drugar uzeo neku tošibu, sad lažem, al možda je nešto sa nekom oznakom `55`, možda A55... nije ni bitno.. i sad treba da se instalira sistem, al kad se u biosu promeni boot device, jednostavno ne povlači ni sa jednog uređaja.. ja sad kao nešto guglam, al slabo mi ide.. neka ideja šta bi moglo biti? p.s. probano je sa apdejtom biosa, ništa
Safety boot se zove. To iskljuci. Bila jedna tema o tome skoro. Inace da probaj da vidis prvo da li ce da butuje W8.
Ja ne vidim gde je pajsgudgud shvatio da je stavi laptop koji bi trebao da prima sve, pogotovu sve osim W8. Vise predpostavljam da je kupio novu tosibu.
što fizički laptop nije kod mene, al zvao me da me pita.. kupio juče laptop, lupio sam oznaku, al skoro sam siguran da je 55 oznaka... sa fleša i pokušava da instalira.. sutra bi trebao da svrati da donese, šta znam, sad pokušavam da nakupim što više informacija, pa sutra sve da probam
Elem sta je najverovatnije prica. Svi proizvodjaci laptopova iz `random` razloga dizajniraju laptopove da teraju samo W8. Zbog toga oni u biosu zakljucaju u nekoj opciji bilo koji drugi OS, tj blokiraju bilo koje bootovanje koje nije W8. Takodje ni hirens a ni linuksi nece da se bootuju.
Najlaksi nacin za proveru da li je to u pitanju jeste da odes na sajt proizvodjaca i bacis pogled na listu drajvera da li ima neke koji nisu za W8, tj da li ima za W7, Vistu. Ako nema onda to je to, laptop je za W8 dizajniran i kraj. Uslovno kraj.
U temi koju sam pominjao je lepo objasnjeno sta treba iskljuciti da bi se bootovanje drugih sistema omogucilo. Cenim da je tacan odgovor da treba iskljuciti Safty boot.
Kolega bakćao sa se i ja sa toshibom i to sa baš tim 55, u nekoj temi sam postavio i pitanje, i negde sam našao na netu da su te toshibe sa tim intelovim procom zakljucane samo za WIN8 tj imaju instrukcije samo za njega... opet napominjemd a sam negde na stranom forumu to pročitao, tako da sam odustao na kraju od Win7 i stavio win8-cu.
Da je vrv samo za w8, ali kaze da je pokusao i sa 7 i 8, nije htelo... jedino da mu pomenem za gasenje uefi-ja... I AM the God of war.. Nothing defies me!!
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.