Bar si nesto iskopao, ja ni to nisam mogao da nadjem :D
Lap mi doneo drugar, kaze bio u servisu i dijagnostikovali da je ploca crkla, naravno :)
Uzeh cisto da potvrdim. 1. na sta sam naisao je da je power dzek bio u prekidu - totalnom. Pukao vruc vod sa zadnje strane ka stampi. Malo sam stisnuo i vidim da nenormalno varnici tu - mozda je i to prethodno dovelo da crkne nesto.... Zamenio dzek tj. izvukao dve zice, spojio na punjac i primetiop da se na m. ploci greje jedna zenerica. Onako na unimeru pokazuje da je blago probila, pa cu je skinuti i zameniti, makar slicnom po dimenzijama...Pa ako ne proradi, trebace mi sema za dalje....
Hvala drug, kopacemo!
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
:: Bar si nesto iskopao, ja ni to nisam mogao da nadjem : :: :: Lap mi doneo drugar, kaze bio u servisu i dijagnostikovali da je ploca crkla, naravno : :: :: Uzeh cisto da potvrdim. 1. na sta sam naisao je da je power dzek bio u prekidu - totalnom. Pukao vruc vod sa zadnje strane ka stampi. Malo sam stisnuo i vidim da nenormalno varnici tu - mozda je i to prethodno dovelo da crkne nesto.... Zamenio dzek tj. izvukao dve zice, spojio na punjac i primetiop da se na m. ploci greje jedna zenerica. Onako na unimeru pokazuje da je blago probila, pa cu je skinuti i zameniti, makar slicnom po dimenzijama...Pa ako ne proradi, trebace mi sema za dalje... :: :: :: Hvala drug, kopacemo :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Eee, jel ispravna tvoja? Daj, salji je!. Evo bas ispitujem tu plocicu :) Na oko nista nije izgoreno...Ispitacu pasivu, pa sta joj Bog da...Prvo da resim ono grejanje zenerice ma ploci, mozda je bas taj PB u pitanju i zato se greje...Eh, kada bih imao semu, pa da dovedem potrebne napone direkt na m. plocu i sve bi mi bilo jasnije...
nemozes tako samo dovodjenjem napona , na toj ploci je max8734, koji daje 3 i 5v , a dobija i salje upravljacke signale u lpc , bez tih signala se nece juzni ukljuciti pa ploca ence butovati
najverovatnije je otisao 5v ldo pa greje zenerku
skini datashit za max 8734 imas common chemu za njega
:: Eee, jel ispravna tvoja? Daj, salji je!. Evo bas ispitujem tu plocicu :) Na oko nista nije izgoreno...Ispitacu pasivu, pa sta joj Bog da...Prvo da resim ono grejanje zenerice ma ploci, mozda je bas taj PB u pitanju i zato se greje...Eh, kada bih imao semu, pa da dovedem potrebne napone direkt na m. plocu i sve bi mi bilo jasnije.. :: :: - Majstore, da li će ići ili neće ići :: - Hm, mislim da će biti čupavo. :: ::
Aha, sad tek vidim koliko su ga iskomplikovali sa ti IC-om. Ima out3 i out5 3.3 i 5V pinove... Najevrovatnije je da je ipak on zveknuo zbog varnicenja na dzeku...
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.