Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Sta uzeti...
STRANA 1 OD 1
djape7777 Sta uzeti... 13.05.2014. 22:52 T57664

status: user
broj poruka: 925

Prestigio MultiPad 4 Quantum 7,85` PMP5785C_QUAD i jos 3 crvene ili
ASUS MeMO Pad HD 7 za 1din?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
JovanZ re 13.05.2014. 23:41 #552677

broj poruka: 3008
kako jos tri crvene? Daju negde pare kada pazaris nesto? :)

Elem, zavisi za sta ces da koristis tablet. Recimo Prestigio ima odnos stranica 4:3 i on je bolji izbor za surf i citanje knjiga. I ima nesto jaci procesor, sto ce ti u principu znaciti u igrama. Koliko sam imao prilike da citam, vlasnici istog su mahom zadovoljni njime. A meni je 8 inca idealna velicina, kao i odnos stranica 4:3 (iz tog razloga sam i sebi pazario tablet istih dimenzija)

Asus ima nesto visu rezoluciju i wide screen koji dobro dodje ako ces da na njemu gledas filmove i serije. Takodje, android vise voli wide rezolucije, tako da postoje price da se neke aplikacije i igre ne prikazuju lepo na 4:3 ekranima, ali ja jos ni na jednu nisam naleteo, cisto da imas to negde u vidu.

Baterije na oba uredjaja su dobre i neces morati da stalno kacis punjac. Da ja kupujem i biram izmedju ta dva modela, mislim da bih pazario prestigio. I da, ako mozes, probaj kako reaguje ekran na dodir.

Ali opet, zavisi od tebe za sta ces da koristis tablet - ako planiras da gledas filmove i serije na prestigo tabletu, propremi se za solidne crne trake gore i dole :)

Nadam se da sam makar malo pomogao.
djape7777 Re: ... 13.05.2014. 23:57 #552679

Ma bezim iz Ori*na u lelekom pa kada ima nesto pride da vidim sta je bolja opcija, vise ce biti za gledanje serija a i navigaciju sa tim sto bi za presigio koristio BT GPS resiver. trenutno imam Compaq-ov CT1100 10,4 ` Pentium M @1GHz 1Gbddr333 80Gb ali je tac samo upotrebljiv uz olovku pa me zanima da li se isplati zamena ?
JovanZ re 14.05.2014. 00:45 #552685

broj poruka: 3008
nisam experimentisao sa bluetooth gps-om pa ne znam kako radi na androidu, ali po mom misljenju zamena se isplati, dobices solidnu `masinu` za multimediju i igre, a ako dodas tastaturu, mozes i da ga koristis za office i slicne stvari. A tu su i emulatori i slicne stvari, android je sazreo dosta i stvarno sa njim mozes da radis svasta. U svakom je lepa stvar za imati.

Hocu reci, po meni, vise smisla ima investirati u dobar tablet i neki telefon koji ce se korititi za pozive poruke i mp3 nego dati brdo para za neki flagship.

Inace onaj ct1100 i tablet ne mogu da se porede bas pravedno, jedno je win drugo android, ali mislim da ces da se odsevis kada uzmes tablet u ruke.
djape7777 Re: 14.05.2014. 01:06 #552688

probao sam na nekom viewsonic 10e taj bt gps radi ok. inace ovaj compaq stvarno ok jedino sto je matrica osetljiva samo za olovku, i nije bas za upotrebu iz ruke glomazan i tezak + olovka.inace fabricka baterija drzi 1,5h i ima smart punjac sa opcijom 15v da radi na adapteru bez punjenja baterije i 18v da pri radu na adapteru puni bateriju.ulaz mu je 240-110AC i 12DC.tako da se bas lomim sta posle ostaviti ko zna mozda 1 zavrsi u kolakao gps a drugi za filmove :)))
offline71 re 14.05.2014. 18:41 #552777

broj poruka: 462
Za asus sam reči hvale imam,uzeo ga uz net 10 6000 na 12 rata.Extra sam zadovoljan,ali obrati pažnju da ne podržava po difoltu otg,mora napajanje da se dovede.GPS Extra radi sa igo-om.

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs