Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
del inspiron m5030 problem sa paljenjem
STRANA 1 OD 1
strela011 del inspiron m5030 problem sa paljenjem 12.05.2014. 19:00 T57651

status: user
broj poruka: 84

Imam problem sa gore navedenim laptopom, kada ga startujem posle 15-20 sekundi pocne da pisti 7 puta u istim vremenskim razmacima...memoriju sam proverio kod burazera i ona radi.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DMCivan ... 12.05.2014. 19:10 #552578

broj poruka: 215
Procesljaj malo temu sa linka ali koliko sam video, izgleda da je u pitanju CPU ili maticna.

http://goo.gl/QhR34G

Intel i5 4670k / Gigabyte Z87x-D3H, Patriot Viper 3 8GB @1600MHz / THERMALTAKE SPS-530M / Zalman Z9 Plus / Samsung SSD 120GB EVO + WD 2.5` Blue 640GB / Samsung BluRay SE-506 / A4Tech V5

MilosNBG ... 12.05.2014. 20:39 #552593

broj poruka: 1586
Vrlo verovatno ploca. Moj je na reklamaciji, otisla ploca. Naravno Dell M5010

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

VMARC Crkla ti je ploca - standardni kvar 12.05.2014. 21:17 #552595

broj poruka: 9420
Ako ti je pod garancijom, nosi na reklamaciju. Ako nije, javi mi se, da probam da ti zavrsim drugu plocu, po normalnoj ceni.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

strela011 Re: Crkla ti je ploca - standardni kvar 12.05.2014. 21:26 #552596

:: Ako ti je pod garancijom, nosi na reklamaciju. Ako nije, javi mi se, da probam da ti zavrsim drugu plocu, po normalnoj ceni.
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 400
::
Evo upravo sam pokusao sa skidanjem baterije i pritiskom tastera on 15 sec...sad se desava da cim ubodem punjac u laptop on se sam pali i ne mogu ga ugasiti na taster...skinuo sam mu tastaturu i gornji panel...aliminijumska plocica kulera koja se srafi na procesor je neverovatno vruca tako da sumnjam da je procesor crkao...nebih ga sklapao vec ako imas delova i zivaca da se samnom smaras dosao bih do tebe da prvo probamo drugi procesor ukoliko je do njega...pa cemo videti sta dalje ako ne upali.
VMARC Re: Re: Crkla ti je ploca - standardni kvar 12.05.2014. 21:45 #552597

Nemam delove za njega, ali mogu da ti zavrsim plocu. I crkla ti je ploca,dzabe se smaras, vec sam dve zamenio.
Dobijes plocu, zamenis, ako sve radi - platis i to je to. Ako ti odgovara, javi mi na mail.
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: :: Ako ti je pod garancijom, nosi na reklamaciju. Ako nije, javi mi se, da probam da ti zavrsim drugu plocu, po normalnoj ceni.
:: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: :: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: :: with Retina displa
:: :: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: :: Turbo Boost up to 3.1GH
:: :: 8GB 1600MHz memor
:: :: 128GB flash storag
:: :: Intel HD Graphics 400
:: ::
:: Evo upravo sam pokusao sa skidanjem baterije i pritiskom tastera on 15 sec...sad se desava da cim ubodem punjac u laptop on se sam pali i ne mogu ga ugasiti na taster...skinuo sam mu tastaturu i gornji panel...aliminijumska plocica kulera koja se srafi na procesor je neverovatno vruca tako da sumnjam da je procesor crkao...nebih ga sklapao vec ako imas delova i zivaca da se samnom smaras dosao bih do tebe da prvo probamo drugi procesor ukoliko je do njega...pa cemo videti sta dalje ako ne upali.
darkoman RE:del inspiron m5030 problem sa paljenjem 12.05.2014. 22:45 #552601

broj poruka: 103

Problem ti je sa grafičkom karticom,kojoj treba prekuglavanje,jer grafička ne dobija napon tj.naponski konektori na čipu su odlemljeni sa ploče.
Isto kao kod grafičkih kartica desktop račinara,kada im se ne uključi dodatni šestopinski konektor.

35 € košta prekuglavanje sa mojih 6 meseci garancije.

darkoman RE:del inspiron m5030 problem sa paljenjem 12.05.2014. 22:48 #552602

broj poruka: 103
P.S. ploča u tvom slučaju nije crkla!!!
Može da se popravi!!!!

strela011 del inspiron m5030 problem sa paljenjem...resen kvar 14.05.2014. 17:42 #552767

Drugari resio sam problem , lik iz komsiluka mi za 3000din produvao graficki chip, stavio novu pastu i laptop radi kao sat...videcemo dokle ce raditi, savetovao mi da ga od sada drzim na postolju sa kulerima da se ne bi pregrejavao.
VMARC Re: del inspiron m5030 problem sa paljenjem...resen kvar 14.05.2014. 17:46 #552768

Hmmm
Na zalost, po svoj prilici ti nece dugo raditi a i sada kada je produvan, tj. radjena ploca, vise ti ne mogu zavrsiti onu plocu. Po mom misljenju, pogresio si. Daj boze da ti posle svega i prekuglavanje pomogne...
Bolje da si dao darkomanu 35 komada za prekuglavanje.

Srecno ti bilo :)
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Drugari resio sam problem , lik iz komsiluka mi za 3000din produvao graficki chip, stavio novu pastu i laptop radi kao sat...videcemo dokle ce raditi, savetovao mi da ga od sada drzim na postolju sa kulerima da se ne bi pregrejavao
strela011 Re: Re: del inspiron m5030 problem sa paljenjem...resen kvar 14.05.2014. 18:01 #552772

Sad sta mu bog da...za mesec dana mi leze regres u firmi pa cu pazariti nov laptop a ovaj neka mi posluzi mesec-dva i super..posle moze da ode nekome za delove.

:: Hmm
:: Na zalost, po svoj prilici ti nece dugo raditi a i sada kada je produvan, tj. radjena ploca, vise ti ne mogu zavrsiti onu plocu. Po mom misljenju, pogresio si. Daj boze da ti posle svega i prekuglavanje pomogne..
:: Bolje da si dao darkomanu 35 komada za prekuglavanje
:: Srecno ti bilo :
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 400
:: :: Drugari resio sam problem , lik iz komsiluka mi za 3000din produvao graficki chip, stavio novu pastu i laptop radi kao sat...videcemo dokle ce raditi, savetovao mi da ga od sada drzim na postolju sa kulerima da se ne bi pregrejavao
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs