Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
ajd pomozitie
STRANA 1 OD 1
gman ajd pomozitie 11.03.2014. 06:51 T57022

status: user
broj poruka: 1111
lap top toshiba l300-2cf pokazuje random plavi ekran
Hdd (400 GB 5400rpm 2.5`) sam pratio nedeljama i stvarali su se bad sectori reda jedan dnevno, kad odjednom pocinje plavi ekran (moram slikati i okaciti poruku)
Naravno reinstalirao win7 i isto se desava
Dok sa nekim solaris live cd, koji mi je cudom bio pri ruci, radi najnormalnije
Resenje se namece samo, ali ipak da podelim sa kolegama, ako neko ima neko drugo misljenje
Pre nego sto odem posle podne po novi hdd, uzgred koji uzeti?

ulsi
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Srdjanc ... 11.03.2014. 07:01 #545264

broj poruka: 3106
Odradi ti jos i neki test za memoriju, meni iskreno se nikad nije desio bsod od bad sectora. Samo mi je sistem kocio ko budala, dok sa druge strane od rama i perifernih komponenti mi jeste bio bsod. Tj i wireles na lap topu koji je crkao je pravio problem kad bih pokusao da se povezem na net.

Sto se tice novog HDD-a, poceo sam da preporucujem SSD, sa razlogom sto zaista ljudi muckaju laptop pa se pitaju kako je crkao HDD.
uroshnet re 11.03.2014. 12:45 #545297

broj poruka: 1033
To ti hard, u poslednjih godinu dana sam na dve tosibe menjao hdd. Doduse starije su malo od te tvoje, recimo da imaju oko 3 god. Uzmi wd black ako imas para, malo je bucniji, ali hefta sa brzinom.

ASUS M5A99X EVO
Phenom II X4 960T@4GHz
CM Seidon 120V
Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz
MSI TFIII GTX 660 2GB
KINGSTON HyperX 3K 120GB
ASUS XONAR DG

gman hdd 11.03.2014. 13:49 #545303

i ja mislim da je hdd, jer kad hdd bas pocne da zabada, krene sa bsodima, jer je realocirao bad sectora koliko je mogao, i sad je spare pun i kad krene da ucitava neki kritican file i ne moze da ga ucita izbaci bsod jer bez takvih file-a win dozivljava critical failure/error

ram sam testirao i sve je u redu
i kao sto vec rekoh sa live os-om radi normalno, znaci bez hdd-a

p.s. ova toshiba ima 4-5 godina, bat ne radi vec 2-3 godinu

treba mi jos koja potvrda da ne bacam novce dzabe, a ne verujem da mogu uzeti hdd, pa da ga vracam, ako nije to, ali stvarno ne znam sta bi drugo moglo biti, evo sad trenutno laptop radi normalno

ulsi

gilopile ... 11.03.2014. 14:01 #545304

broj poruka: 9459
Baci nam sliku SMART-a sa hdtune pro.

U biti ako ima BS, zameni HDD. Neces baciti pare, jer je 99% on problem.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

uroshnet re 11.03.2014. 14:05 #545305

broj poruka: 1033
ja nisam ni obratio paznju da si ti napisao model laptopa, procitah samo toshiba... To je sad jos sigurnije da je hdd. Instaliraj hd sentinel i to ce ti reci kakav je helt hard diska, naravno nije ni to najtacnije, ali opet ces dobiti neki priblizan info.

ASUS M5A99X EVO
Phenom II X4 960T@4GHz
CM Seidon 120V
Kingston HyperX 2x4GB @1600MHz
MSI TFIII GTX 660 2GB
KINGSTON HyperX 3K 120GB
ASUS XONAR DG

gman ja napisah 11.03.2014. 15:38 #545311

vec da sam pratio razvoj kvarenja hdd-a, samo nisam spomenuo da sam koristio bas hdsent, health je 0%, ja to znam, samo me zanima da li se slazete sa mojom konstatacijom da kvaran hdd izaziva bsod-e
Uglavnom, probacu jos da odsecem kvaran deo, pa opet instaliram win, u svakom slucaju uzimam hdd, samo ne znam koji, bitno da je sata2/3 i da je 300-500GB, cak i ssd od 64GB dolazi u obzir, veci mi stvarno ne treba, a novci mi trebaju i za druge stvari, ccc
Neki predlozi...

ulsi

Pisko hdd i bad-sektori 11.03.2014. 16:59 #545324

broj poruka: 6645
Po prirodi stvari, bad sektori bi morali da se pojavljuju najčešće, baš u bootsektoru i kritičnim fajlovima za podizanje i rad windowsa - oni se UVEK pokreću, čitaju i ponovo `sigurnosti radi` prepisuju.... Ko je gledao često slike lociranja bad-sektora, zna to i sam, obično ih najviše ima baš oko prve četvrtine diska - ili prosto, samo takvi prave problem a ostali se i ne primete.
BSOD zbog bad-sektora je skoro 100% siguran ishod razvoja istih, samo je pitanje da li pre ili kasnije, tj. da li će biti onemogućeno podizanje windowsa pa do bsod-a neće ni doći, ili će taj deo softwera zadužen za BSOD zaštitu stići da se učita i zaustavi rad PC-a.
Kupuj, ništa se ne nadaj, čak ni regeneraciji sa čuvenim softverima za tu namenu, jer, dalji razvoj pokazuje da mu je duša u nosu.
I: BEKAP, BEKAP, BEKAP, DEJVID BEKAP.

Budale računaju na sreću.

operator re 12.03.2014. 01:47 #545383

broj poruka: 4262
Piško, većinu stvari se slažem sa tobom, samo da još malo pojasnimm. Bad sektori su uglavnom kod:
-WD Green do 4 GB i oko 18 GB
-WD Blue do 3 GB i poslije 22 GB.
-WD Red do 800 MB.
-WD Black - previše ih je pocrkalo na različitim mjestima, tako da generalna pravila ne važe.
-Seagate - do 3 GB
-Toshiba do 600 MB i poslije 2 GB
-Hitachi do 600 MB i između 2 i 3 GB.
Najmanje se kvare Tošibe, pa Hitachi, pa WD Red.
gman hdd je bas toshiba 12.03.2014. 10:55 #545413

hd tune mi kaze da ima dva kriticna blocka/sectora na 3-4GB
pokusao da odsecem prvih 7GB, ali ne pomaze, jer sto kaze pisko na pocetku diska je smesten bootsector i glavni fileovi win-a

znaci, operater, da opet uzmem toshibu, ako nadjem?

i jos nesto, posto sam trenutno u sapcu, da li naruciti, ili ici u prodavnicu da narucim, pa da imam koga da jbm ako nesto ne bude u redu (otvorili su i g!g@tron i w!nw!n prodavnice ovde)
pitam ovo jer nikad nisam imao pehove sa hdd-ima, pa ih nikad nisam ni narucivao, kao ostale komponente, koje nemaju pokretne delove, ipak je hdd najosetljiviji na mehanicke manipulacije

nadam se jos kojem odgovoru, jer danas definitivno idem po disk, juce sam se jos premisljao

ulsi

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs