Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Ono kad ti je dovoljan i3 a ne i7 quad core
STRANA 1 OD 1
dbqp Ono kad ti je dovoljan i3 a ne i7 quad core 19.03.2014. 20:38 T57113

status: user
broj poruka: 1368
... Nezajazljivost je jedna grozna ljudska osobina. Sad neka mi urla ventilator i nek mi baterija traje sat vremena, ko me brate mili jebe, e si teo QM u laptopu? E sad ga lepo frulaj kao frulicu i slusaj zvuk ovog slatkog ventilatora kao da imas mrtvi desktop ispred sebe...

Mada opet od iste firme slican lap (malo k.... slican) je u Tehnogovnaniji kostao isto kao KUM (QM) tako da opet ... A tu su i Harman i Kardoni da mi prosviravaju mozak kad sam srecan...

Elem, e moze takt ovog ogavnog intelovog HD 4600 shita da se obori sa 600 MHz na nekih 400 da mashina ne prokuva dok vuklja torente (tome i sluzi) sa sve 16 GB rama...

O MOZGU DE SI BIO KADA SI MI NAJPOTREBNIJI?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
dbqp da se dopunim 19.03.2014. 20:40 #546324

Ma bila je dovoljna i ona B varijanta kelerabe za ovo sto meni treba al ko zna mozda jednog dana budem renderovao 250 layera u potoshomu... ... ... Neki speedfan? ma kurac pa da govno izgori do kraja ...
Izvinjavam se sto smaram morao sam ovo da ispodeljujem sa vama.
Osecam da tortinjo i skyvatra SVRSAVAJU sto im `hvalim` intelov i7-4700 qm

dbqp ...A realno 19.03.2014. 20:41 #546325

DEKIN mobilni A8 (audi) se greje duplo vise od ovoga u ma kojoj izvedbi bio... NIKAD AMD!!!

EVGA011 Kada si kupio laptop skup onda i daj 20-30e za CM U3 i cao... 19.03.2014. 20:50 #546327

broj poruka: 578
pomeras fanove gde ti treba i to je to.
Jesi video koliki ASUS ROG ima aspuh za takve laptopove sa i5 i i7 unutra.

i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100 - EVGA Z77FTW - CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)-EVGA GTX580(900/1300/1800) > EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified-CORSAIR Force GT120- CORSAIR Obsidian 650D - EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450H

Vodos ... 19.03.2014. 20:52 #546328

broj poruka: 864
Neko ce da te ucutkava pricama da se nisi zeznuo uopste, neko ce da te provocira, neko ce da ti kaze da je trebalo da znas ....
Iskali bes, psuj, izbaci negativnu energiju iz sebe...
To da ti nije bio potreban I7 si sam primetio...
Core i3 je brzi od AMD pandana (sinoc bila tema)
AMD se ne greje skoro uopste (ja ga imam u laptopu), ali je procesorski spor `da bog sacuva`, kada se poredi sa i3...
Dakle, navici ces se na te ventilatore i na tu bateriju.... ali ce masina da ti bbude uvek brza kao munja (u laptop kategoriji)...
Nisi se zeznuo...

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
smilos011 Probaj! 19.03.2014. 23:18 #546363

broj poruka: 27
Sa ovim programom http://semiaccurate.com/2012/04/23/overclocking-intels-hd-4000/ da underclockujes grafu, ali ne verujem da ce ti to pomoci mnogo. Probaj to i dodaj case coolere mozda pomogne.

bigbluepro Ono kad se lozis... 19.03.2014. 23:22 #546366

broj poruka: 239
Predpostavljam da si uzeo lap sa integrusom i bacio preko 70k za isti...
Zna se sta se uzima za veliku lovu.
Integrusa nikad...
Upucaj se iz prve, pa ako ne uspes probaj ponovo...
Ups, zanemari poslednje...
Saosecanje na prvom mestu...

JovanZ lekcija naucena 19.03.2014. 23:42 #546372

broj poruka: 3008
sledeci put ces napraviti, necu reci bolju kupovinu, ali svakako onu koja ce odgovarati tvojim potrebama.

dbqp Re: ... 20.03.2014. 01:01 #546385

hvala na razumnom odgovoru :) ova dvojica dole nek mi sidju dole, bole me najiskrenije uvo i za DjingFors iza EjTiAj u lapu jer NE IGRAM IGRICE niti cu ih igrati, niti me interesuje da mi u lapu bude jos jedna rerna pored ovog procesora...
Ne znam kakvi su ti Asusi meni je moj (necu da reklamiram) prelep, i to ne samo meni nego masi ljudi, a Harman & Kardon zvuk se bolje cuje od mnooooooooooooooooooooooooogih ako ne SVIH lapova u ovoj i vecim klasama, nego eventualno sam mogao da sacekam i5 al ajde neka ga, neka blow-off-uje, sta da mu radim, da budzim odozdo duvaljke koje se kace na usb bole me uvo, kad crkne tu je garancija i nek reballuju cpu, nek ga prcaju kako vole i izvole .)
Da sam hteo gaming mashinu sigurno bi pare ulozio u gaming mashinu, ovo je home comp, znaci mail znaci fejs znaci sta god oces, malo je doduse prejak za te gluposti ali sta cu, od viska glava ne boli, osim ako nije alkohol u pitanju ...
Na kraju krajeva posto ga ne koristim samo ja uzecu kad budem imo para nekog malecnog 13.3-14.0 ili jos manjeg asus transformera npr. da lepo legnem u krevet pustim torente i akam fejs jer mi zao da mi quad core by intel usisava prasinu svlaceci torente...
Jbg...
Mogao sam da dodam jos 300-400 da imam DjiFors 770 i sta? Da igram SOLITAIRE na tome? Pa daj bre 10 godina nisam nista zahtevnije od Quake III Arene potegao, eventualno Doom 3, bole me bre pacov i za battlefielde i za skyrime i za sve te gluposti, nemam ni zivaca ni vremena da ucim da igram igre pogotovo na sicusnom ekranu (bez 24` nista) jer opet DESK JE DESK a lap je lap, tu je da ga sklonis sa astala u torbak kad ti dosadi i hasta siempre, ne gledas ga... .)
Kazem opet za iste pare od iste firme je bio i3-4000M koji moze samo da SISA KITU ovoj quadchugi .)

Aj poz narode a tebi druze sa realnim komentarom svaka cast i veliki pozdrav, a ovoj dvojici odozdo jos jednom zelim da cuju VIKI - LJUBOMORNA SAM NA SVE .)

:: Neko ce da te ucutkava pricama da se nisi zeznuo uopste, neko ce da te provocira, neko ce da ti kaze da je trebalo da znas ....
:: Iskali bes, psuj, izbaci negativnu energiju iz sebe..
:: To da ti nije bio potreban I7 si sam primetio..
:: Core i3 je brzi od AMD pandana (sinoc bila tema
:: AMD se ne greje skoro uopste (ja ga imam u laptopu), ali je procesorski spor `da bog sacuva`, kada se poredi sa i3..
:: Dakle, navici ces se na te ventilatore i na tu bateriju.... ali ce masina da ti bbude uvek brza kao munja (u laptop kategoriji)..
:: Nisi se zeznuo..
::
:: Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??
dbqp ::) 20.03.2014. 02:12 #546387

Evo ga spusten na 800 Mhz, iskljucen turbo boost, radi samo jedno jezgro od 4, u biosu podesena baterija na battery life, iskljuceni usb 3.0 (nemam nijedan usb 3.0 uredjaj) i tako cu da ga ostavim. Sta ima da mi se greje koje p.m. za surf i mail :) Ali ljudi moji JA MORAM DA NABAVIM NESTO OD HARMAN I KARDONA za kucu pod hitno, zvuk je NEPREHEBIV... P.S. Ako neko zna - zasto je grafa zakucana na 600 MHz ni levo ni desno, ni kad pustim FurMark ne mrda a u idle treba da je 400 MHz... Onaj Intelov tweak tool ne radi sa ovim lapom probao sam da obaram klokove ali jbg, ne reagujee...

U svakom slucaju neka przi to jedno jezgro a ostala 3 neka spavaju, dosta je i ovo sto imam, definitivno bolje od onih i7 3737U procesora koji

Witcher 20.03.2014. 03:58 #546390

broj poruka: 491
http://goo.gl/djGYa

@dbqp
Neka te dugo služi.

ASUS P5K - Intel E5200@3.3GHz - Sapphire HD4870 - 2x2GB DDR2 Geil BD CL4 - CM Centurion 5 - Chieftec GPS-500AB - Samsung 931BF - Altec Lansing ATP3 - HDD`s WD 640GB AAKS, 1TB EADS, 1TB EARS, 1TB Elements, 250GB MyPass

pajsgudgud Khm...oooovaj... 20.03.2014. 07:58 #546392

broj poruka: 3742
ja se dobro sećam kada je izvesni lik sa neta zbog radi overkloka ugasio tri jezgra na prvoj generaciji I7. Više ih nije upalio. Valjda su ispravili tu grešku na novijim generacijama procesora...
support normality

GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, GA HD6850, puno prašine.

max888 Pojavi se covek i odmah krenu da... 20.03.2014. 11:56 #546427

broj poruka: 241

Napusava sve zivo, lap, sebe, intel, druge clanove...zato volim pc berzu. xD

Koji si model lapa tacno kupio? :)
Nemoj da kukas neko jos uvek vozi core2duo. :(
bstaletic Re: Pojavi se covek i odmah krenu da... 20.03.2014. 14:31 #546437

broj poruka: 1889
Znadh ti shta je bre c2d? Pa evo pored mene jedan TK-55! Dodushe koristim desktop sa i5 2500, ali i ovog matorog povremeno uposlim za neke gluposti.

If wants and needs divide me
Then I might as well be gone...

:: Napusava sve zivo, lap, sebe, intel, druge clanove...zato volim pc berzu. x
:: Koji si model lapa tacno kupio? :
:: Nemoj da kukas neko jos uvek vozi core2duo. :
max888 аххахаха 20.03.2014. 16:38 #546455

broj poruka: 241

Где ме нађе :)))
Знам имао сам мси лап ех610 са тим процесором, грејао се добро али са хд2400 је радило све те 2007-9.године :)

pajsgudgud Re: Pojavi se covek i odmah krenu da... 20.03.2014. 16:52 #546457

broj poruka: 3742
Čuj core2duo...pa to je hajtek za laptopove...većina i dalje vozi nesrećne celerone singlecore...neki čak i semprone...ja lično još uvek vozim turion TL-60 i ništa mu ne fali :)
support normality

GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, GA HD6850, puno prašine.

:: Napusava sve zivo, lap, sebe, intel, druge clanove...zato volim pc berzu. x
:: Koji si model lapa tacno kupio? :
:: Nemoj da kukas neko jos uvek vozi core2duo. :
bigbluepro Hmmm ... 20.03.2014. 17:19 #546462

broj poruka: 239
Samo se ti teši...
Lap za kućnu upotrebu sa I7...
Obično, ljudi se malo raspitaju pre nego što kupe nešto...
Zanima mu samo hoćeš li jastuk da staviš kad upališ sva četiri jezgra.
BTW samo se ti drži narodnjaka, za bolje i ne znaš očigledno...
Harman Kardon za zvuk sve govori...
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs