Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Koliko je normalno/tolerantno
STRANA 1 OD 1
dbqp Koliko je normalno/tolerantno 06.03.2014. 02:52 T56974

status: user
broj poruka: 1368
da se ekran laptopa (novog) klati prilikom kucanja na tastaturi? Prvenstveno mislim na velike 17.3` ekrane koji poigravaju kao lisce na vetru a jos ako je glossy ekran (kao u velikoj vecini izvedbi) pa gori neka sijalica u prostoriji rad postaje toliko iritantan da vas dovodi do usijanja...
Neki predlozi najboljih po ovom pitanju?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
markozutic re 06.03.2014. 04:07 #544612

broj poruka: 1463
ako stoji na stolu koji se ne klati onda nije normalno

Asus K53SV
Intel i7 2670QM 2.20GHz(3.10 Turbo)
HM65
8GB DDR3 1333MHz
500GB 5200rpm
15.6 LED HD (1366x768)
GT540M 1GB GDDR3 (DirectX 11)Optimus / HD3000
N1030 WiFi+BT3.0
Altec Lansing® stereo speakers
W7Pro

pajsgudgud I jeste i nije normalno... 06.03.2014. 08:14 #544617

broj poruka: 3742
Moj HP dv9000 17ica nova se nije klatila. Vremenom je dobijala sve veći i veći luft. Na kraju je šarka pukla i menjao sam je do sada dva puta i da klati se i dalje ali tvoj slučaj mi baš zvuči ekstremno.

Kucaš dok ti je lap na butinama verujem. Samo ga iskosi (ekran) malo i neće se klatiti. Ukoliko se klati dok je na stolu...onda verujem da kucaš čekićem po njemu :).
support normality

GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, Excelram 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, GA HD6850, puno prašine.

codeus ... 06.03.2014. 08:46 #544619

broj poruka: 4054

nesme da se klati dok kuckas, ako je nov i ima lufta u sarkama zali se uvozniku

a sto se glosya tice imas giletovu metodu pretvaranja u mat sa smirgla papirom

i kad je ugasena sijalica vidis odraz svoje njuske u ekranu, kad je upaljena sijalica vidis sve sem ekrana

probaj pod neonkama

imarkovic Re: Koliko je normalno/tolerantno 06.03.2014. 09:14 #544624

broj poruka: 18996
instaliraj mu externi display, koji je fiksiran za zid, ako se bude klatio zid, e pa jbg.

:: da se ekran laptopa (novog) klati prilikom kucanja na tastaturi? Prvenstveno mislim na velike 17.3` ekrane koji poigravaju kao lisce na vetru a jos ako je glossy ekran (kao u velikoj vecini izvedbi) pa gori neka sijalica u prostoriji rad postaje toliko iritantan da vas dovodi do usijanja...
:: Neki predlozi najboljih po ovom pitanju?
dbqp Nismo se razumeli bas najbolje 06.03.2014. 14:26 #544674

Ali kapiram da mora da landara pogotovo ako se jako nabadaju tasteri a pozadinsko svetlo koje na glossy ekranu ostavlja odsjaj cini da se primecuje najmanji dodir i oscilacija.
Nista, hvala na predlozima .)
Bobi4ever Nakaci mu tastaturu i miran si. 06.03.2014. 14:44 #544677

broj poruka: 4875
Osim ako neces da probas imarkovicevu zid metodu. :P
dbqp ne znam sta mi bi da se oglasavam 06.03.2014. 23:21 #544740

kad je ovaj forum postao jezgro pacijenata koji nemaju nista pametno da kazu osim da pokusaju da budu `duhoviti` ... na konkretno pitanje dobijam krajnje nezrele odgovore, ili me niko ne kapira ili ja ne kapiram nikoga, naime obilazio sam radnje sa lapovima i gotovo svaki ekran se malo klati prilikom kucanja. E sad to se manje oseca na mat ekranima gde se jedva primecuje i naravno zavisno od proizvodjaca, klase itd. itd. ali je gotovo prisutno svuda. Znam da nijedan ne moze da bude kao zakovan, znam da nijedan ne moze idealno da amortizuje udare prilikom kucanja a ja sam zamolio bilo koga ko ima iskustva da mi kaze koji proizvodjaci su najzahvalniji po ovom pitanju a da je i cena razumna. Toliko.
SkyFire ... 07.03.2014. 02:36 #544763

broj poruka: 18472
Kucao na krilu,kucao na stolu svejedno.Ne sme da se klati a to samo jedno znaci da je kvalitet los.Display mora da bude fiksiran,moze samo da se klati ceo laptop zajedno ako ga pomeras ali da landara sam display to je vec druga prica ali kako god okrenes to ne spada pod kvar!

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

gilopile .... 07.03.2014. 02:51 #544764

broj poruka: 9459
Jbg, problem kod vecine laptopa - sarke. Ako bas smeta, a mora da se tipka/radi na njemu, podmetni neko malo jastuce nazad i nasloni display na njega i pomoci ce.

- Majstore, da li će ići ili neće ići?
- Hm, mislim da će biti čupavo.

duqp drugar je uzeo 07.03.2014. 02:57 #544765

broj poruka: 3466

najjaci acerov model i ono nekad krilo, nekad sto, nista ono drndanje otvaranje zatvaranje
cak nije ni kucao nesto mnogo, citao je vesti itd. Uvek je pricao da mu je lakse da kucka sa mobilnog. A posle ne znam kog perioda deo ispod ekrana oko sarki mu se odvalio, srafovi stoje fiksirani a sve se razvalilo. Nije mu ispadao hvala bogu ali eto sta se desilo sa acer top modelom. Nafilovao je to lepkom i sad kao stoji ali vidi se ipak. Eto sta ja znam za acer, opet ne znaci da je acer sranje nego eto desilo se mozda primerak takav, mozda je nesto radio pa je dovelo do toga. Ali mozda ti znaci, vezano za naslov teme.

imarkovic Re: ne znam sta mi bi da se oglasavam 07.03.2014. 09:02 #544772

broj poruka: 18996
lenovo, dell, sve zavisi od cene, jer kvalitetniji laptop ima kvalitetnije sharke, ali ako se divljacki kuca, ne vredi, nauci da ne podizes prste dok kucas i nema problema, posle ti se nece klatiti ni msi:)
ps malo humora nije na odmet, inace bi nas sve pojeo mrak:)

:: kad je ovaj forum postao jezgro pacijenata koji nemaju nista pametno da kazu osim da pokusaju da budu `duhoviti` ... na konkretno pitanje dobijam krajnje nezrele odgovore, ili me niko ne kapira ili ja ne kapiram nikoga, naime obilazio sam radnje sa lapovima i gotovo svaki ekran se malo klati prilikom kucanja. E sad to se manje oseca na mat ekranima gde se jedva primecuje i naravno zavisno od proizvodjaca, klase itd. itd. ali je gotovo prisutno svuda. Znam da nijedan ne moze da bude kao zakovan, znam da nijedan ne moze idealno da amortizuje udare prilikom kucanja a ja sam zamolio bilo koga ko ima iskustva da mi kaze koji proizvodjaci su najzahvalniji po ovom pitanju a da je i cena razumna. Toliko.
codeus ... 07.03.2014. 15:46 #544831

broj poruka: 4054

e jbg , nisi dobro ni opisao prvi put sta je u stvari problem , iz 3ceg pokusaja si se odao

ne mozes isprobavati lapice po rafovima , same police pojacavaju vibracije :)

trazi da ti dopuste da stavis lap na obican radni sto i onda probaj

a sto se tice glosy , on je takakav kakav je i tu nemozes nista , ima dobru sliku pod neonkama i kad je ugaseno svetlo i mrak totalni , sve ostale varijante su zlo za gledanje.

okruzen sam sa najmanje 10 lapica i ni na jednom se nemrda ekran prilikom kucanja , cak ni na onim na kojima su sarke popustile i imaju lufta

sto se tice sarki HP i DELL imaju najjace i najmasovnije

-ShonE- Re 07.03.2014. 20:50 #544858

broj poruka: 3529
Opste poznata stvar, ja imam Dell-a od 17`, evo vec skoro pa dve godine, i hvala bogu nemam takvih problema, sarke i sam ekran su bas ucvrsceni kako treba. :)
Secam se da sam jedan stari lap iz firme nosio u servis pre par godina i da mi je tada lik u servisu nesto cackao oko ekrana, valjda zamena nekog kabla bese, i da sam tada, posto je lap top vracen, primetio da su mu sarke i sam ekran dosta cvrsci nakon servisa, a 100% sam siguran da to nije menjano. Hocu da kazem da mozda postoji mogucnost da se to nekako `dotegne` i utegne kako valja, pa je i taj serviser to cacnuo i namestio da valja. Ovo mozes da probas, da se raspitas po servisima, postoji li mogucnost za tako nesto.

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs