Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Konfiguracije
Laptop i Tablet PC
Pomoć oko izbora laptopa
STRANA 1 OD 1
Dashik Pomoć oko izbora laptopa 13.02.2014. 10:12 T56715

status: user
broj poruka: 2
Pozdrav ljudi

Tražim novi laptop , pa bi mi dobro došla pomoć . Laptop bi koristio za programiranje , internet , filmove i možda poneku igricu (Football Manager ). Našao sam nekoliko koji mi se cine interesantnim , ali mi ipak treba neko strucnije misljenje . Trenutno se dvoumim između Asusa i Lenova , znam da je Lenovo model koji sam našao bolji ,a li me interesuje da li vrede tih nekoliko hiljada više koliko je skuplji . A ako imate neki bolji predlog slobodno napišite.

http://www.uspon.rs/proizvodi/Laptopovi-440/Laptop+Asus+X551CA-SX028D+2117U+4GB+500GB-0452163
http://www.pcberza.rs/detaljnije/shopping-style/147-3397/
http://www.pcberza.rs/detaljnije/a-maze/15-9754/
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Dexter013 @Dashik 13.02.2014. 10:18 #541770

broj poruka: 17093
Ne uzimaj nista ispod i3/i5 procesora,
jer verovatno ga neces menjati ko zna koliko godina.

Kacices ga na externi monitor i dodatnu tastaturu,
programiranje na lap topu je mucenje...

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
slashdance Visual Studio, Eclipse 13.02.2014. 12:22 #541785

broj poruka: 429
na 15`, 17` monitoru je tuga, ako laptop uzimaš zbog fax-a napravićeš istu gešku kao ja. Umesto da uzmem desktop, ja zapeo za laptop, i sve je bilo lepo dok nisu došli ozbiljniji projekti kad je trebao i malo dizajn da se radi, ozbiljnije probramiranje, baze podataka, zilion tabova, PDF-a, word dokumenta, sve to na malenoj 15`-tici... TUGA. A kolege koje su imale desktop, dokupile još po jedan 22-24` monitor i milina...

bolje juri ti desktop, neki
i3 12k
MB 6-7k
ram 4GB 5k
hdd 500gb 5k
napajanje+kucište 6k
monitor 12k

kasnije polako dodajes ram, grafiku, i prilagodiš komp tvojim potrebama, mislim da je nepotrebno kupivona laptopa a kasnije kupiš dodatni monitor, pa tastatura, postolje za laptop...

To je neko moje mišljenje, a i životno iskustvo jer sam trebao odmah da uzmeme desktop, a ja navodno zbog lakšeg prezentovanja vežbi, uzmem laptop kao da ne postoji USB Fleska :D

ASUS M5A78L /AMD FX 6300 / 4GB HyperX Blu / 6850 Cyclone / WB Blue 500 / SPS-630M / V3 BLACK

Dashik ... 13.02.2014. 21:13 #541849

broj poruka: 2
Sve ja to znam da je desktop jači i komforniji za rad , ali meni je laptop potreban zbog lakog premeštanja . Navikao sam se donekle na programiranjem na laptopu , jedan sam već iskoristio do kraja

STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60355. Broj poslatih odgovora: 647010.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs