jer ljudi koji te vode nisu skloni deljenju, vec su monopolno-introvertno orijentisani. I posle mene ja prica.
2. Naci izlaz, primenom brainstorming i njemu slicnih metoda sa akcentom na ljudsku inteligenciju, a ne vestacku. Ko kaze da je nemoguce napraviti lokalne ekvivalente procesora, mobilne telefone i bilo koje druge vrste tehnickih naprava bez kojih je zivot danas nezamisliv. Bice uspona i padova, ali ces na kraju znati sta mozes da ocekujes od onog sto si sam stvorio.
Problem je u tome sto su ljudi navikli da sisaju i da im se stvari daju zdravo na gotovo. Tamo neki Kinezi to sklapaju, sta i kako, ne zanima me, dokle god postoji konstantan priliv novih uredjaja – I am happy.
Sta ce biti kad se slavina zavrne, a generacije i generacije su skolovane da budu puki korisnici, a ne i kreatori istih. Onda ce stvarna ljudska priroda doci do izrazaja. I nemojte misliti da je to neka daleka buducnost, naprotiv, veoma je bliska, cak sto vise godina 2020 se navodi kao prekretnica novog Srednjeg veka ili renesanse. Na nama je da odlucimo, a time sto si prosti posmatrac i cekas da ti drugi rese probleme koje sam stvaras, neces nista postici. Zato se ukljuci i aktiviraj ili postepeno odumiri sa ostatkom sveta (Kud sva braca tud i moj…)…
Nije `trik pitanje`, nego vrlo konkretno pitanje na koje nemaš odgovor, što tvoje naklapanje čini besmislenim.
Gle čuda: američke firme sarađuju sa američkom vladom, internet kakav danas imamo se razvio iz projekta američkog ministarstva odbrane, a tvoje `alternative` se svode na prosipanje šuplljih fraza po forumima i čekanje da Ei Niš postane konkurent Intelu. xD
Mislim da ti je promakao ceo koncept „brainstorminga“. Ja krenem, ti se nastavis i uleti neko treci i nadoveze. Tako se dolazi do resenja. A ne eve ti pa se sladi…
Ei Nis protiv Intela, mislim stvarno. Sad jos treba da se krene o prici kauboji protiv indijanaca. Ali dobro bar smo utvrdili koju idelogiju zastupas – prikloni se sistemu i sisaj, dok mozes. Kod mene dobijas jedino, ako nesto das za uzvrat, a kako je tebi draze da cackas nego da necemu doprineses iskuliracu te dok se retorika ne promeni…
Opet grešiš. Nije ti prijatelj onaj ko te podržava u tom smešnom samozaluđivanju kojim si sebe ubedio da si nekakav avangardni `cool` holivudski fajter koji je raskrinkao zli matrix, već onaj ko ti pomaže da se suočiš sa realnošću i staneš na sopstvene noge, koliko god tebi to grubo ili bolno izgledalo.
To nije `ideologija`, već realno sagledavanje sopstvenih mogućnosti. Koliko god u početku bilo teško, moraćeš vremenom da se pomiriš sa činjenicom da na PC Berzi nećeš doći do rešenja za svetske probleme, da lične neuspehe nećeš kompenzovati tako što ćeš peniti na `svetsku nepravdu`, i da `brainstorming` ima smisla samo tamo gde postoji pokriće u vidu ekonomske i vojne sile.
Maxxio sine, izvodis dosta ad hoc zakljucaka, petpostavljam da pecas, samo ne znam sta, ali ako ce ti biti lakse 100% si u pravu, srpskom narodu ionako nema pomoci, bice nas za pod jednu krusku, steta sto necu biti u blizini da to i dozivim...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.