Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Asus MemoPad HD7 ME173X
STRANA 1 OD 1
alrad Asus MemoPad HD7 ME173X 24.05.2014. 21:18 T57763

status: user
broj poruka: 4829

Imam neke nedoumice u vezi ovog tableta.

Nasao sam barem tri podmodela - 1A062A, 1B019A, i 1G023A.

Razlika bi trebalo da je u memoriji, ali i za 1B i 1G pise da imaju po 16GB.
U cemu je tacna razlika, i da li je bas obavezan model sa 16GB ili moze da posluzi i onaj sa 8GB?

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ dodas jos 150€ i kupis ipad 24.05.2014. 21:54 #553801

broj poruka: 3008
Salim se, ali 16g model po specifikacijama ima kameru duplo vise rezolucije, ako ti je stalo do toga.

Elem 8 gb moze biti malo ako planiras da instaliras velike igre jer ce da sam sistem pojede dosta te memorije a 4.2 koliko znam ne podrzava instalaciju igara i aplikacija na karticu bez root-a.

Sve u svemu mislim da ces biti zadovoljan tabletom ili osoba kojoj kupujes.

Ako ti ovo ne smeta a 8gb model je osetno jeftiniji - go for it.

Neka me neko ispravi ako gresim.
vladapsd Re: 24.05.2014. 21:56 #553802

broj poruka: 1009
Imam model sa 16gb i po defaultu je slobodno oko 11,85GB, tako da samo mogu da nagadjam koliko je ostavljeno slobodno modelu sa 8GB...
Inace razlika je jos u kameri, skuplji model ima 5MP zadnju i 1,2MP prednju, a jeftiniji 2 i 0,3...sve ostalo je isto...

I5 4670+CM 212Evo/Asus H87-pro/Asus GTX760 DirectCU II/4x2GB Kingston HyperX 1600MHz/120GB Kingston V300 + WD black 750GB + 1.5Tb ext/OCZ 600W ModXtream PRO/Chieftec LCX-03/Dell U2311H/Altec Lansing 4100/Xonar D1

JovanZ ne stigoh da editujem 24.05.2014. 21:57 #553803

Moguce da oznake podmodela zavise od trzista za koja su namenjeni.
alrad 24.05.2014. 22:03 #553805

Cek, ako sam dobro shvatio, apk moze da se instalira na internu memoriju regularno, a na karticu ne moze dok se ne moduje? Koliko kosta mod/root?

JovanZ re 24.05.2014. 22:33 #553807

Ne kosta nista, to je obicno procedura od 10ak minuta koju sam odradis. Izguglas Asus MemoPad HD7 ME173X root, pratis korake i to je to. Ja moj tablet nisam rutovao, nemam potrebe za tim trenutno, ali par telefona jesam i stvarno nije nikakva mudrost, jos manje nesto za sta bi trebalo da nekome das pare. Ne znam kako stoje stvari sa instalacijom apk na sd za androide koji nisu 4.2. Mislim da se u 4.4 to promenilo, ali 4.4 dolazi sa nekim novim bubicama.
alrad 25.05.2014. 00:02 #553810

Znaci, 4.4 nije neophodno da se stavlja, dovoljan je 4.2?

I nesto sto me veoma zanima:
Kakav je za malo ozbiljnije citanje? Jeste da je IPS, ali daleko je to od retine, a jos dalje od e-inka.
Da li ti smara vid kao tv/monitor, ili manje?

Isto pitanje i za vladupsd.

p.s.
Ako rutujem, ode garancija?

JovanZ re 25.05.2014. 01:30 #553814

Nije neophodno naravno, ali 4.4 jede manje rama, trebalo bi da radi stabilnije i fluidnije, rekoh da nisam siguran, ali mislim da je vracena podrska za prebacivanje aplikacija na sd i bez root-a, postoji i sdfix koji aplikacijama ponovo dozvoljava da pisu po kartici (ali za ovo treba root). Ponavljam, nisam 100% siguran za instalaciju na SD

U principu da, ode garancija, ali uvek mozes da uradis unroot, u principu znam decka kome je telefon zavrsio na servisu jer je menjao display density na rutovanom telefon i sredili su mu bez problema - tako da zavisi i od servisera. Ali da garancija ide baj baj.

e-ink je najzdravije resenje za oci, ali kod nas su malo preterali sa cenama, a kada sam poslednji put gledao izbor je bio mrsav. Koristio sam neki od 5 inca ako se ne varam, nesto kratko, i stvarno je lepo citati, ali opet mana mi je bila sto je potrebno svetlo. (znam da znas ovo, samo mislim naglas).

Takodje imam ipod sa retina displejom i neko vreme sam koristio ipad sa obicnim (ali jednostavno ne volim i tunes i ios pa sam batalio tu rabotu, nisam fanboj ni jedne strane jednostavno mi ne odgovaraju neke stvari na apple uredjajima).

Sada koristim tab od 8 inca sa 1024x768 rezolucijom i koristim ga najvise za citanje i nemam nikakvih zamerki. IPS ekran je ok sa uglovima gledanja i bojama, slova izgledaju lepo, oci mi se ne zamaraju, nemam glavobolje, nemam nikakvih problema te vrste i ono sto mi najvise odgovara je kada zavrsim sa citanjem pre spavanja samo ugasim tablet i ne moram da se dizem da gasim svetlo.

Hocu reci, nema ostrinu retine, ali slova nisu ni mutna ni muljava a i moon reader (kao i android) ima umeksavanje fontova tako da se niza rezolucija ni ne primeti toliko. Pre nego sto me neko napadne sto diram retina displej - ne govorim da su ista klasa ali ono - retina displej nije neophodan za citanje i mislim da nece da ti smetati niza rezolucija. I da, ukoliko ne zelis da podesis slova da budu ultra sitna retina ti nece previse nedostajati.

Inace za citanje koristim moon reader, program koji stvarno odlicno odradjuje posao, i ima gomilu podesavanja tako da ga mozes podesiti bas kako ti odgovara. Ako zelis da vidis kako radi na malo vecem ekranu uvek mozes da skines bluestacks i da ga isprobas u windowed modu.

Takodje mislim da ces moci da se sit nacitas, nasurfujes i odigras nesto i da uopste ne brines o bateriji sa tim MemoPad-om

ps. ne hvalim se uredjajima koje imam/koje sam koristio nego samo hocu da kazem da se oslanjam na subjektivno iskustvo koje sam stekao pri koriscenju tih uradjaja a ne na tekstove koje sam citao o njima na netu. :)

vladapsd Re: 25.05.2014. 02:30 #553816

broj poruka: 1009
Za citanje je sasvim ok, oci se ne zamaraju, koristim my library lite koji je dosao uz uredjaj, naravno povecam malo slova...takodje dosta citam i stripove i jedino mi za to ne dogovara 7`, ipak treba nesto malo vece...
Imam ga negde od septembra i cini mi se da je baterija malcice popustila...Do sada nisam imao potrebu da rootujem, ima opcija za prebacivanje na karticu, gde deo instalirane aplikacije prebaci, tako da se kod vecih igara dosta prostora oslobodi prebacivanjem.

I5 4670+CM 212Evo/Asus H87-pro/Asus GTX760 DirectCU II/4x2GB Kingston HyperX 1600MHz/120GB Kingston V300 + WD black 750GB + 1.5Tb ext/OCZ 600W ModXtream PRO/Chieftec LCX-03/Dell U2311H/Altec Lansing 4100/Xonar D1

alrad 25.05.2014. 13:23 #553843

Hvala za iscrpne i korisne informacije.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs