Model : Asus PRO5DA, maticna ploca ver. K50AB CPU Athlonx2, GPU ATI 4570, 2GB DDR2
Menjana memara, HDD.... i uvek isto. Dakle, NI JEDAN OS nece da butuje sa CD-a, A HIRENS hoce. Ni Windowse ni Linuxe. Sa HIRENSA pokrenuti programi za memtest i miniXP, memtestovi pocnu da rade i slika se izgubi, i mini XP krene da se podize i opet se izgubi slika. Bios nadogradjen na poslednju verziju, probao sa AHCI i native IDE modovima, uvek se isto ponasa...
Iscrpeo sam sve ideje, ima li neko mozda neki predlog i eventualno mi pomogne ?
Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
Baš sam pre neki dan čačkao neki komp(mada dosta stariji od ovog tvog ,s478 ,agp grafika) i takođe sam imao isti problem ,znači učita hirens i izbaci listu onih testova ali kad pokrenem nešto izbaci crn ekran ,nekad čak i čitava ploča pobraljavi nakon toga pa moram da je resetujem sa vađenjem baterije ,bilo je do grafičke ,kada sam je izvadio i probao sa integrušom ili nekom drugom grafikom sve prolazi bez problema.
I stavio mu neki od 80GB (6 godina star) prepun bad sectora, kreirao sam na desktop PC-u jednu particiju gde nema bad sectora, i uspeo da butujem winXP. Verovatno se problem mota oko AHCI i native ATA, ali mi nije jasno kako to da bas toliko baguje, hbg... Sad, ako uspem, kloniracu ovu particiju na ovaj novi HDD pa cemo videti hoce li da radi normalno i dize XP, makar...
REci samo da li su to one reparirane ploče, koje su po slate kao zamjena za K52 ploče? Ako jesu, mani se čoravog posla. Ja sam izgubio dane da natjeram ih da prorade i na kraju sam odustao. Ako nisu, onda ubaci u laptop konvertor sa sata na ATA diskove i ubaci HDD do 250 GB, ako imaš. Konvertor ti je bio oko 300 dindži.
Meni ovo djeluje kao problem sa grafikom ili pregrijavanjem iste tj. neispravna ploča.
Samo sa tim ubogim Hitachijem prepunim bad sectora podigao sistem. U svim ostalim slucajevima kuka na AHCI nekompatibilnost. Poterao winXP.
I, kada smo dosli do drajvera za graficku (HD 4570) , tu se stalo...
Nikako da detektuje `graphc hardware) i samim tim drajver se ne instalira :( Verovatno jeste neispravno jos nesto na ploci, a s obzirom da nema nista od instalacije grafickog drajvera, moze da radi ovako, ali je bezvezno... hbg.... Sad bar znam na cemu sam... hvala na odgovorima...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.