Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Toshiba laptop i Hitachi HDD, nemaju sanse zajedno ?
STRANA 1 OD 1
Vodos Toshiba laptop i Hitachi HDD, nemaju sanse zajedno ? 15.04.2014. 20:00 T57407

status: user
broj poruka: 864
Laptop Toshiba c850-13H (kupljen kod nas, EU verzija)
Nakon par meseci rada, otkazao HDD, otisao Lap u servis i ugradjen je HITACHI HTS547550A9E384(s1) (tako ga bios ocitava, nisam otvarao Laptop)...

Koji god windows da se instalira, uvek isto... nakon restarta sledi `disk read error` i tu staje.
Uspeo da udjem po jedanput u safe mode winxp, i u normal mod XP-a, ali win7 i win8 padaju jos pri prvom bootovanju sa HDD-a, ili salju poruke o nedostajanju `winload` fajlova.
U biosu menjao AHCI i compatibility modove - isto. Pod AHCI cak nema sanse da ni da krenu instalacije.
Nema `security boot` opcije pa nije to ogranicenje na OS, ako bi to eventualno uopste pravilo problem.
Hiren`s kaze da ne moze da komunicira sa HDD.
Na XP-u normal modu uspeo da pokrenem Sentinel i on kaze da je HDD radio 16 sati i da je zdrav...
Ima li neko iskustva sa ovom kombinacijom ili kakvu ideju sta da radim ?
Mislim - Toshiba laptop se sa servisa vraca sa Hitachi HDD-om. Nemam komentar ako bude samo do nekompatibilnosti...stvarno...

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus .. 15.04.2014. 22:16 #549781

broj poruka: 4054

pukni novi bios ako postoji

ako imas desktop komp , ubaci mu taj kitaci i digni win na desktopu , ako radi OK, jbg onda nesto na ploci nije ok

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
peniko Ne mora Sentinel da bude merilo. 15.04.2014. 23:52 #549793

broj poruka: 205
Postavi na IDE u BIOS-u i prodji ceo disk MHDD-om. Onda ces imati pravu informaciju, posto on prodje svaki blok na hardu. Nakon toga ni Sentinel ne mora da ti prikaze odlican rezultat.
VMARC Najozbiljnije pitanje 16.04.2014. 07:45 #549823

broj poruka: 9420
Da nije bio u System 1 servisu?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

Vodos Vraceno prodavcu, pa nek oni vide... 16.04.2014. 09:22 #549834

broj poruka: 864
Bios nisam smeo da flashujem, jer pise u garantnom da tu stavku ne smem da diram.
Nisam smeo ni da otvaram, pa da vadim disk i probam na nekom desktopu.
Na forumima sam, izmedju ostalog, nasao da se posle bios flasha kod nekih ljudi laptop uopste vise nije ukljucivao...
Kod koje je tacno firme na servisu ne znam, tog papira nije bilo, ali je prodavac bio korektan, jer je nakon reklamacije laptop vracen za 5 dana (po meni je to sasvim OK vreme) sa zamenjenim HDD-om.
Problem je sto je u servisu bio podignut XP, ali nisu instalirani drajveri, vec su samo u RAR arhivi bili iskopirani na desktop.
Kako da i njih uopste instaliram kad kod svakom 8-og restarta uspe da podigne win ?
Jedino sto sam video su nalepnice bledo-zelene boje sa nekim oznakama...Od mene dosta, zezao sam se 6 sati, pa ako je i za komsiju - dovoljno je. Samo me izjeda ENIGMA sta je, jer nije moglo nista osim isprobavanja da se radi ...
Hvala kolege na odgovorima !

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs