Kakvi su ovo U fazoni sa novom generacijom laptopova kod nas?
STRANA 1 OD 1
dbqp
Kakvi su ovo U fazoni sa novom generacijom laptopova kod nas?
21.02.2014. 21:59
T56844
status: user broj poruka: 1368
Nigde da se nadje posten M(obilni) haswell cpu, samo neki bedni dualkorovi, i3-4010U i i5-4200U itd... koji su pritom i sporiji od predjasnjeg Ivy-ja. Jel treba da cekam sledece prolece kad izadje Skylake? Ne kapiram uvoznike stvarno, ne zelim nikakav U u kuci, eno im nek valjaju to po Kroatistanu, ebo im ker mater.
Ne ganjam ja QM-ove (kumove) dosta su mi i obicni M-ovi i3-jke, ali me nervira sto su svi U tj. ultra low power consumption - samim tim nizak klok = spor rad. Ocu punokrvni mobilni haswell bilo da je i3 ili i5 a toga u ovoj tuganiji od drzave nema. Eno pogledajte listu na wiki kad su izasli, jun i septembar 2013., ovi uvoznici nesto gadno mute, opasan biznis postalo to valjanje krs laptopova...
Pa ne bih baš se složio da je dual core u 2014-oj godini punokrvan na bilo koji način... Sve ispod QM modela je po meni prodavanje magle... __________________ Scourge of PCBerza
Sta te cudi, uvoznik donosi ono sto ce mu doneti maksimalnu zaradu. To sto ti treba trazi po manjim radnjama a neki mogu i da poruce sta te zanima, koliko znam.
U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!
Ни мени није нешто посебно драг, нпр. сестри и зету се покварио али свим осталим пријатљима који поседују дел лаптопове, раде нормално...
Веруј ми без добрих пара нема квалитета ни код једног произвођача, Хп који не подносим, бих врло радо поседовао у у некој скупљој варијанти. (открио сам топлу воду) =))
Pregrejavanje je kod mene trece na spisku. Prvo je sto se driveri jako tesko na njihovom sajtu nalaze, a kad se nadju skidaju se 20kb/s. Skoro sam radio jedan pa sam jos pod stresom. Drugo je sto Dell kompanija neke svoje delove proizvodi licno, poput maticna ploca na desktopu ili HDD na Laptopu koje nisam uspeo da nadjem ni u jednoj radnji da zamenim. Nesto ne bih Dell da imam pod ruku, pa ni najskuplje modele.
Svi su super dok rade, ali mi se bavimo poslom kad oni ne rade. A valjda je poenta za nas da nam posao bude sto laksi, zar ne? :)
Pa nisam birao laptop zarad igrica nego zarad word, internet i multi media. :) Ruku na srce ne znam zasta ta graficka sluzi, mozda grafickim dizajnerima. Ja na svom procesoru i5 3570k imam HD4000 i pokazala se vise nego dobra za sve. Pa cak sam i AC2 igrao na njoj.
Hocu reci, ne vidim poentu gledanja u graficku na laptopu. :)
ja posedovao inspirion n5110 sa i7 i nekom nvidiom 525. problem je u samom dizajnu, od prvog dana se pregrevao jer su neke komponente odmah ispod palmresta i tastature i okrenuti su na gore, i jedini način da se hlade je da greju tvoje ruke :D
Pa valja li neka firma Boga mu, a da masina nije madly skupa? Toshiba C serije je GOVNO govorim iz licnog iskustva, ekran se klati kako dodirnes taster na tastaturi... Ufff... Fujitsu NH532??? Nisam pametan vise, ma treba uzeti neko govno na akciji za 30 hiljada pa da ne pizdis kad krene da se raspada...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647009. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.