Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Da li je neko doziveo???
STRANA 1 OD 1
peniko Da li je neko doziveo??? 16.02.2014. 02:47 T56749

status: user
broj poruka: 205
Sokiran sam sta mi se desava. Uzeo sam od prijateljice da sredim laptop, u pitanju je FS Amilo Pro V2030D, imala je problem sa kopiranjem fajlova. naime, svaki put kada pozeli da iskopira fajlove na USB ili sa USB, komp joj se zamrzne i mora da restartuje na dugme.

Prvo sto sam uradio je pokusaj da bekapujem podatke i da se sam uverim. Naravno, komp je zamrzavao... Onda sam usao u Hirens, reko` bekapovacu iz live XP-a. Ista stvar se desava. Isto i u Linuxu. Nakon toga sam izvadio hard i ubacio ga u svoj drugi racunar, Dell D820 i najnormalnije izbekapovao sve. Nikakav problem...

Znam sta ste pomislili... RAM. NE!!! Zamenio memorije izmedju Dell-a i ovog Fujitsu Siemensa, testirao iz Hirensa 5h, ma nema greske, a i sa promenjenom memorijom, na Fujitsu Siemensu, potpuno ista stvar... Istestirao hard u MHDD, ma ni jedan delay preko 50ms, Sentinel 100%.

I tako, nakon sviju testova, uhvatim ja da instaliram XP ponovo. I reko, imam na USB-u XP, proveren, bar sam 10 kompova podigao sa njim. I radi on tako i freezuje na `Registering Components`. I drugi put isto. I probam ja sa CD-om nakon toga. ISTO!!! Probam da iskljucim Network Boot u BIOS-u, negde sam procitao.

Nakon svega, resetujem BIOS, reko` moze biti da je to. I prodje instalacija. Poradujem se k`o majmun. I uhvatim da kopiram programe sa externog harda, da pocnem sa instaliranjem. Pljus, samarcina, opet ukoci. !@#$%^&...

Dakle, nije RAM, nije HDD, nije corrupt Windows cd niti losa instalacija. Nisu ni setovanja u BIOS-u, sve sam moguce promenio i sada je na defaults-u. Sta bi moglo biti?
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 16.02.2014. 03:51 #542262

broj poruka: 18472
Meni to mirise na korumpiran boot sector.
To sto si ti uspeo da beckapujes to nije problem jer ga tvoj komp vidi kao eksternu jedinicu ..
Kada HDD vratis u Laptop on je primarna jedinica ...
Jesi probao da odradis hard format disk-a ?

Superior Technology
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda

peniko I ti gledas All Star. 16.02.2014. 03:58 #542263

Uradio to, `erase` komandom u MHDD, ispisane sve nule na disku... Inace, racunar radi savrseno dok ga ne skopcam sa necim....
Ganedra ... 16.02.2014. 08:21 #542268

broj poruka: 113
usb port ili kontroler. Koliko sam skontao ti imas problem samo kada nesto kopiras sa ili na usb.
Vodos Po mom misljenju, `juzni most` 16.02.2014. 09:14 #542271

broj poruka: 864
Via 8237R, juzni most na tom laptopu (sve periferije, sata.usb,keyboard) je najverovatnije nestabilan.
Po simptomima koje opisujes, USB deo je pred totalnim otkazom ili je vec otkazao.
Posto si probao HDD, i posto normalno funkcionise, to ti je to.
Win XP se prilikom instalacije, ne mogavsi da pravilno inicijalizuje USB, naprosto `zaglavi`...

E sada, postoji jos jedna mogucnost da se ispita, a to je slucaj kada koristis samo jedan usb port, koji je mehanicki ostecen (desavalo se), ali nisi napisao da li je to bas takav slucaj (verovatno si probao na vise portova)

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
codeus .. 16.02.2014. 10:07 #542273

broj poruka: 4054
hardwereski kvar, juzni mora da se prekugla ili zameni

ili neka nabavi cardbus usb i resen probl, s`obzirom da je lap star 8 godina
peniko Znaci 16.02.2014. 10:49 #542276

ipak na kraju dolazimo do cipova... Isplati li se to reballovati?
servisracu Re: Znaci 16.02.2014. 12:45 #542281

broj poruka: 24
Taj čip je jeftin, bolje ga je zameniti. Popravka bi koštala od prilike 50-60eur.

:: ipak na kraju dolazimo do cipova... Isplati li se to reballovati?
miramarti Da se zapljunem... 16.02.2014. 12:55 #542282

broj poruka: 49
Pedja mi je rekao gde je postavio pitanje, pa da se zapljunem posto je moj lap. Ovaj laptop realno ne vredi 50-60e... Verovatno cu ga prodati kada kupim novi.

Rekao mi je i ovo da napisem, posto mora da radi, pa ne moze da postuje, sad mi je posloa mail: Jos sam nesto primetio. Naime, sad sam iscupao hard iz racunara i ubacio u XP live u Hirensu, povezao 2 eksterna. Razmenili su dvosmerno 50GB podataka i nema problema... Onda sam jedan od tih eksternih izvadio iz rackova i ubacio u komp, a drugi ubo u UBS pod XP Live-om... Opet freezuje. Dakle, problem je u komunikaciji sata kontrolera i usb-a. Ubacim onda CD, da iskopiram sa njega nesto, oko 700mb malih fajlova i prodje normalno. Dakle, usb-usb bez posredovanja harda RADI. dvd-hdd, radi...
Vodos VIA 8237R... 16.02.2014. 17:42 #542319

broj poruka: 864
...je poznat hardverasima kao najbagovitiji juzni most ikada...
Jos kada se pojavio, brljao je sa LG DVDRW, pa sa razlicitim modelima SATA diskova, a USB transfer mu je bio najsporiji na svetu, ja mislim, ako se dobro secam...
To se resavalo biosima, a ono sto zaboravih, jesi li pogledao ima li nekon novog biosa za tvoj lap ??
Cip u laptopu je nestabilan, i radi i ne radi, ali je definitivno on, osim ako nije i neka pasivna komponenta oko njega posrnula... a to se pogleda kad se otvori lap..

Zašto grafitnom olovkom ne mogu ponovo da otključavam množioce procesora ??

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
VMARC Meni nije jasno... 16.02.2014. 22:31 #542343

broj poruka: 9420
Zasto jednostavno ne disejblujete USB kontroler i nastavite normalno da koristite laptop?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

tortojed ``Znam sta ste pomislili...RAM..``. Uopste nismo to pomislili. 17.02.2014. 23:41 #542523

broj poruka: 10997
Prvo sto sam JA pomislio bilo je: pukla maticna ploca (kontroleri) zasnovana na jadnom i bednom, da ne kazem usranom VIA chipset-u...

Poput Kaligule, koji je sanjao o tome da celokupno stanovnistvo Rimskog carstva ima jednu (zajednicku) glavu, pa da je on (Kaligula) otfikari, tako bih i ja postupio sa usranim uredjajima zvanim lap-top, notebook, eebook itd. itd. . Mrzim ih i gade mi se, i svaki put kada cujem da je jedan takav riknuo, obradujem se.

kreculj sličan problem alo mnogo gori 25.07.2014. 14:12 #558280

broj poruka: 2
Drugari slučaj sličan Vašem

Čoveku glavi ceo sistem kao i Vama iznad, laptop Toshiba Satellite C50D-A-133 , sredio sam mu Win jer koliko sam primetio glavi na USB3.0, u BIOS-u ugasio usb3.0 podigao sistem sve radilo super svi problemi bili rešeni ali kada sam ubo USB key odmah se ugasio i više nije hteo da upali ekran tj da počne da butuje

I sada šta tu može da se sredi?

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs